Vaj palme për një fëmijë të vogël


Palm naftës - burimi i acidit palmitik. Yndyrna të pranishme në qumështin e nënës, ajo përbëhet nga gati 25%, kështu që prodhuesit foshnjore formula dhe të interesuar në këtë shtojcë. Përveç kësaj, vaj palme është një burim i dobishëm acideve të pangopura yndyrore dhe vitamina yndyrë shpjegueshëm. Le të flasim në artikullin në vaj palme për një fëmijë të vogël.
Fakti se materiali bimore për një fëmijë dhe gjirit qumësht të vogël të ketë formula kimike të ndryshme. Po, acid palmitik në magazinë vaj palme është i bashkangjitur në molekulat e yndyrë nga ana. Në këtë pozicion ai mund të ndikojë lehtë enzimë lipase përfshirë në tretje e yndyrave. Si rezultat i acid palmitik çahet dhe kombinon me kalciumit në zorrë, duke formuar komplekset pazgjidhshëm që nuk janë të absorbohet dhe excreted nga trupi.Problemet fillojnë për një fëmijë të vogël nëse përbërësi yndyrë e çdo produkti në 45% të vaj palme. Me një raport të tillë e kalciumit nuk është zhytur dhe komponimet patretshëm çojë në konstipacionit dhe çrregullime të traktit gastrointestinal. Në gji të qumështit yndyrë acid molekulë palmitik zë një pozitë qendrore si lipase kjo nuk funksionon dhe nuk ka efekt të dëmshëm.

Vaj palme është e rrezikshme për një fëmijë të vogël nga fakti se ai përmban shumë acide të ngopura yndyrore dhe kolesterol, tejkalimi i të cilave është i mbushur me probleme (sëmundjet kardiovaskulare, obeziteti) në afat të gjatë. Megjithatë, në produktet e fëmijëve, duke përfshirë përzierje artificiale të gjithë përbërësit dozë është e kontrolluar rreptësisht dhe limitit të rrezikshme prej 45% nuk ​​është tejkaluar. Përveç kësaj, një sasi e vogël e acideve të ngopura yndyrore dhe kolesterol përveç në rritje nevojat e trupit. Kujdesshëm për vaj palme duhet të merren vetëm kur ajo ndodh si pjesë e produkteve të rritur.


Neutralizoj rreziqet e mundshme që lidhen me përdorimin e vaj palme, shkencëtarët kanë mësuar disa mënyra. Disa prodhues të përdorin jo vetëm vaj dhe pjesë e saj të lëngshme - olein. Ai përmban acide yndyrore të ngopura më pak. Duke pasur parasysh se kalciumi nga formula foshnjore është zhytur edhe më keq, pjesa e tij e rrit 15 herë në krahasim me qumështin e njeriut. Për thithjen më të mirë të macronutrients në përzierje shtuar vitaminës D, dhe për normalizimin dhe zbutjen fron - një tjetër pro - dhe prebiotics. Disa prodhues kanë shkuar më tej dhe të mësuar për të modifikuar artificialisht dispozitat e acidit palmitik në molekulë yndyrë, marrja e prodhimit strukturuar vaj palme (ajo është e shënuar në etiketat si "beta-palmitat"). Nga përzierjet e tilla të kalciumit dhe yndyrna janë tretur më mirë, ata nuk shkaktojnë kapsllëk.