Inflamacioni i gjirit gji


Mastite - është një sëmundje inflamatore e cila ndikon në gjëndrës mammary. Sëmundja mund të ndodhë në të grave dhe vajzave, nganjëherë djemtë dhe burrat. Por shpesh, inflamacion ndodh në nënat lactating. Shkaku kryesor i sëmundjes është konsideruar si një infeksion që mund të merrni brenda gjoksit. Gji në fillim kur zemrat ende nuk janë mësuar me ngarkesa të tilla mund të jenë mikrotrischynky që të shërbejë si një korridor për infeksion. Gjithashtu në trupin e një nënë e re mund të jetë një sëmundje kronike infektive, atëherë bakteret e dëmshme të hyjë në gjoksin me gjak.


Në një situatë standarde, trupi është në gjendje për të kapërcyer bakteret depërtuar pa i dhënë të zhvilluar sëmundje. Por gruaja pas lindjes ka dobësuar një sistem imunitar i saj nuk ka pasur kohë për të shërohen nga puna e madhe për shkak se infeksioni nuk ka gjithmonë të përmbushur rezistencën e duhur. Duke përgatitur faktorë për zhvillimin e mastitit është lactostasis - një periudhë prej disa stagnimit në qumështin e nënës. Kur qumështi mbledh në kanalet dhe nuk qarkullim tij normale, një grua nuk ztsidzhuye gjoks, zhvillimin uyazyka favorshme që promovojnë jetën aktive të baktereve.Simptomat


1. Ashtu si shumica e sëmundjeve inflamatore, mastitit gji ndodh me rritjen e temperaturës, e cila është mjaft e lartë dhe ndjeshmëri të gjirit. Shtohet gjirit dhe bëhet shumë i dendur. Shenja të ngjashme janë edhe në lactostasis, por në temperaturën normale stanjacioni qumësht rritet në sqetull, e cila është ngjitur me nabryakshey ushqyerit. Gjatë mastitit, të gjithë është i mirë, por temperatura nën dy sqetull është praktikisht i njëjtë.
2. Përveç kësaj, mastitit dallohet nga lactostasis gjithashtu se pas të gruas stsedyt sasi të madhe të qumështit, shëndeti i saj nuk është duke u përmirësuar, ndërsa në një qumësht të ndalura kjo metodë ndihmon lehtësuar mom shtetit. Zhvillimi i Inflamacioni i gjirit manifestit në gjak - rezultatet do të ketë shenja në mënyrë të qartë të dukshme të sëmundjes inflamatore.

3. Të gjitha karakteristikat e mësipërme është e mastitit i lëngshëm, e cila është shumë e shpejtë, pa trajtimin e duhur, merr një lloj të ri të sëmundjes - infiltrative. Gjoks duket konsolidimin, top lëkurë e cila bëhet e nxehtë. Temperatura e trupit mbetet i lartë, në rritje shenjat e sëmundjes inflamatore, kokë dhe fillimin e tërë trupit për të lënduar shumë.
4. Inflamacioni i gjirit gjirit pranon formën më të rrezikshme - purulent. Gjendja e shëndetit të grave është shumë e dobët, ajo nuk mund të hanë, flenë, ndjen dobësi në rritje. Temperatura është ende e lartë, lëkura kthehet zbehtë dhe i mbuluar me djersë. Zemrat përflakur shumë të lënduar në vendin e reddens lëkurës dhe shtohet vulë. Express gjirit pas gjirit është praktikisht e pamundur, dhe nëse ka sukses, dhimbje peresylyuyuchy, qumështi mund të shihet përzierje e qelb.Inflamacioni i gjirit gji: diagnoza dhe trajtimi


Profesionistë me përvojë nuk punojnë vënë rëndë diagnozë të saktë në prani të simptomave të mësipërme. Për të konfirmuar mjekun e tyre supozimeve duhet të përshkruajnë pacientit një test të gjakut për të ndihmuar në zbulimin e inflamacion. Në disa raste, për testet standarde mund të shtoni ultratinguj gjirit dhe mamografia.
Trajtimi i ushqyerjes me gji Inflamacioni i gjirit varet kryesisht nga faza e sëmundjes është. Qëllimi i trajtimit është për të siguruar, për lehtësimin inflamacion dhe dhimbje në gjoks.

Forma Nehnoynuyu e mastitit trajtohet me antibiotikë, zakonisht penicilinë është. Në mënyrë që të përdorin medikamente dhimbje anestezi veprim lokal. Një grua duhet të shprehin vazhdimisht gjoksin, ndonjëherë ju duhet të ndërpresë ushqyerjen me gji gjatë trajtimit. Më vonë, pas shërimit të plotë, laktacionit restauruar.
Nëse miratohet natyrën purulent Inflamacioni i gjirit, nuk mund ta bëjë pa trajtim operacional. Në asnjë rast nuk duhet të lejohet për të trajtuar mastitë disa recetave popullore edhe kur sëmundja nuk duket running. Infeksioni mund të mbetet në trup dhe pastaj mund të jetë shumë serioze.