Mitet për dhëmbët e fëmijëve


Indeksi artikull

N1 mit. Dhëmbët e qumështit nuk mund të bëjë, nuk trajtohen - ende bien jashtëN2 mit. Një fëmijë mund të jetë i lindur me dhëmbëN3 mit. Ne duhet t'i japim fëmijës një ëmbël, ajo është fëmijërinë pa ëmbëlsirat?N4 mit. Më të dobishme karamele - karameleN5 mit. Shëndetin e dhëmbëve varet trashëgim


Le të shikojmë në mitet më të njohura rreth dhëmbëve të fëmijëve dhe e di se ata janë të vërteta.


N1 mit. Dhëmbët e qumështit nuk mund të bëjë, nuk trajtohen - ende bien jashtë


Gënjeshtër

Së pari, dhëmbët e pikëlluar, si dhe të përhershëm, duke shkaktuar fëmijës madhe vuajtjet.
Së dyti, dhëmbi shkatërrim dhëmbët - një burim i vazhdueshëm i infeksionit për të gjithë trupin. Kjo do të thotë se shkaku i fyt shpeshta lënduar dhe otitis mund të qëndrojnë në neprolechennыh dhëmbë kohë.
Së treti, në qoftë se ata të drejtuar dhe nuk trajtohen, do të duhet për të hequr ato, ka shumë të ngjarë nën anestezi. Dhe kjo është një çështje serioze për fëmijët.
Së katërti, infeksioni dhëmb qumështi mund të përhapet në fillimet e përhershme (ata janë shumë afër) dhe ata janë të shpërthejë sëmurë, nëse shpërthejnë në të gjitha.


N2 mit. Një fëmijë mund të jetë i lindur me dhëmbë


VËRTETA
Për disa mijëra foshnjave të lindura secili të ketë një ose më shumë dhëmbë. Shpesh ata nuk i përkasin të qumështit, të quajtur prelactales (dmth predmolochnыe). Nuk mund të jetë i çuditshëm, nuk kanë rrënjë, myyazytsilno vjeshtë. Nëse ju të ndërhyjë me normale ushqyerit e tyre hiqet. Para se, foto është marrë në vyzyohrafe për të siguruar që fillimet në vend të shpërthejë dhe kur vjen koha.


N3 mit. Ne duhet t'i japim fëmijës një ëmbël, ajo është fëmijërinë pa ëmbëlsirat?50/50
Së paku 3 vjet duhet të përpiqet të mos japë prodhimet e tuaja ëmbëltore fëmijës, kjo varet në shëndetin e tij të dhëmbëve dhe të traktit digjestiv too. Mundësisht, në tryezë kanë qenë gjithmonë ëmbëlsirat të dobishme - fruta, fruta të ëmbël të thata, mjaltë (nëse nuk hypersensitivity). Prindërit - shembulli më i mirë për sytë, kështu që ju duhet të merren kryesisht me varëshme e tyre dhe nuk janë të fshehtë ëmbël.


N4 mit. Më të dobishme karamele - karamele


Shumica e dëmshme keqkuptim dashur gjyshet.Gënjeshtër
Më ka ëmbëlsi në gojë, më të dëmshme. Për dhëmbë "ngrënë shpejt - nuk është e dëmshme." Marshmallows Prandaj, përparësi duhet t'i jepet, pelte, karamele, çokollata, me cilësi të mirë. Por karamel, zhurma, fëmija Chupa Chups nuk mund të japin në të gjitha: kjo është vetëm një depo e sheqerit dhe acidit që mbetet në kohë, microflora shumë e këndshme patogjene dhëmbët që shkakton prishjen e dhëmbëve.


N5 mit. Shëndetin e dhëmbëve varet trashëgim


Prandaj, kjo nuk ka kuptim për t'u shqetësuar - nëse prindërit janë të forta, i njëjti do të jetë në fëmijën. Në anën tjetër, në qoftë se prindërit e dhëmbëve të keq që nuk e bëjnë, dhëmbët e fortë e fëmijës nuk janë të dukshme.

Gënjeshtër
Njerëzit për të cilët i bartë nezarazen - rreth 1% të popullsisë. Ata janë thjesht rezistent ndaj microflora kariesogennoy. Të tjerët kanë tendencë për të kalbet në një farë mase. Ai mund dhe duhet të adresohen. Parimet themelore:Shëndetin oral. Konstante, çdo ditë, të kujdesshëm. Pastë dhëmbësh - gjithmonë me fluor. Rastësisht, fakti që flor është e dëmshme - jo më shumë se një mit i kohës sonë.
Limit ëmbëlsirat, fruta dhe perime në sasi të mëdha. Uji dhe kripa - fluorinated.
Vizitat e rregullta dentare - 1 herë në gjashtë muaj. Për fëmijë - dhe edhe ftorprofylaktyka në të njëjtën kohë.