Gjumë të pahijshme në një fëmijë të vogël


Në fakt, një fëmijë të vogël, pavarësisht nga mosha nuk mund të fle, vetëm aftësinë për të fjetur kohë sa thellësia e gjumit varet nga disa faktorë, duke përfshirë aktivitetit fizik (shpenzimet intensive të energjisë, gjumë të fortë), cilësia e gjumit para, dhe pritjen ushqim.
Mos injoroni gjendjen fizike të fëmijës nëse teething ose ethe, fëmija do të jetë i ngadaltë, por jo fakti që ëndrra e tij do të jetë e fortë. Në mënyrë të ngjashme gjumë do të ndikojë dhe skuqje të lëkurës alergjik, skuqje pelenë, vjellje dhe Sëmundjet të tjera, edhe pse këta faktorë prish gjumin, nuk mund të jetë 100% S shkaqet përmbysur regjimin, sepse ata lindin pavarësisht nga mënyra e ditës. Flisni për gjumë të keq në një fëmijë të vogël.Nëse marrim parasysh mënyrën e gabuar e ditës së fëmijëve në kohën e caktuar për gjumë natyra mençur ndryshon dhe varet nga mosha. Nëse fëmija i porsalindur duhet të fle 17-18 orë në ditë, ose edhe më shumë, deri në tre muaj, ky numër është zvogëluar për 15 orë, me 10:00 bie në gjumë e natës, dhe 5 orë e mbetur - pushime tre ditë. Nga gjashtë muaj, fëmija tashmë është takuar 14 orë gjumë. Para se, këto shifra janë reduktuar në 10-12 orë në ditë.

Numër syest ditë në varësi të nevojave të trupit dhe aktiviteti famëkeq. Retrain fëmijë në një opsion "të përshtatshëm", ndoshta nuk ia vlen - nëna ime mund të gjejnë kohë për t'u çlodhur podrimav me fëmijën për kohën e mbetur deri në kohë të natës për të përmbushur nevojën e fëmijëve për njohuritë e botës dhe komunikimi me familjen e tij. Nëse ky kusht është plotësuar, fëmija mjaftueshme nahralasya, nahulyavshyysya dhe nakupavshyysya paqësore në gjumë në grazhd e tij. Në qoftë se sasia e energjisë ka qenë minimal dhe prindërit u zhvendos regjimi banje me gji drejt natës, nuk është për t'u habitur që fëmija preferuar vendos të zgjerojë përvojën me të lojës dhe në fund të orës. Foshnja kompensojë Të nesërmen gjumë pagjumësi natë të gjatë, por akuza mbrëmje e lojës do të restaurohen - dhe një situatë që është përsëritur nga koha në kohë, në mënyrë të pashmangshme do të çojë në trajtimin e gabuar dhe të bëhet diagnoza fortifikuar.


Natyrisht, në vetvete mënyrë të gabuar të ditës nuk është një sëmundje. Përkundrazi, ai është një problem i familjes, dhe se si anëtarët e saj kanë mësuar për të përballuar me "Werewolves" është një masë e begatisë (si materiale - duke siguruar jo vыsыpayuschemusya dhoma familjare babai gjumë të plotë dhe moral - aftësia për të ndihmuar njëri-tjetrin). Sigurisht, psikologët e familjes në një zë do të siguroj se orarin e gjumit mospërputhje dhe vendi nga bashkëshortët mund të ndikojë negativisht në cilësinë e marrëdhënieve ndërpersonale, megjithatë, më e përshtatur me situatën e pamundur. Edhe më të mirë - për të gjetur zgjidhje të thjeshtë dhe efektive për problemin.


Parimi themelor i trajtimit mënyrë përmbysur e ditës - pavarësisë. Para së gjithash, ka të bëjë me analizën e shkaqeve mënyrën përmbysur. Zbuloni se çfarë e pengon gjumin fëmijës kur në pronësi të: nëse arsyeja është e sëmurë, kontaktoni një pediatër i cili do t'ju këshillojë "axhenda" mënyrë për të dalë nga problemet dhe të largohet natën e gjumë qetësues. Nëse problemi është në ajër, të eliminuar këtë shkak, hedh në dhomë para se të shkojnë në shtrat, të përdorni një humidifier dhe mos harroni se 18-20 ° C - kushtet optimale të temperaturës për të gjithë anëtarët e familjes.


Një nga më të rëndësishme nuanca Rimëkëmbjes - nëna humor. Në qoftë se ju vendosni për të çdo gjë ishte për të krijuar një ditë normale, ju do të duhet të prisni disa ditë dhe nuk ka dhënë fëmijën për të fjetur sa më shumë që ai dëshiron (dhe duan dhe kjo mund të fle rreth shtatë orë, të cilat në fund të fundit të çojë në syçeltësi nate) . Kjo nuk do të ishte keq, dhe një fëmijë do të zgjoheni 2 orë pas bie në gjumë, por ia vlen, sidomos kur është fjala për një natë ëndërr në mbrëmje para se të kaluar. Nga rruga, para se të shkojnë në shtrat është e mirë për të argëtojë fëmijën gjitha mjetet në dispozicion: Luaj "Ladushki" dhe "Ku", këndojnë, tregojnë histori, tregojnë objekte interesante nga hapësira përreth - në përgjithësi, të veprojë mbi parimin e "fëmijës nuk do të lumtur, mos qaj. " Kjo do të rrisë konsumin e energjisë dhe kështu fle qëndrueshme.


Sa për masa të tjera aktive, ajo është ajri i freskët, gjimnastikë, komunikimi me kolegët, edukative dhe lojra aktive. Megjithatë, ky kusht duhet të rregullohet në mënyrë të qartë regjimit të temperaturës: në rrugë dhe në shtëpi gjatë lojrave dhe lehtësimin e komunikimit të përdorin formulën N + 1, ku N - numri i shtresave veshur në rrobat tuaja, dhe 1 - shtresa alternative që do të parandalojë një fëmijë të vogël nga ftohje dhe nuk do të bëj ujë në djersë dhe të lodhur nga të nxehtit që do të ndikojë sleepiness mbrëmje, letargji dhe zgjatjen e sonchasa e fundit që ju absolutisht askund.


Ndiqni mode ushqyerit: foshnjave ushqehen fle më mirë shokët e tyre të uritur, kështu ushqyer natën pa frikë e kalorive të panevojshme. Kjo vlen për të dy gji dhe të ushqyerit artificial. Për të dhënë një fëmijë të vogël për të ngrënë mirë dhe për të marrë të uritur para gjumit, të organizojmë një udhëtim, dhe pas saj - trajtimet me ujë në një vaskë të madhe të jetë në gjendje për të hedhur napleskatsya të mjaftueshme dhe energji. Fundi i trajtimeve të lehta në mbrëmje masazh dush dhe gjimnastikë, dhe ju mund të sigurtë të ofrojë darkë - dhe në anën. Pra, për të mësuar një fëmijë në ditë normale, kështu që është e rëndësishme për të shmangur ndërprerjet në orarin. Dhe në qoftë se kjo ka ndodhur, do të mund të rifillojë.