Te kush do të duket e ardhmja si fëmijë


Ju mund të parashikojnë paraprakisht kush do të jetë në fëmijë të ngjashme në të ardhmen? Cilat janë sytë e tij, babai apo nëna ime? Dhe veshët dhe flokët? Në përgjithësi, është një djalë apo një vajzë?
Trashëgimtari ose trashëgimtare?
Kush do të jetë fëmija juaj i ardhshëm, djalë apo vajzë, në varësi të babait, në vend, për çfarë saktësisht spermës do të fekonduar vezën. Gjysma e spermës që përmban kromozomin X, si rezultat i bashkimit me vezë lindur vajzat. Gjysma tjetër mbart Y-kromozom, e cila programuar lindjen e djemve.Ne e dimë se djemtë lindur pak më shumë se vajzat. Yyazytsirno kjo është për shkak të faktit se ata janë më të brishtë dhe më pak rezistente ndaj sëmundjeve. Rastësisht, dobësi e njerëzve në të ardhmen janë të lidhura me të njëjtin Y-kromozom. Nëse vajza në gjenin X-kromozomeve merr dëmtuar, ajo mund të kompensojë për efekt të një geni të shëndetshme në tjetër kromozomin X. Por dyfishim djemtë gjen nuk ndodh, kështu që natyra ka dhënë foshnjat më të porsalindur meshkuj. Megjithatë, ky avantazh nuk është aq e rëndësishme, kështu që secili prej nesh ka të njëjtat shanse për të pasur një djalë dhe një vajzë.


Kafe apo blu?
Çfarë sytë ngjyrë do të trashëgojnë fëmijët të ardhmen? Edhe në shkollë ne e dimë se të dalluar gjene ikës ose të dobëta dhe dominuese apo të forta. Pra, gjen blakytnookosti është i dobët, dhe karookosti gjen - e fortë. Dhe në qoftë se fëmija i ardhshëm nga njëri prind do blakytnookosti gjen, dhe nga tjetër - gjen karookosti, atëherë sytë do kafe. Por mendoj se kush e foshnjës duket si dhe çfarë gjen ajo do të marrë nga çdo prind në qoftë se ata kanë dy gjen?
Ja se si për të përshkruar modelin standard të trashëgimisë: në qoftë se të dy prindërit kanë sy kafe, por ata kanë gjenin blakytnookosti, ka një tre nga katër mundësi që fëmija i tyre do të jetë karaoke, dhe vetëm një shans - blu me sy trashëgimtar.


Me këtë teknikë, rezulton se prindërit blu me sy nuk mund të ketë një fëmijë me sy kafe, pasi secili prej tyre kanë vetëm gjene ikës. Megjithatë, gjenetika mund të hedhur poshtë këtë kërkesë. Shumë rrallë, por prindërit me sy blu është i lindur fëmijë karaoke.
Arsyeja është se për ndonjë shenjë nuk kemi takuar një gjen çdo prind, siç ishte supozuar më parë, por grupe të tëra e gjeneve. Ndodh që, në të kundërtën, një gjen duket përgjegjëse për disa funksione. Sa për ngjyrën e syve, atëherë ai plotëson një numër të gjeneve që janë të kombinuara çdo herë ndryshe.

Megjithatë, model i thjeshtë udhë të jetë e mundur. Prindërit me sy të zinj do të jenë fëmijët e blu me sy. Atëherë princat e arre, kafe, sy mjaltë mund të presin lindjen e një fëmijë me sy blu, por më shpesh në ato prindër kafe me sy të lindur fëmijë. Çiftet blu-gri dhe sy-më shumë gjasa që të ketë pamjen e të njëjtave fëmijëve.

Kacurrela ose e drejtë?
Ngjyra të ndritshme e flokëve, si dhe holubohlazost është tipar ikës. Nëse të dy prindërit janë flokëverdhë, djali apo vajza e tyre do të belobrыsenkymy. Por nëse mom me flokët flokëverdhë, dhe babai im me versa errët apo zëvendëspresident, ngjyra e trashëgimtarit të tyre flokëve apo pasardhësi do të jetë në hije të errët ose të mesme të ngjyra e flokëve në mes mami dhe babi. Por përcaktuar për të cilin fëmija duket si ajo është konsideruar vlerë se të gjithë pasardhësit e sllavëve Lindore në fillim të fëmijërisë dritë e flokëve, dhe vetëm në 10-12 vjet ata fitojnë ngjyrën e cila do të vazhdojë deri në pamjen e flokëve gri.

Ndryshe nga flokët të lehta, fuzziness është tipar dominant. Në qoftë se një prind ka flokë kaçurrel, fëmija i tij me një yyazytsirnosti lartë shkallë të jetë dredhur ose të paktën ajo do të onde flokët.

Prerë ose hundë të madhe?
Ka një besim të përhapur se vajzat shpesh janë të ngjashme me prindërit e tyre, dhe djemve, në të kundërtën, për nënat. Kjo deklaratë është vetëm gjysma e vërtetë. Fëmijët me të vërtetë më shumë si nëna. Nga nëna ime që ata trashëgojnë një X-kromozom, e cila duket gjene të pasura që përcaktojnë tipare pamjen: ovale vetullat formë fytyra apo ngjyra e lëkurës. Në rastin e bijat e rastit. Nga mama dhe baba ata marrin në kromozomin X, dhe për këtë arsye të përcaktuar të cilit i ngjan fort pamundur fëmijë femër. Ka yyazytsirnist barabartë me atë vajzë që duket si nëna dhe baba i saj.

Shanset e mëdha që fëmija do të merrni Dimple në mjekër, në qoftë se ky tipar është të paktën një prind. E njëjta gjë mund të thuhet në lidhje me veshë të mëdha. Përveç kësaj, sipas disa geneticists, gjenet përgjegjëse për një hundë të madhe me një kodër, është gjithashtu dominues.
Në përgjithësi, studiuesit theksojnë faktin se shpesh qëndron jashtë tipar të qartë të jashtme është trashëguar nga brezi në brez. Një shembull tipik është një person Habsburgët. Duke gjykuar nga portrete formale të perandorit Maksimilian, Alfonso XII të Spanjës, Maria Tereza e Austrisë, ju mund të shikoni qartë se të gjithë ata ishin po aq të ngushta, spikatur nofulla e ulët përpara dhe cik varur ulët.

Përkundrazi, fëmijët do të trashëgojnë dhe nëna korotkopalost ose baba, dmth falangave të shkurtër mbi gishtat dhe gishtin e gjashtë në qoftë se ajo është një prind.

Të ulët apo të lartë?
Si për rritje, ajo është mjaft e vështirë të parashikohet, pasi ka një ndikim mjaft të madh të faktorëve të mjedisit, të tilla si furnizimi, disponueshmërinë e sëmundjeve të ndryshme. Megjithatë, në qoftë se ne supozojmë se fëmija është i mirë dhe do të përbëhet nga të dy prindërit e tij - njerëz të lartë, dhe ai me yyazytsirnistyu e madhe do të jetë i lartë.

Megjithatë, zakonisht fëmija ndalesa në rritje me një notë mesatare midis rritjes mami dhe babi. Kështu, në qoftë se një fëmijë ai do të ha mirë, lëvizin shumë, fle një orë në një kohë dhe hani e drejtë, atëherë ajo mund të shkojë të rriten prindërit e tyre.