Masazh terapeutik për një fëmijë të vogël


Fëmija është një vit ndjesi të rëndësishme të prekshëm me të cilin ai e di botën. Duke u bërë fëmijë të vjetër merr aftësi të tjera, por asgjë nuk mund të zëvendësojë prek duart preferuar një nënë së. Le të flasim për masazh terapeutik më për një fëmijë të vogël!
Masazh mund të fillojë nga ditët e para të jetës së fëmijës. Por së pari ai do të donte për të shpejt stroking dhe fërkim se zakonisht në të kuptuarit tonë të masazh terapeutik. Sigurohuni që dhoma ka drafte, temperatura është nën 20 gradë, dhe me guxim të vazhdojë të masazh. Kjo mund të jetë një salcë, banjot e ajrit ose lojra. Gjëja kryesore - se një fëmijë i vogël ishte një humor të mirë.Përhapur në pjesën e prapme dhe lehtë stroking gjoks, bark, armëve dhe këmbët. Asnjë përpjekje, vetëm me prekje të lehta. Kur fëmija është një pak më të vjetër, masazh terapeutik mund të kryhet jo vetëm gishtat, por tërë sipërfaqen e pjesës tjetër palme. Lëvizjet e duarve nuk duhet të jetë kaotike. Për gjoks dhe bark të kryer përmes nga mjekër në zonën pubike. Krahët dhe këmbët goditur dhe - nga trupi për gishtat. Masazh barkut në një drejtim të akrepave të sahatit. Ne përhapur një fëmijë të vogël në barkun e tij. Kreu fëmijë porsalindur vetëm nuk mund të mbajnë, kështu që thjesht e kthen atë në anën. Fëmijët më të rritur vetë, mbështetur në bërryla tuaj, të ngritur kokën tuaj dhe do të marrë në konsideratë mjedisin rrethues. E njëjta mbajë lehtë në anën e pasme dhe gjymtyrë. Foshnjave të porsalindura gudulisje si i tillë nuk do të ndjehen të, por që nga 2 muajsh fëmija fillon të buzëqeshje për fat të mirë, kur ju filloni të shpenzimeve gishtave tuaj në pjesën e prapme. Drejtimi i lëvizjeve të dorës të ngjashme - poshtë.


Kthehuni fëmijën në ushtrimet e detyruara bëjnë shpinë të saj dhe. E detyruar, sepse ne nuk mund të shpjegojë për fëmijën se çfarë të bëni. Megjithatë, kjo do të thotë se ne duhet të injorojmë durimin e tij të keq apo të qaj. Mbajtja dore, të heqë trajtuar deri, bashkëngjitni palët të heqin tryezë në ndryshim. Pastaj gjithashtu përshkruajnë një rreth në ajër. E njëjta gjë të bëjë me këmbët e një fëmijë të vogël. Ky ushtrim do të shtohet sjellë gjunjët në sipërfaqe ndryshimin tavolinë për parandalimin e dysplasia hip. Ushtrimi i fundit është natyra e fërkimit për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe heqjen hypertonus (tensionit të lartë) dhe këpucë me majë. Për këtë së pari zgjedh një pëllëmbë. Lëvizjet e butë masazh të fshij çdo gisht, Palm dhe anën e pasme. Same bëjë me krahun tjetër dhe këmbët. Në fund të masazh terapeutik përsëri stroking lehta dhe veshin fëmijës.