Oreks të dobët në një fëmijë të vogël


Oreksi i dobët i një fëmije të vogël mund të jetë për arsye të ndryshme. Çdo fëmijë është një individ. Nëse shëndeti i fëmijës nuk është nëna serioze dhe mjekët, para së gjithash i kushtoj vëmendje mënyrës se si familja e përdorur për të ngrënë. Përveç kësaj, një fëmijë i vogël mund të ketë preferencat e tyre shije, si ne të rriturit, ajo dukej e pamundur.
Së pari, të hapur një oreks të madh të fshehtë të dobët: Fëmijët - konservatorët tmerrshme gjithçka shkaqe të reja të tyre shqetësim. Kjo është veçanërisht e vërtetë e ushqimit. Për shembull, fëmija e preferuar nuk i pëlqen produktet e përziera, kështu që nuk do të hani supave ose sallatë. Ose, anasjelltas, refuzon për të ngrënë, kur ushqime janë në pjatë veç e veç. Kush nuk ka të bëjë djathë, sepse ata nuk më pëlqen cilësi e saj. Një tjetër nuk ka salcë në shije, ndërsa të tjerët duan të shohin një supë të rrumbullakët vetëm karrota, sheshet nuk janë të përshtatshme. A nuk e shohin një sjellje të tillë birin ose bijën si një trill i thjeshtë. Një fëmijë i vogël ka të njëjtat të drejta si prindër, është ajo që ai dëshiron, dhe forma në të cilën ai e pëlqen.Një paralajmërim i rëndësishëm në lidhje me oreks më të vogël dhe të varfër. Ndonjëherë fëmijët refuzojnë është shkrimi më i dendur, të tilla si burgers, casseroles dhe produkteve të tjera. Yyazytsirno, fëmija nuk ka mësuar të bëj veten të shkruar për faktin se prindërit e ushqyer fëmijën një kohë të gjatë vetëm shumë i grimcuar (homogjenizuar) bankat pure.
Ushqimi monoton gjithashtu mund të jetë shkaku i oreks të dobët. Pak fëmija vetëm lodhur e produkteve që ju ofrojnë atë rregullisht. Çfarë duhet të bëni? Nuk ka zgjedhje. I drejtuar në dyqan për të blerë diçka të shijshme ai nuk e bëri. Që të fikët në tryezë me një oreks të dobët. Kjo ndodh dhe anasjelltas. Në një fëmijë të vogël nuk është një pjatë që ai mund të hani për mëngjes, drekë dhe darkë.


Dhe në qoftë se ushqime tuaj të preferuar në shtëpi ka fëmijë është "greva e urisë" për aq kohë sa ushqim zakonshme nuk do të shfaqet në tryezë. Për fat të keq, kjo e metë të rriturit që nuk kanë ofruar fëmijës një dietë të larmishme. Në fëmijën nuk formuar shprehinë e shije, se ai ka frikë të provoni diçka të re. Ndrequr situata mund, por shpejt nuk punojnë, prindërit duhet të vërtetë të provoni.

Shumë familje të kryer të njëjtin gabim të përbashkët - fëmijë të snacks mes ngrënies. Well fëmijë vidyazykaty që kërkon vetëm një copë bukë. Sigurisht, japin. Por nuk do të argëtojë shpresën se fëmija juaj pa vetëdije zgjodhi modë ushqim tani ndarë. Asgjë si kjo. Në të kundërtën, të gjitha nahapavshys dhe ngadalë gjatë ditës, në kohën e duhur ai vidyazykatsya hani për yndyrë. Ju mund të ushqejnë vetëm një fëmijë të uritur.


Food - është nevoja për t'u kënaqur. Ne të rriturit e dimë, por foshnja ende. Pra, detyra e prindërve - për të mësuar atë që shembullin e tij. Dhe këtu është fshij. Nëse mami dhe babi të hahet "në arrati" në shtëpi nuk ka traditën e darka familjare, djali apo vajza për të shpjeguar se ne duhet të rrinë në dietën e vështirë. Fëmija nuk e kupton se çfarë të bëjë, çfarë të besojnë dhe nuk e di se si për të shprehur interes në ushqim. Caprice në tryezë janë në familjet ku prindërit paguajnë shumë vëmendje për procesin e të ushqyerit. Për shumë moms detyrë kryesore - fëmija hëngri. Chado gjithë e kuptojnë dhe janë të kënaqur me procesin e të hahet tregojnë një njeri ku prindërit - spektatorët më të interesuar. Pasionet bien në qoftë se të pretendojë se nuk është shumë interesante. Më mirë se duke i kushtuar vëmendje të fëmijës në një tjetër kohë.