Rreziku i bronkoektazise në fëmijëri


Në rastin kur një proces qelbëzuese personi fillon në mushkëri më të ulët, atëherë kjo do të thotë se një person zhvillon bronkoektazise (bronkiektazise). Bronkiektazise në fëmijët zhvillohet si një sëmundje e mesme pas pësimit Sëmundjet bronkopneumonare dhe ndodh si një sëmundje të veçantë të mushkërive.
Besohet se kjo sëmundje është një mangësi gjenetike e pemës bronkiale kur zhvillimin kongjenitale "dobësi" e mureve bronkial, zhvillimi i pamjaftueshëm i mekanizmave mbrojtëse, kërc, muskujve elastike dhe të qetë që ndihmon rrugën kronike e infeksionit. Roli kryesor në patogjenezën e bronkoektazise luan një pengesë dhe segment kapitalit të madh bronke që çojnë në shkeljen e sistemit të kullimit, me sekret vonuar dhe formuar atelectasis obstruktive. Ky sindrom karakterizohet nga mbyllje e bronke, të cilat çojnë në uljen e mushkërive, ajo mund të jetë kanceri i bronke. Kështu fillon dyspnea dhe atelectasis është në tërheqje të gjoksit dhe lëvizjet e frymëmarrjes janë aq të kufizuara.Rreziku i bronkoektazise në fëmijëri është se duke formuar atelectasis compression është lindur, i përpunueshëm dhe nuk bronke plotësisht të plotë, janë hyperplazyrovannыmy nyjet limfatike basal dhe mund të zgjatet bllokimin e plug mukozë, veçanërisht në sëmundjet respiratore akute. Përveç kësaj, atelectasis redukton aktivitetin e surfactant (një substancë parandalon lidhjes alveoli të mushkërive), dhe atëherë nuk është një aftësi në rritje për të zhvilluar mykroatelektaz kur trajtimi me oksigjen fillon të zhvillohet infektim i zakonshëm si sepsë, duke çuar në dëmtimin Mukoza, në këtë rast, atelectasis, e cila është një komplot spavshyysya lehtë dhe ajo nuk mund të hyjë në ajër. Bronkiektazise kryesor rreziku në fëmijëri që mund të ndodhë bllokimi bronkiale ose compression, dhe pastaj mbajtja ose sekretet acarohet në bronke, procesi mund të jetë faktori i dytë në Patogjeneza e bronkoektazise. E gjithë kjo çon në ndryshime të pakthyeshme në muret e ndryshimit bronkial mukozës fillon të humbjes së pjesshme ose totale të epitelit ciliar, i cili siguron kullimit bronkiale. Gjithashtu degradimi kërc fillon pllaka, dhe ndryshimin e statusit të muskujve të lëmuar të zëvendësimin e indeve fijor.


Rreziku i bronkoektazise në fëmijëri qëndron në faktin se rezistenca zvogëlon muret bronkial, është kur ka ndryshim të parregullt shumicën e mureve të bronke, duke çuar në një veçanërisht të qëndrueshme ose në rritje hendeku i tyre fillon të zhvillohet bronkoektazise. Rreziku i bronkoektazise në fëmijëri ndodh në rastin kur proceset pakthyeshme prekur departamenti pemën bronkiale dhe këto ndryshime janë të shpëtuar dhe pas shërimit të të gjitha pengesave bronkiale dhe për këtë arsye shtyhet bronke, të cilat janë prekur nga funksioni trajtimit, rëndim të fillojë kronike procesit nahnoytelnoho.


Në kundërshtim me raspyratornoho duhur të mushkërive dhe bronke, ku ai formuar bronkoektazise, ​​çon në përçarje të mekanizmave të kollë dhe kjo është për shkak të pamundësisë për të mbajtur эkspyratornыe poshtovhopodibni lëvizjen e ajrit. Ato drejtohen nga periferia në qendër dhe kjo çon në stanjacion e pështymë, sidomos në rajonet e ulëta të pemës bronkiale, për shkak të faktit se sekretit të sipërme, ssekaet nën peshën e vet. Kështu, ky mekanizëm lehtëson lokalizimin e bronkoektazise në fëmijët dhe ata mund të kombinohet me amendamente të ndryshme tashmë në parenchyma mushkërive, ajo mund të jetë emfizemë, atelectasis, ose një kombinim i tyre. Marrëdhënie patologjike midis traktin e sipërm respirator dhe bronhoэktazyyamy është një manifestim i grykët kronike dhe sinusit paranazale dhe shkelje të tilla mund të vërehet në gjysmën e pacientëve bronhoэktazyyamy më e theksuar tek fëmijët. Patogjeneza e bronkoektazise është kryesisht i varur nga stenozë espirator të bronke dhe trake që ndodhin më shumë se 50% të pacientëve. Këto ndryshime patologjike në fëmijët e mekanizmave për shkak të ulët të frymëmarrjes mbrojtjes traktit, dhe infeksioni ndërsjellë e traktin e sipërm dhe të poshtëm respirator, dhe që krijon një cikël vicioz të sëmundjeve. Gjithashtu, kur ka shkelje bronkiektazise qarkullimin pulmonar dhe në këtë mënyrë lumen e arterieve bronkiale, sidomos submucosa, rritur disa herë, dhe ndonjëherë më shumë se dhjetë herë. Kjo mund të çojë në një shkarkim të theksuar arterial të gjakut, por në arteries pulmonare dhe në to është rrjedha reaksionar e gjakut, e cila çon hipertensionit të përgjithshëm, dhe kështu fillon të zhvillohet zemrën pulmonare.


Në rastin kur atelektatycheskaya bronkiektasën zhvillon, mushkëritë fillojnë tu dhëmbin fusha, dhe ata janë airless, të trashë dhe të reduktuar në madhësi. Me zhvillimin e bronkoektazise tek fëmijët muret parenchyma janë thickened dhe nyjet basal hypreplazyrovanы, duke çuar në zhvillimin e inflamacionit kronik dhe sklerozë perivascular perybronhyalnoho. Ankesa kryesore me bronkoektazise në fëmijët është kollë me purulent pështymë sasi të konsiderueshme dhe është e theksuar sidomos në mëngjes. Pështymë një erë të kalbur, dhe kjo sugjeron ashpërsia e sëmundjes dhe prodhimit në këtë mënyrë të përditshme pështymë mund të arrijë gati gjysmë litër ose më shumë. Fëmijët me këtë sëmundje zakonisht nuk është i zhvilluar fizikisht, ata vonuar zhvillimin seksual dhe kështu ngadalëson moshën e pjekurisë, sëmundja kërkon një përpjekje të madhe për të kuruar atë.