Burn sy gjuhën dhe traktit respirator e një fëmije


Bota rreth nesh është i mbushur me shumë rreziqe që shtrihen në pritë për fëmijët, dhe pa marrë parasysh se si prindërit e vështirë për të mbrojtur fëmijën nga të gjitha fatkeqësitë dhe traumat e pamundur. Vjetër fëmija, aq më lehtë është për të shpjeguar se çfarë të bëni dhe çfarë është e rrezikshme dhe mund të kërcënojnë shëndetin e tij. Megjithatë, të gjitha situata nuk mund të sigurohen, dhe madje edhe më të bindur dhe fëmijët mirrë janë në situata të rrezikshme. Kuriozitet dhe pakujdesi fëmijëve në njohjen e botës është shkaku i lëndimeve të ndryshme, duke përfshirë djegiet. Termike djeg një fëmijë - është një rast urgjent, në rast të ndonjë të rrituri duhet të jetë në gjendje për të vlerësuar situatën dhe të japë ndihmën e parë. Ky artikull do të flasim për çfarë të bëni nëse mbahet syri djeg gjuhën dhe udhë ajrore në një fëmijë.


Burn ajrore.
Djegiet e traktit të frymëmarrjes ndodhin kur gllabërim ose inhalimi i produkteve të djegies të komponenteve termike, ajër të nxehtë ose avull. Më shpesh kjo ndodh gjatë një zjarri në një dhomë të mbyllur, sauna, dush gjatë mbytje. Kujdesi për shkak dëmtuar mukozës të laring, trake, bronke.
Njohin djegie të traktit respirator e një fëmije mund të jenë shenjat e mëposhtme: frymëmarrje vështirësi, konfiskimet, kollë e dhimbshme, pamjen ngjirur në zërin e tij. Përveç kësaj, fëmija ndjen dhimbje kur gëlltitjes dhe gjoks. Dëmtimi në traktin respirator është veçanërisht e rrezikshme, sepse ajo mund të shkaktojë ënjtje e laring ose folds vokale, dëmtim i funksionit të kullimit të bronke, paraqitja e mukusit në mushkëri, asfiksi.

Diagnozë shkatërrimin udhë ajrore mund vetëm specialist, por prania e simptomave të mësipërme në fëmijën, e cila u shfaq pas kontaktit me zjarr ose një çift, ju duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të treguar mjekët e tij. Yyazytsirnist kujdes rritur udhë ajrore djeg në prani të fytyrës, Burn vetullat apo qimet mbi kokën e tij.
Para ardhjes së mjekëve fëmije duhet të jetë trup jashtë në një pozicion që ishte më e lehtë për të marrë frymë, ai nuk mund të flasë dhe duhet vazhdimisht të jetë pranë të gjithë me të rriturit.


Burn sytë.
Djegiet termike sytë ndodhin kur ekspozohen ndaj temperaturave të larta. Kjo mund të ndodhë nëse diçka fëmija juaj bryzne shumë e nxehtë syri (p.sh., ujë apo vaj të nxehtë valë nga pan), ose me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë me sytë objekt shumë të nxehtë (flaka e hapur apo cigare).
Simptomet e kujdesit të syve janë:
- dhimbje të forta;
- lotim i vazhdueshëm;
- frika e dritës;
- diçka fëmija ndërhyn, duket se syri ishte një objekt të huaj;
- qepallat dhe lëkura rreth syve të dëmtuara nga djegiet;

- Fëmijët qerpikët ushqimore të bollshme.

Nga të gjitha llojet e djegiet, djegiet e syrit janë më të rrezikshme. Nëse fëmija ka pasur një vuajtja duhet të telefononi menjëherë një ambulancë. Para se të arrijnë mjekët, ju duhet menjëherë dhe me kompetencë të japë ndihmën e parë. Para së gjithash, vendi i dëmtuar duhet të jetë ujë të ftohtë të rrjedhshëm. Për ta bërë këtë, të butë, por edhe për të zbuluar fëmija djegur sytë, qepallat duhet të shtyjë gishtat e tij përfundoi në zakonshëm. Shpëlarje mund të bëhet me një llambë gome, shiringë apo direkt nën lumë e ujit nga trokitje e lehtë ose dush. Ftohur sytë viktima nevojë 20 minuta, ne nje temperature 12 - 18 gradë Celsius. Flushing duhet të kryhet në drejtimin nga e jashtme në këndin e brendshëm të syrit. Nëse ju nuk mund të bëni shpëlarje nën ujë të rrjedhshëm, ju derdh ujë në një tas dhe dip përsëri fytyrën e fëmijës, ndërsa ajo duhet të injoroj periodikisht. Pas sy larë zgjidhje duhet të dalë syrit antiseptik dhe mbuluar me një leckë të pastër, sterile. Qepallat dhe lëkurën rreth djeg yndyrat vaj sy. Për të reduktuar ënjtje të qepallave fëmijës duhet t'i jepet drogës anti-alergjik, dhe objektit mjekësore kjo domosdoshmërisht do të vënë serum kundër tetanosit.


Burn gjuhën.
Burn gjuha është në kushte të përditshme, kur fëmija merr në gojë të lëngshme tuaj të nxehtë apo ushqim. Nëse fëmija juaj ka pasur një ngatërresë e tillë, ju duhet menjëherë të ftohtë në vendin e djegur. Mënyra më e lehtë për të bërë këtë ujë duke përdorur, disa herë për të fituar gojën e saj dhe mbajtjen e një grimë, të nxjerr nga goja, apo zëvendësojnë atë nën ujë të rrjedhshëm. Ju gjithashtu mund të marrë një kub akulli apo manaferrat ngrirë dhe të lejojë që fëmija i tyre të thith. Mënyra më e këndshme për të ftohur plotësisht gjuhën e fëmijës do të jetë akullore, ajo mund të jetë e bëj gjatë. Gjithashtu, në qoftë se ju shpëtoi xhel për teething, ju mund ta përdorni atë me kujdes dhe të zbatohet në zonën e prekur të gjuhës.


Të jenë të kujdesshëm, sa më shpejt të jetë e mundur dhe të fillojnë për të mësuar fëmijën tuaj për të kini kujdes e objekteve të nxehtë dhe të lëngshme të nxehtë, ata mund të shkaktojnë fëmijën të rëndësishme për shëndetin!