Kalimi i fëmijës për ushqim të ngurta


Ka disa faza të zhvillimit të fëmijëve, në të cilën ata fillojnë të provoni lloje të caktuara të "rritur" ushqim. Ne ju tregojnë se si për të bërë tranzicionin një fëmijë për ushqim të ngurta.
Faza e parë: të fillojë accustoming për ushqimet e ngurta
Shumë pediatër këshillojnë për të filluar për të shkruar ushqime të ngurta në mes katër dhe gjashtë muaj. Në këtë kohë fëmijët zhduket nxjerrje gjuhën refleks. Është e domosdoshme për gjiri gjoksin apo të pijshëm nga shishe të ushqyerit. Por kalimi në ushqim të ngurta fëmija në prani të këtij refleks nuk mund. Nëse fëmija ka arritur këtë moshë, mësoi për t'u ulur me besim me mbështetjen e të qenit të interesuar në ushqim që hahet të rriturit, mbi të gjitha, mund të trenit për të mësuar atë për ushqim solid.Faza e dytë, nga purees për ushqim, me copa
Leviz fëmijën në një ushqime të dendura - një proces i gjatë. Por, për disa javë, gjatë së cilës fëmija është mësuar, jo të pijshëm, ai u takua me pak ushqime të ngurta.
Hurry futur produkte të reja nuk është e nevojshme. Është më mirë për të filluar me banane nevrikosur ose avokado. Në dyqane specialiteti ju mund të bleni ushqime të gatshme për fëmijë të lëngshme dhe pure duke shkuar në një pure të trashë dhe pure në copa. Të bëj komplekse ushqimit, fëmija nuk ka nevojë që të ketë dhëmbë, ajo mund të bëjë me hi.


Faza e tretë: i ulur në highchair
Nëse fëmija është i gatshëm për të ngrënë ushqime të ngurta, të cilat mund të ulen drejtë me të rriturit mbështetje mbajnë kokën e tyre, ai është në gjendje për t'u ulur në një highchair. Tabaka dhe vend rripa të ndihmojë për të mbajtur atë në këmbë.

Faza e katërt: aftësia për të ngrënë duart
Midis shtatë dhe njëmbëdhjetë muajsh fëmija është duke u përpjekur të rrëmbejë diçka ngrënshëm nga duart e të rriturve dhe të hani atë vetë. Së pari ai përpiqet për të palme ushqim zhrebty, por së shpejti fillon për të lëvizur fëmijën me të ashtuquajturat "piskatore zazhymu" kur ai merr objekte të vogla goditjen e tyre në mes të indeksit dhe gishtit. Në këtë mënyrë fëmija mëson për të ngrënë në mënyrë të pavarur. Shumë lloje të ushqimit të shëndetshëm dhe kalori të përshtatshëm për fëmijën e tyre ngrënë duart. Ushqimi duhet të jetë prerë në copa të vogla. Për shembull, makarona mund të jenë prerë në kube, karrota, kungull, mish të butë.


Faza e pestë e kalimit në ushqim të ngurta: aftësia për të përdorur një lugë
Pasi fëmija merr përdorur për të lugë me gji, ai merr një interes në këtë takëm, duke u përpjekur për të rrëmbyer atë dhe të shtyjë veten në gojë.
Sigurisht, shumë fëmijë fillojnë të hanë me një lugë pas një viti, por edhe fëmijët e vegjël, nëse ata janë të interesuar në një lugë, ajo duhet të lejojë praktikën. Duhet të ketë lugë tip të butë që mund të mbajë fëmijën e saj kur ajo është ushqyer rritur me një lugë. Kështu fëmija mëson për të mbajtur në mënyrë të pavarur një lugë.

Kur prindërit e kuptojnë se fëmija i tyre mund të hani pa ndihmën e tyre, për starters, ju mund të ofrojë atij ushqime ngjitet dendur, të tilla si pure patatesh, kos, gjizë, krem ​​djathi.

Faza e gjashtë: kalimi në vыsokoallerhennыm produkte
Ndonjëherë pediatër hyjnë këshilluar produkte vysokoalerhenni, të tilla si peshk dhe vezë pas viti. Por studimet e fundit tregojnë se duke pritur në këtë moshë nuk ka kuptim nëse nuk fëmijën nuk ka alergji ushqimore trashëguar.
Supozimi se futja vysokoalerhennyh produkt për të bërë një fëmijë ishte e vendosur për të alergjive ushqimore, tani nuk ka provuar. Prandaj, shumë mjekë rekomandojnë japin fëmijëve këto ushqime pa pritur viti. Por kjo është me kujdes të madh duhet të hyjë Butak dhe kikirikë si ata të shkaktojnë reaksione alergjike të rrezikshme.


Faza e shtatë: futja e dietës së ujit
Besohet se në vitin e parë të jetës fëmija nuk ka nevojë për ujë dhe ajo merr sasinë e kërkuar të ushqimit të fëmijës dhe të qumështit të gjirit. Fëmijët nën moshën gjashtë muaj, për t'i dhënë ujë jo për shkak se ajo mbush stomaku janë të vogla dhe nuk lënë hapësirë ​​të mjaftueshme për të ushqyesve që janë të nevojshme për zhvillimin dhe rritjen ekonomike.
Nëse fëmija është kthyer gjashtë muaj dhe ai është i interesuar në ujë, kur ajo të rriturit dehur, ju mund t'i japë atij disa gllënjka. Por kjo në asnjë rast nuk duhet të zëvendësojë ushqim për fëmijë fëmijëve ose qumësht.


Faza e tetë: aftësinë për të kanë tyre
Mësoni të përdorni ndërsa ngrënie lugë dhe pirun - një proces i gjatë. Shumë fëmijë një vit nuk mund ta bëjë këtë. Të rriturit duhet të inkurajojnë fëmijën në përpjekjet e tij për të mësuar për të ngrënë vetëm.