Përkeqësimi i fëmijë i vogël


Si për të parandaluar përkeqësimin e fëmijë i vogël? Nëse ka qenë paralajmëruar shenja të përkeqësimit, ju duhet të plotësoni anketën. Kjo do të thotë se optometrist do të rekomandojë: për të përcaktuar mprehtësi vizuale; shqyrtojë thyerja (dmth optikë sytë). Për shembull, gota massager punën si presionin e ajrit Multi dridhje. Ato stimulojnë qarkullimin e gjakut dhe stimulon rrjedhjen e oksigjenit në indet e syrit. Dhe përdoret në trajtimin e nearsightedness, largpamje, astigmatizëm, amblyopia, asthenopia.
Syze të tjera të veçanta - një lloj i dhomave mini-lartësi - kryejë masazh vakum, duke ndihmuar në sy muskujt punë. Procedura është efektive për amblyopia, shkeljen e akomodimit, lodhje vizuale. Në miopi, strabismus dhe çrregullime të tjera mjeku mund terapi infra të kuqe lazer, aktuale elektrike të intensitetit të ulët dhe procedura të tjera mjekësore. Shpesh trajtimi i dëmtim vizual nuk mund të bëjë pa të lentet e kontaktit dhe syzet. E cila është më e mirë - një pyetje e gabuar. Sigurisht, lente fyzyolohychnee të rehatshme, sepse syri krijon një sistem të vetëm optik dhe të sigurojë cilësi të shkëlqyer të vizionit. Shumica e përshkruesit adoleshentët. Por pa syze nuk do të bëjë! Për shembull, nuk është e rekomanduar për të përdorur lente gjatë SARS, grykët dhe sëmundjeve të tjera infektive. Studentët nën 10 vjet përshtatet rim vështirë plastike. Një pikë e rëndësishme - qelqi (mundësisht një lente plastike - kjo është dritë, më rezistente ndaj gërvishtjet, rreh) duhet të mbulojë të gjithë sy për një fëmijë të vogël nuk dukej mbi rim.Sot është një sëmundje shumë e rëndësishme, sidomos për adoleshentët, të pandashme nga kompjuteri. Sindromi kompjuteri (ose sindromi sy të thatë) - vetëm një problemi të kohës sonë. Fakti është që, duke kërkuar në monitor, ne injoroj shumë më pak shpesh. Pra film lotsjellës mbulon sipërfaqen e syrit, thahet shpejt. Dhe nuk ka thatësi, acarim, lodhje sy. Megjithatë, faji nuk mund vetëm të monitorojnë. Këto simptome mund të shkaktojnë sëmundje ngjitëse ose inflamatore të syrit dhe hundës lëndimeve të, disa ilaçe, të tilla si analgesics dhe të tjerët.


Vetë prindërit shpesh komplikojë situatën shikimin. Përdorimi i mësuar bie "lot artificial", ata "përshkruajnë" e tyre një fëmijë i vogël. Mos amator! Edhe në pjesën më të madhe të drogës të "të padëmshme" kanë contraindications. Është po aq e rëndësishme për të dyja. Ajo mund të jetë që ne kemi nevojë për një trajtim të plotë. Për shembull, do të duhet të drogës që reduktojnë inflamacion të kornesë që të stimuluar gjëndrën lacrimal. Dhe ndonjëherë edhe mjeku rekomandon hormonal.
Një terapi shumë e rëndësishme faktor - një mënyrë jetese të shëndetshme. Kjo nuk ka kuptim për të shkuar në seancat e korrigjim vizion, dhe për orë të tëra në shtëpi duke luajtur rekreativë ose ulur në mësime, përkulur në një karrige. Së pari, ju duhet për të lëvizur shumë. Një zgjedhje e shkëlqyer - Pool: Swimming forcon shpinë dhe korrigjon sjellje. Një sjellje korrekte - çelësi për një furnizim të mirë të gjakut në sy. Ata do të jenë më pak të lodhur. Ju jeni ftohjet frikësuar pas pishinë? Regjistro fëmijën tuaj të re për të kërcyer, ku ai do të mësojnë për të mbajtur mbrapa. Mësime shumë të dobishme nga të topit, dhe pingpong. Ata në mënyrë aktive të trajnuar sytë zhvilluar strehim.


Së dyti, kufizimin e ngarkesës vizuale. Ulur në frontin e kompjuterit dhe TV mjekët rekomandojnë minimizohet. Edhe pse ajo është një fëmijë moderne perceptojnë si dënim që ju dhe prindërit për të bindur! Sigurisht, vendi ku studenti është i angazhuar, ju duhet të duhet të pajisur. Tabela llambë nuk duhet të japë dritë vend, dhe të mbulojë të gjithë punën në terren. Mos e fik dhomë dhe Qielli. Lëreni fëmijën tuaj të zgjedhë një mjek gjimnastikë për sytë. Ajo duhet të kryejë çdo orë e gjysmë ngarkesën vizuale. Së fundi, mos harroni ushqimin e duhur. Menuja duhet të jetë ushqime që ndihmojnë forcimin e vizionit.