Problemet shëndetësore të fëmijëve parë


Periudha neonatale nuk ndahen nga rastësia, ajo ishte në këtë periudhë të shkurtër të funksionimit të fëmijës në rregullat e saj të veçanta. Gjatë kësaj kohe fëmija ndarë me shumicën e karakteristikat funksionale të qenësishme në fruta dhe gradualisht merr tipare të reja pothuajse të rriturit. Lindjes plotë-gjatë të një fëmije zakonisht ndodh në 38-42 javë të shtatzënisë. Siç mund ta shikoni, diferenca në lindje afat mund të jetë gati një muaj. Tashmë ky fakt tregon se fëmija është i lindur me vet individuale "vendosur" karakteristika fiziologjike! Si për të zgjidhur dhe për të parandaluar probleme shëndetësore fëmijën e parë?


Nëse lindja vazhdoi me sukses, fëmija dhe nëna e tij janë duke bërë mirë, atëherë pas tre ose katër dnynky ju lënë spitalin dhe të gjejnë veten në shtëpi. Fëmija juaj nuk është ende si e zakonshme kalama image rozhevoschokoho ekran TV. Çdo pamja ditë fëmija do të ndryshojë, ajo do të fillojë për të zhvilluar aftësitë e parë, dhe gradualisht ju do të gjeni përvojë prindërore dhe besimin. Mos u shqetësoni kot nëse diçka është gati për ardhjen e fëmijës. Gjëja kryesore është fëmijën tashmë - kjo është dashur prindër, ngrohje dhe ushqim. Është e rëndësishme për të bërë çdo përpjekje për të marrë fëmijën gji!


Kid gjithë 9 muaj u rrit dhe u zhvillua në një botë të veçantë pa probleme shëndetësore. Dhe vetëm për disa momente uyazyka ekzistencës ndryshuar rrënjësisht. Trupi i një porsalindur është e gatshme për të metamorfozës, por ajo ka nevojë për kohë për t'u përshtatur plotësisht në botën e madhe. Në muajin e parë të trupit të fëmijës do të jetë disa ndryshime të cilat nuk mund t'i atribuohet të sëmundjes, pasi ato janë investuar plotësisht në konceptin e normës. Prandaj, quhen "kushte fiziologjike e porsalindur." Për fëmija gjatë shteteve fiziologjike duhet të respektojë, si disa mund të shtyhet në kohë, ose edhe të transformohet në sëmundje!


Verdhëz fiziologjike dhe eritemë
Nga ditët e para pas lindjes së lëkurës të porsalindur bëhet rozë të ndritshme apo edhe ngjyra e kuqe. Ky është një reagim normal të ndryshimit të lagështisë, temperaturës dhe ndriçim. Eritemë (skuqje) vetëm është fundi i javës së parë të jetës. Verdhëza ngjyra e lëkurës që shfaqet në fund të ditës së dytë apo të tretë - është normë, e ashtuquajtura verdhëz fiziologjik. Ajo është dita e 14-të në fëmijën të plotë-gjatë dhe K21-mudnyuu parakohshme. Gjatë muajit të parë të jetës fëmija të paktën katër herë pediatër shqyrtuar. Shqyrtim i tillë rutinë të quajtur "pleqsh e porsalindur."


Milian dhe kriza seksuale
Përafërsisht 40 nga 100 foshnjave në lezione të lëkurës shfaqen probleme të bardha dhe shëndetësore. Në asnjë rast vydavlyuvay tyre dhe alkool pryzhyhay! Kjo është një nga shtetet fiziologjike, të quajtur "Milian" (kokërr mel). Arsyeja se ka një bllokim të gjëndra dhjamor. Nga katër muaj, dhe nganjëherë ende janë të pavarur nxituar. Në ditën e tretë ose të katërt të jetës së porsalindur mund nahrubat gjëndrat e qumështit, ënjtje në scrotum djemtë dhe vajzat e mundshme të ndodhë shkarkesë nga çarë gjenital. Ndryshimet në të shumtën e rasteve janë vetëm për një muaj.


Ndjehen të lirë për të konsultuar edhe një herë me një specialist. Nëse kërkohet Fto mjekun tuaj në shtëpi. Kushtoj vëmendje për lëkurën e fëmijës. Nëse sfond fiziologjike e eritemë ishin skuqje që përhapur në pjesën më të madhe të trupit, fëmija nuk ishte i qetë apo të kesh ethe - gjithmonë poradsya me mjekun tuaj! Në disa situata, errësirë ​​ikterik e lëkurës është mbajtur për më shumë se dy javë. Arsyet zgjatur verdhëz të ndryshme. Zakonisht gjithçka shkon mirë, por nuk e vlen të rrezikosh shëndetin e fëmijës, duke vërejtur shenjat paralajmëruese, poradsya me pediatrin. Ai merr nga dita në ditë, dhe fëmija nuk është duke fituar peshë? Do të fokusohet në stimulimin e të dhënit gji dhe tregojnë fëmijëve pediatrin dhe dentisti. Problemet shëndetësore shkakut dhe gjiri i varfër mund të jetë gjithashtu otit.