E nevojshme në shtëpi higjienës për një fëmijë


Për fëmijë mund të zhvillohet normalisht, duhet të kujdeset për të krijuar tualetin e nevojshme uyazyka për jetimore. Dhomë në të cilën fëmija jeton, ndikon në zhvillimin e saj, dhe vëmendje duhet t'i kushtohet dhe qoshe ku ai do të luajë në shtrat dhe, natyrisht, në ajër, dhe mobilje.
Shkolla dhe kopshti fëmija vjen, zakonisht për 6-8 orë, dhe koha e mbetur është shpenzuar në shtëpi. Kërkesa kryesore për ndërtesën në të cilën ai jeton kec është i rendit dhe pastërtisë. A nuk e mbush dritaret nga frika apartament të ftohtë. Hedh duhet sa më shpesh të jetë e mundur, mos e mbulo me të çara në dritare, vënë në dritare për të dimrit, të lënë kuti në një gjendje të tillë që nëse është e mundur që ata të mund të hapet. Përndryshe, fëmijët tuaj do të jetë e detyruar të marrë frymë e ajrit prishur. Në qoftë se banesa ose shtëpia nuk është e mjaftueshme e ajrit të freskët, ajo mund të prishin gjëra, si shtrat dhe tavan janë të mbuluara me myk, dhe kjo është e keqe, kjo rrethanë mund të ndikojë negativisht në shëndetin e fëmijës. Për të shmangur problemet që lidhen me shëndetin e në rritje të organizmit, hedh vendbanimit disa herë në ditë. Mos kini frikë ambientet Hipotermia mund të organizohet draftet, duke i hapur dyert, shfryn, dritare nga anë të ndryshme, ajo do të përshpejtojë procesin e ventilimit, ventilim shpejtë nuk ftohet në dhomë.Rrezet e diellit dhe të lehta nuk janë më pak të rëndësishme. Shkëlqen në dhomë, më lehtë është për të ruajtur pastërtinë. Rrezet e diellit është mjeti më i mirë për dezinfektim. Mos e bllokoni fëmijën nga depërtimit të lehta grazhd. Jo priza në dhomë gjumi fëmijën dhomë të keq në dhomë gjumi duhet të jetë një hapësirë, një shumë e ajrit pa fëmijë showered mobilje të madh, ajo do të zvogëlojë zonën, dhe ajrit do të jenë të humbura. Watch për fëmijët, ata shpesh luajnë në dysheme, në qoftë se dhoma është shumë e pluhurit, atëherë fëmijët tuaj do të marr frymë atë. Gjërat cluttering dhomë, ju kontribuojnë në akumulimin e pluhurit. Nëse ju nuk mund të ndajë dhomë fëmija juaj do ta bëjë atë një qoshe. Këndi nuk duhet të jetë e ardhshme për mirëqenien e përgjithshme dhe gjëra më të mira larg nga shtrati mbi të cilin fle rriturit. Higjiena e nevojshme uyazyka Faqja fëmijë nuk duhet të zbatohet vetëm për dhomat dhe mobilje, por veshje si. Zgjidhni baby rroba të bëra nga pëlhura natyrore - pambuk, lino. Mos harroni, në rroba të lehta më të lehtë për të parë papastërtitë. Bad kur rrobat janë shumë të ngushta, ajo lidhet lëvizjet dhe frymë. Gjërat që mbart artikuj higjienës fëmijë janë të jetës integrale, ata duhet të plotësojnë standardet dhe kërkesat, si dhe gjërat të jenë të bukur dhe në modë.


Në dhomën e fëmijës nuk mund të vënë mobilje dëmtuar, ajo nuk duhet të përmbajë formal dhe të dëmshme, resins toksike. Është e dëshirueshme që wardrobes ishin të pajisur me tharje pajisje në qoftë se nuk ka pajisje dollap tharje, ju keni nevojë për të instaluar një kabinet të veçantë tharje. Hyrja në kabinet për të bërë të gjerë. Të gjitha mobiljeve në çerdhe duhet të plotësojnë rritjen dhe përmasat e fëmijës.

Ka zona përgjithësisht të pranuara:
- inspektimit dhe ndryshimin e zonës;
- Zona wake;
- ushqyerit zonë;
- zonë të punës;

- rroba zona magazinimi.

Nëse keni ndërmend për të krijuar një playroom, atëherë është e nevojshme për të vënë slot dollap me kyç. Në playroom duhet të jetë një vend i rezervuar për klasat dhe lojëra për salcë për një aktivitet të lëvizshme, të ushqyerit dhe këndin e dëshirueshme të natyrës. Lojra dhomë duhet të jenë të bollshme dhe të lehta, numri i artikujve që ju duhet për të vënë një të moderuar, përndryshe fëmija do të jetë e vështirë për të lëvizur. Të gjitha lodrat janë të mbahen në kabinete të veçanta, ato duhet të vendosen në mënyrë që fëmija ishte komode dhe ata marrin deri të tyre. Grupi së bashku lodra tema.

Kërkohet uyazyka në lidhje me higjienën dhe cep të natyrës. Lule, kafaze për kafshë, aquariums duhet të zhvillohet në mënyrë që ata nuk janë ulur nivelin e ndriçimit natyral. Preferojnë të bimëve, ato pastrohen në dhomë nga pluhuri, bakteriet dhe të prodhojnë oksigjen. Nëse ju vendosni për të dekoroj lule playroom, atëherë lexoni me kujdes ato. Në mesin e lule e bukur dhe të pafajshëm janë specie helmuese (dieffenbachia, Ficus, etj), ata kanë llogore toksike që mund të shkaktojnë alergji në fëmijët. Nuk është e rekomanduar që të rriten specie të tilla në dhoma ku jetojnë fëmijët. Mos të rritur bimë të mprehta. Kujdesi për këndin e kafshë të egra të rriturit, fëmijët mund të besohet lotim.


Foshnja gjumi duhet për të vënë një shtrat të caktuar, fëmijët deri në tre vjet nuk e vënë shtrat të lartë, ahur 120 cm gjatësi dhe gjerësi - 60 sm. Madhësia e tillë është e mjaftueshme. Për fëmijët më të vjetër se tre vjet vënë gjatësinë krevat prej 140 cm, lartësi 30 cm dhe 60 cm. Në qoftë se dy fëmijë, atëherë ju mund të vënë shtretër marinari. Dysheku duhet të jenë të sheshtë dhe të ngurtë. Vendos krevat tjetër për njësinë e ngrohjes nuk mund distanca në mes tyre duhet të jetë së paku 2 metra, distanca midis shtratit dhe murit të jashtëm duhet të jetë të paktën 06 m.

Fëmija duhet të ndahen një pastë dhëmbësh tenxhere personal, peshqir individuale, sapun dhe çerdhe fëmija. Ju nuk mund të lahet fëmijët dhe të rriturit shkume shampo, ajo mund të çojë në alergji dhe tharje të lëkurës. Lavaman, i cili do të përdorë fëmija duhet të jetë i instaluar, duke marrë parasysh rritjen e fëmijës.
Të gjitha pajisjet dhe mobilje duhet të jenë të ankoruara mirë për një fëmijë nuk travmuvalasya.

Kërkohet uyazyka higjienës për zhvillimin normal të nevojave të fëmijës për të krijuar hap pas hapi. Për shembull, do të ishte mirë në oborr pranë shtëpisë të bimëve e bimëve. Shëndeti i mirë për të jetuar pranë pemëve, veçanërisht pisha, thupër, bli, bredh, hirit, Rowan. Me shkurre mbjellë mirë, jargavan, Cotoneaster, elm Bush, panje Tatar, jasemini. Kur mbjelljen e shkurreve dhe pemëve duhet të marrë parasysh vendndodhjen e dritareve çerdhe, dritare më të mirë që dukej jashtë në rrugë apo në oborrin e gjelbër.