Ushqime para të forta për një fëmijë të vogël


Sipas rekomandimeve zyrtare desh ushqime të ngurta mund të futet gjatë periudhës 35-6 muaj. Çfarë treguesit mjekët e orientuar për të kapur momentin e duhur? Ushqime para të forta për një fëmijë të vogël duhet të zgjidhen si duhet.
Në 35 muajt e traktit gastrointestinal i një fëmije të vogël teorikisht gati për të zbuluar produkte të reja. Në këtë pikë, ai vetë fillon të sintetizojnë enzimat e nevojshme për përpunimin e tyre. Por, pavarësisht nga fakti se prodhuesit e ushqimit fëmija ofrojë produkte për bebe nga 35 muaj deri në pediatër futja kështu që në fillim të ushqyerit të parë nuk është e popullarizuar. Në praktikë, mjekët janë të udhëzuar nga rregullat e mëposhtme. Kids-shishe-fëmijë duhet të administrohet ushqime të ngurta para më herët se foshnjat. Përbërja e qumështit të nënës ndryshon disa herë në ditë, në varësi të ushqimit të nënës sime. Menu shumë të ndryshme, enzimat më të ndryshme trupi prodhon pak fëmijë. Përzierje të qumështit ka të njëjtin përbërje siç ndodh sistem enzimë e trajnimit.Për këtë arsye, nëse foshnja është shishe-ushqyer ushqime të shëndetshme për herë të parë është më mirë për të hyrë në 4 muaj. Bebet futur shijet e reja në fillim të këtij afati edhe nuk ka kuptim, sepse në sistemin enzimë ata tashmë aktivizuar. Megjithatë, futja e ushqimeve plotësuese shtyrë një kohë të pacaktuar nuk është e nevojshme. Midis 4 deri në 6 muaj fëmijët mund të lehtë të kuptojnë gojën lugë dhe i gëlltiti me përmbajtjen e saj. Pas 6 muaj të këtij aftësi shuhet, përse kanë vështirësi gëlltitjes. Ky fëmijë i vogël do të nxjerr ushqim rritur dhe kthyer atë në një desktop normale bëhet e vështirë. Prisni 6 muaj është e arsyeshme vetëm nëse një i mitur ka filluar alergji ose ai është në rrezik (nëse familja ka alergji). Në këtë rast është më mirë për të futur ushqime të ngurta si vonë të jetë e mundur, mundësisht 6 muaj. Në sëmundje të caktuara neurologjike (p.sh., rritja e presionit të kafkës) vepron të njëjtin parim.


Por kapsllëk justifikuar futjen e hershme të ushqimeve plotësuese në 35 muaj: Perimet dhe pure frutash si pjesë e fëmijëve dhe të zgjidhur këtë problem. Në atë ditë të njëjtë kalendarik të fillojë duke futur ushqime, nëna do të tregoni mjekut. Ai do të caktojë një orar optimale dhe produktin e parë. Në ditë feste para të ushqyerit në mëngjes (mundësisht para 9 ore, kur nëna ime më në fund zgjohet) fëmija është ofruar dozën e parë - gjysmë lugë çaji mjek produkt zgjedhur. Është e rëndësishme për të filluar atë në mëngjes, gjatë ditës për të parë reagimin e fëmijës në një pjatë të re. Nëse një skuqje të lëkurës, të vjella, diarre, telefononi mjekun tuaj. Feeding më të mirë për të dhënë para se të ushqyerit deri sa fëmija është i uritur dhe i gatshëm për të ngrënë asgjë. Për më tepër, pasi ajo është e mundur, si për rasprobovat shije të re. Skema raspishut mjeku për 10 ose 14 ditë, në varësi të shëndetit të fëmijës. Zakonisht për dy ditë e ardhshme nuk dozë të ndryshojë, dhe që nga dita e 4-t, çdo herë pjesë e një tjetër gjysmë një lugë çaji në rritje.