Fëmija i parë pak zvarritje


Zhvillimi i një fëmije të vogël është në përputhje me faza të caktuara (në sajë të mjekëve pediatër mundësia për të nxjerrë në pah konceptin e normale). Në përgjithësi, fëmija fillon të zvarritje në moshën 65-75 muajsh. Por çdo fëmijë të vogël - një personalitet me trashëgim të tij, temperamentin, pesha e trupit, etj Pra, nuk do të jetë mërzitur, nëse është thesari juaj nuk është i gatshëm për të përmbushur standardet. Le të flasim për të parë zvarritje fëmijë të vogël.
Aftësia për të zvarriten të ketë edhe një porsalindur. Arsyet në këmbët e fëmijës shtrirë në bark, dorën e tij - dhe fëmijës do të fillojë për të ndërtuar mbi të lëvizur përpara. Një shembull tjetër: në qoftë se ju vendosni një fëmijë lakuriq në barkun e tij (bark për bark), fëmija do të ndjeni erën e qumështit të nënës dhe do të përpiqet për herë të parë për të zvarritem drejt dalë! Parë porsalindur zvarritje - një akt refleks, e cila përfundimisht, nëse nuk inkurajojnë, zbehet.Mekanizmi i këtyre lëvizjeve të para është shumë e ndryshme nga gjysma e parë e dytë zvarritje foshnjë, e kamufluar të porsalindur, pa hequr nga bark sipërfaqe, në mënyrë periodike "pickim" hundë etj Megjithatë, disa ekspertë rekomandojnë duke përdorur këtë teknikë (me fokus në duar) për të stimuluar aktivitetin motorike të fëmijës. Normalisht, fëmija duhet t'i nënshtrohen një zhvillim gradual të aktivitetit motorik që përgatit atë për të mbajtur shpinë në një pozitë të drejtë (aftësinë për të hequr dhe për të mbajtur roll kokën nga prapa në stomak dhe zvarritje mbrapa, rri, etj).


Në qoftë se një fëmijë nuk duan të zvarritje, kjo nuk do të thotë se ajo mbetet prapa në zhvillimin e: ai thjesht nevojë për ndihmën tuaj në mastering këtë aftësi. Por në qoftë se fëmija "kërceu" fazën e parë të zvarritje, të përpiqen për të forcuar trupin e tij me anë të gjimnastikës, not, masazh. Në fakt, shumë fëmijë janë "zënë hapin për kohën e humbur," në mënyrë aktive zvarritje në katin e gjatë një loje në një moshë më të vjetër. Pra, nuk oderhyvay fëmijët më të vjetër duke luajtur dhe zvarritje kalojnë shumë kohë shtrirë në barkun e tij.

Për të filluar ushtrimin mundësisht jo më herët se një orë pas të ushqyerit. Fëmija do të jetë më e lehtë për të lëvizur në sipërfaqe të sheshtë dhe të moderuar të butë të gjithë, ata thjesht "nuk dopolzaly" në kohën e tij dhe tani e mbushur një boshllëk. Vendi më i mirë për zvarritje - kjo është seksi: shumë hapësirë ​​dhe nuk mund të bien. Por mos harroni, të gjitha crumbs gjetur, pjesët e lodra, qepje dhe kështu me radhë. D. Menjëherë shfaqen në crumbs në gojën e tij! Kujdeset për pastërtinë. Pozicionin e fillimit foshnjë - në gjunjë e tij, me një fokus në dorezë. Kid lëkundje mbrapa dhe me radhë dhe duke u përpjekur për të korrigjoj trajtuar përpara. Angazhohen fëmijën! Vendos një lodër të preferuar në frontin e tij - le të përpiqen të arrijnë.