Nephrectomy ose heqjen e veshkave është kryer kur një fëmijë


Indeksi artikull

Kryerja e përgatitur për operacion

Indikacionet për kirurgjiIndikacionet për kirurgji

Pasojat e operacionitKujdesen për pacientët pas operacionitNephrectomy - një procedurë kirurgjike që është për të kryer heqjen e veshkave. Ky operacion është kryer nën anestezi të përgjithshme dhe është dy llojesh: nephrectomy hapur dhe laparaskopike. Largimi i veshkave në një fëmijë bëhet vetëm kur anomali kongjenitale të rënda të natyrës.
Hapur nephrectomy type kryhet për pacientin në pozicionin shtrirë në anën shëndetshëm. Mjeku bën një prerje të vogël në fushën e drejtimit mesit zhdrejtë, presje në feta nëpërmjet shtresa secila nga shtresat. Arritja veshkat, ajo është e izoluar nga kapsulë dhjamor dhe për të sjellë në sipërfaqe formuar nga plagë. Pastaj perev'yazuyetsya uretër dhe anije renale, dhe janë të prerë në të njëjtën kohë me këmbën e veshkave.


Si rezultat i manipulimeve të tilla veshkave qartë e pjesëve fiksimin dhe po hiqet lehtë. Veprojnë stitched menjëherë pas vendosjes së kullimit dhe kohëzgjatja e operacionit është rreth dy - tre orë.
Laparoscopy për të hequr veshkën e organizuar, pa një prerje të madhe. Në anën e përparme të murit të barkut janë bërë tre - kater vrima jo më të mëdha se 2 cm secila për të futur mjete të posaçme. Operacion kontrollohet nga një aparat që ndodhet në fundin e tubit të futur në kavitetin e trupit. Mjeku gjithashtu kryen heqjen e këmbët e veshkave. Operacioni është më komplekse në teknikë në krahasim me ndërhyrjen publike.Kryerja e përgatitur për operacion


Operacioni përfshin heqjen veshkat dhe organizative indet përreth. Me nephrectomy pjesshëm heq vetëm pjesa e sëmurë apo të infektuar. Nephrectomy plotë përfshin heqjen e veshkës në tërësi, pjesë e uretër, indit yndyror rreth veshkave, gjëndër veshkave
Para se të vazhdojë me pacientin kirurgji ka analizat e gjakut për të përcaktuar llojin e gjakut dhe ndër-analiza e rastit gjatë nephrectomy nevojë për transfuzion gjaku. Gjithashtu, e pacientit fshikëz kateter vendosur. Pacienti u tha në lidhje me fazat kryesore të nephrectomy dhe komplikime të mundshme.Indikacionet për kirurgji


Largimi i veshkave kryer në situatat e mëposhtme:Veshka tumor më të madhe se 7 cm.
Patologji kronike të mushkërive, shoqëruar nga formimi i gurëve të mëdha apo komplikacione të karakterit purulent.
Lëndimi i veshkave, e cila nuk i nënshtrohet trajtimit tradicional.
Plagë veshkat që shkaktoi shkatërrimin e trupit strukturës.
Mungesa veshkave.
Veshkave Nefunktsyonyruyuschaya.
Refuzimi i një veshkë, i shoqëruar nga acarimin shpeshta.
Veshkave polycystic.


Indikacionet për kirurgji


Ndalohet heqjen e një veshkë në rastet e mëposhtme:Prania e vetëm një veshkë.
Dëmi i dytë i veshkave sëmundje e rëndë, e cila çon në mosfunksionim e tij.
Koagulimit të gjakut.
Marrja e drogës që promovojnë thinners gjakut. Operacioni është i lejuar jo më herët se një javë pas ndërprerjes.
Dekompensimi i defekte në zemër.
Dekompensimi e diabetit.

Pasojat e operacionit


Kushti hequr pacientit veshkave ofron për medikamente të forta dhimbje.

Ushqimi i lejohet një ditë shumë e ardhshme pas operacionit, kufizime të veçanta në përdorimin e produkteve dhe enët në dispozicion.
Dy - tre ditë pas nephrectomy është e rekomanduar për të organizuar veprimtarinë xhoko fizik - për shembull. Shëtitje të gjata përgjatë korridorit spital.
Dranazhet mbetura nga e transaksionit janë hequr pas pesë ditëve, dhe qepje larguar pas 8-12 ditësh. Pastaj për një muaj për të kufizuar aktivitetin fizik dhe të veshin një fashë të veçantë pas largimit të veshkave. Më pas, pacienti është kthyer gradualisht në jetën normale. Pas ndërhyrjes laparoskopike e njeriut janë shkarkuar nga spitali për pesë ditë.

Parakusht jetën normale me një veshkë - një respektimin rigoroz të rregullave të parandaluar lezione infektive të sistemit urinar. Ju duhet për të parandaluar hipotermi, kohë për të vizituar një specialist, madje edhe në dyshimin më të vogël të inflamacionit në trup, veçanërisht organet në peritoneum legenit dhe hapësirë.Si për të mbijetuar pas nephrectomy, në e dhuruesit, ajo është e mrekullueshme, dhe shkalla e vdekshmërisë në këtë situatë është rreth tre deri në 10,000 donatorët. Shumica komplikime në zhvillim pas një operacioni për shkak të rrezikut të lezioneve infektive, gjakderdhje, reaksioneve të mbindjeshmërisë ndaj anestezi, thromboembolism.

Në pacientët i nënshtrohen një operacioni me zhvillimin e kancerit të qelizave renale, normat e mbijetesës varet fazën e tumorit dhe shëndetin e përgjithshëm të pacientit. Shkalla e mbijetesës për pesë vjet në pacientët me fazën 1 kancerit qelizave renale është - 90 - 100% në pacientët me fazën e dytë - 65-75%, në tretë dhe të katërt ishin prania e largët normë mbijetesës metastazë për pesë vjet reduktohet në 40-70%. Për këta njerëz të kërkojnë organizimin e njëkohshëm të radioterapi, kimioterapia dhe immunotherapy.Kujdesen për pacientët pas operacionit


Pas operacionit pacientët përjetojnë siklet të rënda në fushën e prerë. Gjithashtu, pacientët të cilët kishin pësuar nephrectomy, ankohen për nervave shqisore nëpërmjet prerje në vendndodhjen e plagë.
Në periudhën postoperative në pacientët që marrin treguar qetësues, ju lutem të forta dhe, nëse është e nevojshme, gjatë kohës rimëkëmbjes. Për të parandaluar formimin e pneumonisë kërkon organizimin ushtrime të frymëmarrjes, pavarësisht nga fakti se ata mund të shkaktojnë dhimbje për shkak të afërsisë së vendosjes seksionin operativ në diafragmë.

Komplikimet e operacionit mund të përfshijnë: një infeksion, pneumonia postoperativ, gjakderdhje harlisur. Gjithashtu ekziston rreziku i dështimit të veshkave në njerëzit me punë të dobët ose humbjen lënë veshkave.