Mungesa e gjirit të qumështit hypogalactia


Për ushqyer fëmijën porsalindur është më e mirë qumështi i gjirit të nënës mënyrë, por kjo ndodh që zemrat e një gruaje me kapacitet të ulët sekretore. Ky fenomen quhet hypogalactia. Shenjat e para që një hypogalactia grua janë vonuar stol dhe urinim të rrallë në një fëmijë, shqetësimin e tij, pas të ushqyerit. Vështirësia fëmija fituar peshë të nevojshme, ose nuk ka shtim në peshë në të gjitha. Mungesa e qumështit të gjirit në gratë mund të jetë për shkak të disa sëmundjeve kronike të sistemit nervor, veshkat, sistemin endokrin, zemra, dhe faktorëve të trashëgueshëm. Përveç kësaj, mungesa e zhvillimit të qumështit të gjirit mund të ndikojnë në mënyrë të konsiderueshme në trupin dehje kronike femër shkaktuar nga alkooli, droga, duhani.


Mungesa e gjirit të qumështit hypogalactia mund të jetë primare dhe sekondare. Nuk hypogalactia Primar shumë mirë për terapi, është në sfondin e sëmundjeve endokrine. Në thelb, kjo formë është gjetur në dy javët e para të jetës së fëmijës, dhe që fëmija ka nevojë për plotësim. Hypogalactia mesëm shkaktohen nga arsye të tjera, të cilat janë shumë. Për shembull, kjo mund të ndodhë për shkak të zbatimit të gabuar të fëmijës me gji gjatë të ushqyerit, laktacionit rrallë, stresi dhe kështu me radhë.


Ka disa grupe të faktorëve që janë arsyeja pse ka një mungesë të qumështit tek gratë lactating.

Së pari, ai paraqet një organizëm të ushqyerit nënave, ekzistuese ose të parë transferuar sëmundjen e saj. Ajo mund të jetë e vështirë lindjes apo gjatë shtatzënisë. Një aplikim i rëndësishëm roli i hershëm i fëmijës me gji, e cila është mbajtur zakonisht në dy orët e para pas lindjes së fëmijës. Nëse jo, rreziku i hypogalactia rrit ndjeshëm.

Së dyti, mungesa e qumështit të gjirit femra mund të ketë arsye mjekësore dhe organizative. Këto përfshijnë mode dështim projektuar posaçërisht, dietë e nevojshme. Përveç kësaj, thelbësore për një arsye të tillë, si plotësim i administratës pabazë të zëvendësuesve të qumështit të gjirit.


Së treti, mund të ketë arsye psikologjike, për shembull, në lidhje me një grua nuk dëshiron të jepni gji fëmijën.

Për të diagnostikuar hypogalactia, përveç për të identifikuar faktorët që mund të shkaktojnë gratë mungesa e qumështit, shqyrtimit gjirit është kryer dhe fëmijën. Kjo ju lejon për të përcaktuar shkaqet që shkaktojnë vështirësi në të ushqyerit. Kryer për më tepër, të kontrollojë ushqimin kur fëmija është peshonte menjëherë para dhe pas të ushqyerit. Kështu sasinë e qumështit, i cili u thithur me fëmijën gjirit llogaritur. Një kontroll i tillë të ushqyerit të mjaftueshme, ato duhet të mbahen të paktën tre ose katër gjatë ditës. Në kontrollin e tjera të ushqyerit e duhur është: përdorimi i peshave të rregulluar me kujdes, të ushqyerit duhet të bëhet në shtëpi, në të njohur për fëmijë dhe nëna kushte.


Diagnostifikimi shtesë ose metodë Mall, është se temperatura e matur trupi lactating gratë nën gji dhe zona underarm. Në laktacionit normal duhet të respektohen ndryshim në temperaturë (rreth 1 shkallë), me këtë hypogalactia ndryshim në dispozicion.

Hypogalactia të dallohen nga një reduktim të përkohshëm të shumës së caktuar të qumështit të gjirit, të quajtur kështu kriza laktacionit. Krizat laktacionit mund të ndodhë në mënyrë periodike në tre muajt e parë të laktacionit, por ndonjëherë deri në 7 muaj. Në mënyrë tipike, kohëzgjatja e krizës laktacionit nuk i kalon 7-8 ditë, kryesisht gjatë kësaj periudhe është 3-4 ditë. Gratë duhet të informohen paraprakisht për mundësinë e krizës mjek laktacionit për shkak se në këtë periudhë ajo është e rekomanduar për të zgjedhur taktikat aplikimin e shpeshtë e foshnjës në gji.


Një nga arsyet kryesore pse ka mungesë të qumështit të gjirit - mungesa e vitaminave dhe komponentëve minerale të nevojshme për të rivendosur laktacionit normale. Në këtë drejtim për shpërndarjen normale të qumështit nevojshme të ushqyerit, e cila është arritur duke përdorur dietë të ekuilibruar si duhet. Sigurisht, të ushqyerit e duhur është vendimtare gjatë shtatzënisë për të mbështetur trupin e grave dhe zhvillimin e duhur të fetusit. Megjithatë, pas lindjes, gjatë ushqyerjes me gji, një dietë të ekuilibruar është e rëndësishme, jo më pak. Shtatzëna dhe pleqsh gratë duhet të marrin një sasi e nevojshme ditore të proteinave (rreth 120-130 gram), yndyrë (rreth 100 gram) e karbohidrateve (400-500 g) dhe kripëra minerale, kalcium, fosfor dhe vitamina.


Rëndësia dhënë sasinë e lëngut që duhet të konsumojnë të ushqyerit nënën. Ky nivel duhet të jetë nën dy litra gjatë ditës. Megjithatë, duhet të jetë i kujdesshëm në përdorimin e qumështit dhe produktet e qumështit, me një tepricë prej një fëmijë është në gjendje të jetë sensibilizimi i organizmit me proteina të përfshira në qumështin e lopës. Nënat ushqyerit racion duhet patjetër të përfshijë numrin e kërkuar të frutave, perimeve, bimeve dhe manaferrat. Recommended pesë vakte. Kërkohet ajër të pastër.


Nëse qumështi i nënës është transferuar në një fëmijë tjetër, ose në qoftë se binjakët e saj, dietë e përditshme e grave të rritet në normën e një litër të qumështit të gjirit përveç. Duhet të theksohet se fëmija mund të vidyazykatysya gjoksin për shkak të ndryshimeve në shijen e tij, të cilat ndikojnë në disa lloje të produkteve. Këto janë hudhër, qepë, selino, asparagus.