Prindërit Gabimet çojë në trashje fëmijëri


Formimi i shprehive të saktë të hahet filluar nga minutat e para të jetës së fëmijës dhe ka një ndikim të rëndësishëm në këto zakone. Ekspertët thonë se gabimet e prindërve të çojë në trashje fëmijërisë. Edhe pse gji ka aspekte pozitive, por ajo është fëmijët ushqehen me gji mund të ketë probleme në të ardhmen me të qenit mbipeshë.
Në muajt e parë fëmija gji duhet të fitojë në 700-800 m në muaj. Që nga 6 muaj rritje mesatare në peshën e trupit duhet të jetë 500 m në muaj. A ka probleme me mbipeshë fëmija duhet të përcaktojë pediatrin.


Në qoftë se obeziteti është ende e pranishme, atëherë dietë për një fëmijë është një domosdoshmëri. Mbani në mend se vëllimi i stomak bosh në varg 50-100 ml pjesë të ushqimit duhet të jetë i vogël, nuk do të zgjas stomak të vogël. Fëmijëria trashje çon në përzierje me cilësi të dobët, pije ëmbël dhe ushqim, pryhodovuvannya shpeshta. Trashje çon në aktivitet të kufizuar fizike, kur fëmija nuk mund të djegë gjithë energjinë që merr nëpërmjet ushqimit kalori. Prindërit duhet të mbani mend se më shumë karbohidratet grumbulluar shumë shpejt në formën e yndyrë shtesë.


Gabimet e zakonshme prindërit. Mos e trajtoni veten si një ngushëllim për të kujtuar se qarë fëmija nuk do të thotë gjithmonë se ai është i uritur. Jo të bindur fëmijën e saj për të ngrënë një pjesë shtesë e ushqimit. Fëmijët vetë të përkryer rregullon nevojat e saj në lidhje me praninë e urisë dhe ngopje. Mos lejoni enët shpesh ëmbël dhe pije. Asgjë e ujit më të mirë të thjeshtë për fëmijën nr. Në qoftë se fëmija juaj merr përdorur për lëngje ëmbël nuk llogariten se ajo do të papritur të të duan ujin. Kështu mësohet atë nga fillimi për të pirë ujë dhe vetëm herë pas here le lëngje. Fëmija Etja duhet të shuajnë me ujë dhe jo lëngje. Ëmbël dhe lëngje ushqyese dhe të japin fëmijët e tyre nuk duhet të si një pije, por si ushqim. Shkalla në ditë është 120-150 ml lëng.

Dietë për fëmijën tuaj? Përdorni ndonjë dietë humbje peshe për fëmijët është rreptësisht e ndaluar. Megjithatë, kur shihet, se trashje fëmijë atëherë ju keni nevojë për të rritur kohën mes feedings individ. Nëse ju jepni fëmijën tuaj pjesë të mëdha të ushqimit, dhe në qoftë se ushqimi dhe pijet që përmbajnë sheqer nuk duhet të jetë i habitur se fëmija juaj është duke fituar peshë më shumë se fëmijët e tjerë. Korrigjimi i ushqimit duhet të jetë i lidhur me krijimin e përmasa të reja që përmbajnë proteina, yndyrna dhe karbohidratet.

Pasojat e mbipeshës tek fëmijët. Fëmijët me indit yndyror tepërt do të ketë probleme me peshë të tepërt, jo vetëm në të ardhmen, por tashmë në vitin e parë të jetës. Pasojat tipike të trashje në fëmijët - një përmbajtje të lartë të kolesterolit dhe triglycerides, probleme me presionin e gjakut, rreziku i diabetit, rritura për infeksione të rrugëve të frymëmarrjes. Fëmijët me mbipeshë më vonë fillojnë të zvarritje dhe të ecin.

Parandalimi efektiv. Sipas mjekëve parandalimin më efektiv kundër trashje fëmijëri janë të gji për 6 muaj. Prindërit duhet të njohin urinë e vërtetë në fëmijën e tyre. Nëse fëmija refuzon të ushqimit të plotë normal dhe pije ëmbël apo të kërkojnë ushqime do të thotë se ai nuk është i uritur.
Kjo është një gabim për të besuar se në tërësinë e garantimin e shëndetit. Ajo përdoret për të se fëmijët shëndoshet - fëmijë të shëndetshëm. Pesha e fëmijës duhet të jetë normë, sepse vetëm në këtë rast, të gjitha organet dhe sistemet do të punojnë mirë.