Periudha e tranzicionit në jetën e një fëmije


Tranzicioni, ose se si për të ndihmuar fëmijën tuaj të rriten? Fëmija është një vit i vjetër? Besohet se nga ky moment fëmijërisë është lënë pas, filloi fëmijërinë e hershme. Por mosha biologjike e fëmijës (një nivel të caktuar të pjekurisë së trupit) nuk ka gjithmonë të përkojë me kronologjike. Është e mundur që fëmijëria fëmija juaj ka filluar tashmë, por mund të jetë e tillë që do të jetë një fëmijë të vogël, keni për të ndihmuar atë të kapërcyer këtë nivel të ri të rritjes fizike, mendore dhe motorike! Periudha kalimtare Dikush zgjat deri në pesë vjet, por mund të jetë shtrirë për pothuajse dy. Subjektet e nenit - një periudhë të tranzicionit në jetën e fëmijës.


Dallimi është veçanërisht e dukshme në mesin e foshnjave në muajt e parë të vitit të ardhshëm. Dikush ka çështjet e furnizimit dhe stomping besimi këmbët, dhe dikush fillon të shqiptoj fjalët dhe bën hapa paraprake, duke mbajtur dorën e nënës së tij. Duke parë në fëmijën më të avancuar, nëna shqetësohen fëmijën e tyre. Por në qoftë se një pediatër dhe neurolog nuk gjejnë foshnjës asnjë problem në zhvillimin, mos u bëni merak për këtë. Për më tepër, ndoshta, fëmija juaj ka disa aftësi në të cilën ai shkëlqeu. Për shembull, ajo është vetëm fillimi për të ecur, por e di shumë fjalë, dhe shumë të menaxhuar cleverly me kube dhe projektuesi.


Çfarë me të vërtetë duhet të kujdeset gjatë periudhës së tranzicionit në jetën - është për të zvogëluar rrezikun e lëndimit, e cila në mënyrë dramatike rrit në vitin e dytë të jetës. Mezi mësuar të ecin, fëmijët përpiqen të lëvizin më shpejt, është më e lehtë për të ruajtur ekuilibrin. Fëmija lëviz me hapa të vegjël të shpejtë, tejkalim shpejtësie, nuk mund ta ndalojë në kohë ose të anashkalojë pengesa? Nëse ti i pyet ata për të kërcyer, ai së pari stomping këmbët dhe pastaj Slams në duart e saj. Vetëm të lëvizin dy krahët dhe këmbët - detyrë ende e pamundur: të pengohen, fëmija nuk ka kohë për të hedhur të trajtojë për të mbrojtur kundër ndikimit.


Aktiviteti Rritja fizike dhe emocionale fëmijë në një periudhë kalimtare në jetën e nënës kërkon respektimin e rreptë të regjimit NPT. Një fëmijë në këto muaj është ende në gjumë në pasditen e 2 x 1,5-2 orë, dhe gjatë gjithë ditës - 13-14 orë. Breaks mes gjumit nuk duhet të thith se fëmija kishte mundësi për të shërohem. Angazhohen fëmijët në palestër për të punuar dhe për të zhvilluar stabilitetin koordinues. Hidhe topin - le kec kapur atë dhe pastaj ju hedhin. Mësojnë atë për të shkuar në bord, shkelën mbi pengesat, rritet shkallë të ulët. Angazhohen në 10 minuta disa herë në ditë. Transporti në tranzicion në jetën e rritur gradualisht dhe të sigurt për të sjellë fëmijë të ngrohtë vetëm emocione pozitive! Në këtë artikull, ne shqyrtuar çështjet më aktuale të interesit për shumë prindër. Dhe tani ne shpresojmë se artikull ynë do t'ju ndihmojë në edukimin e fëmijës tuaj.