Laktazna dështimi në një fëmijë të vogël


Kur është koha për të futur ushqime të ngurta, qull për fëmijën nuk duhet të gatuaj me qumësht dhe nyzkolaktoznыh bezlaktoznыh ose përzierjet. Por në një kohë të caktuar në dietën e tij mund të jetë pa frikë përfshijnë djathë, kos, djathë dhe kos fëmijë. Ato përmbajnë një sasi minimale të lactose. Bisedoni në laktazna dështimit në një fëmijë të vogël.
Vështirësitë me tretje e qumështit në një fëmijë të vogël të shkaktuar nga mungesa e aktivitetit apo të pamjaftueshëm të lactase enzimë, e cila është përgjegjëse për përpunimin e sheqerit kryesor qumësht - lactose. Dështimi Laktazna është fillor, të mesëm dhe të rastit (të përkohshëm). Primar ndodh në vetëm 1% të rasteve, dhe kjo është një sistem i lindjes defekt enzimë. Me këtë diagnozë emëruar bezlaktoznaya përzierje. Ajo lactose është praktikisht zero, dhe roli kyç i luajtur nga karbohidrate dekstrin-maltozës. Tranzicioni në përzierje të ri të bërë për 2-3 ditë: çdo përzierje të ushqyerit zakonisht vëllimi është reduktuar, dhe bezlaktoznoy - rritet. Dështimi i mesëm laktazna zakonisht zhvillohet nën ndikimin e faktorëve të jashtëm: infeksionet e zorrëve, dysbiosis, alergji ushqimore. Varësisht nga forca e simptomave të mjekut zgjedh një fëmijë të vogël apo përzierje nyzkolaktoznuyu bezlaktoznuyu (për alergji emëruar menjëherë formulë hypoallergenic). Në lactose e parë përmban pothuajse 6 herë më pak se përzierjet konvencionale.Karbohidratet në një fëmijë të vogël janë dekstrin-sheqer prej malti, sukroze dhe niseshte. Në lactose dytë aspak. Shumica nyzkolaktoznuyu ose formula bezlaktoznuyu mjekët këshillojnë kombinuar me përzierje e zakonshme me përmasa të qarta. Për shembull, çdo ushqimi mund t'i japë fëmijës 40 ml speciale dhe 80 ml përzierje standarde. Pasi sëmundje themelor është, ose ushqimi nyzkolaktoznoe bezlaktoznoe hequr gradualisht. Dështimi i rastit laktazna lidhur me papjekuri e sistemeve enzimatike, kështu që nuk është vetëm në foshnjat premature. Për këto foshnje janë blends veçanta projektuar posaçërisht për fëmijët malovahyh.


Laktazna dështimi në një fëmijë të vogël - nuk është një arsye për të heqin dorë gji. Kur fëmija rritet, të përjashtojë nga dietën e tij të gjitha produktet e qumështit nuk është e nevojshme. Nëse fëmija është ushqyer me gji, mënyra më e mirë nga të vështirësive - përdorimi i barnave që prishen lactose. Një komponent kyç në përbërjen do të lactase, dhe e dyta për nga rëndësia - fibra dietetike (sidomos pektin), i cili rrit aktivitetin e saj. Para se të ushqyer fëmijën tuaj, ju keni nevojë për Express qumështit të gjirit, përziejnë atë me dozën e rekomanduar të drogës mjekun dhe prisni 10 minuta.