Shkollimit fëmijën në një tenxhere


Fëmija juaj ende nuk tri, dhe ajo është e pastër, e bollshme, ai thotë se shumë vargje, këndojnë këngë, të kujtuar të gjitha ngjyrat, forma themelore gjeometrike. Por të kontrolluar tualet juaj nuk mund (ose nuk do?) - "Shëtitje" vetëm në pantallona. Pra, në shkollë të veshur pelena? Ju tashmë premtuar atij karamele, dhe mbjellë me forcë në një tenxhere, dhe spanked nga papa, dhe e qortoi - asgjë nuk ndihmoi! Këtu do s'do rozhubyshsya Cila është arsyeja për këtë sjellje dhe si për të mësuar një fëmijë në tenxhere? Bisedoni mbi mësohet fëmijën në tenxhere.


Le të vetëm doyazykamosya: nuk ka dhunë në shkollimin! Shtrëngimi ju do të shkaktojë vetëm një rritje e re e kokëfortësisë, mosbindjes, dëshira, në se çdo gjë është bërë në mënyra të ndryshme. Duke pasur parasysh faktin se fëmija është në prag të krizës tre vitet në vijim trajtimin e tij mund të përkeqësojnë seriozisht situatën.

Vidyazyka arsye nga mësohet në tenxhere, me sa duket, është se kec tuaj pak të njohur me trupin tuaj, ashtu si me trupin e njeriut në përgjithësi. Për të vetët "Unë", përfundoi në kokën e tij që mendon, mëson, ëndrrat (e cila është arsyeja pse fëmijët e vegjël kur ata fillojnë të tërheqë njerëzit e pikturuar fillimisht "tadpoles" pa trup). Dhe pjesa tjetër e trupit - jashtë sferës së interesave dhe vëmendjen e tij. Fëmija duhet butësisht përmes lojës të prezantoj trupin e tij dhe funksionet e tij.


Vlen të përmendet një tjetër arsye të injorojnë dhe të mësohet në tenxhere. Përkundrazi, fëmija është shkaku inteligjent përreth miratimin rritur, admirim, inkurajim. Dështimet janë në tenxhere zhvillimin e biznesit - pakënaqësi, kritika, dhe dënimi më tej. Greva TOT kundër atë që ndihet si antipati për veten e tyre, dhe me siguri nuk duan të vuajnë dënimin. Edhe të rriturit të fillojnë të rezistojë dhe të provojë të drejtën e tyre për të bërë të tyre, kur ata mendojnë se ata janë të vendosur të armiqësor. Një fëmijë i vogël sjellje e tillë është duke u përpjekur për të thënë, "Unë kam nevojë që gjithmonë të dashur mua, edhe në qoftë se unë nuk e di se si diçka ose unë nuk e bëjnë. Dhe kjo më ndihmoi, nuk i zemëruar "Dhe kjo kërkesë pashprehur e një fëmijë të vogël duhet të merret me shumë kujdes.


Së fundi, fëmija mund të jetë vetëm ndonjëherë! Ai është i tillë një të pasur, hobi të plotë të jetës - tenxhere këtu! Loja është shumë interesante nga filmi nuk mund të vijnë off papritmas në një kohë kur ai vidluchytsya ndodhë diçka të rëndësishme? Pra, të ketë durim dhe të punojë shumë për të ndihmuar atë të interesuar në mundësitë e trupit të tij dhe me qëllim përdorimin e tyre.

Shitet qetësi të përgjigjet për atë që fëmija pa pushim bën çdo gjë në pantallona. Për shembull, fjalët e mëposhtme: "Ju nuk jeni të marra në kohë tenxhere poprosytysya. Ju nuk e dini në atë pikë për të bërë atë? Unë jam i sigurt se keni arritur të mësoni. ! Pasi ta keni mësuar shumë "i kushtoj vëmendje, ju keni nevojë për të përdorur fraza," Ti nuk punojnë "Në vend se" Ju nuk doni "gjuhën e parë -! Një deklaratë të një ngjarjeje neutral. Së dyti - Akuza e qëllim keqdashës ndaj të cilëve do të testohen një fëmijë në një formë ose në një tjetër. Ju duhet të keni durim dhe durim për të mos stallë, por së shpejti ju do të shihni se një fëmijë të vogël filloi të tregojë interes në këtë çështje. Ky hap i parë, i cili duhet të bëni në mënyrë për të zgjidhur atë.


Së bashku me fëmijën për të luajtur me kukulla. Është e dëshirueshme që kukull ishte e njëjtë seks si fëmijën tuaj, dhe se emri i saj ishte në harmoni me emrin e tij. Kështu, fëmija në mënyrë të pandërgjegjshme prodhuar një ide se si gjërat duhet të jetë.
Lepim dhe tërheq me një fëmijë të njerëzve të ndryshëm. Nëse keni hapur sekretet vajzën tuaj të trupit - "krijuar" vajzat dhe gratë. Problemet me tenxhere në birit tuaj? Përshkruan djemtë dhe burrat. Pa hollësi të mëtejshme anatomike, por përgjithësuar caktimin gjitha pjesët e trupit dhe duke bërë thirrje të funksioneve të tyre.


Secrets mësimore vajzë e trupit, ju thoni asaj: "Ja, para, nën bark, është një vrimë nga e cila derdhi qumësht-gulls, kur ata nuk janë më të nevojshme." Djali duhet të shpjegohet ndryshe. Mos kini frikë nga një këshilli të tillë. Nëse ju do të jenë të qetë dhe të qëndrojë për të folur për strukturën e trupit si kjo është e gjitha, dhe që i mundëson trupit për të bërë të gjithë personin e duhur, që ka qëndruar i shëndetshëm - ju jo vetëm që formojnë besimin fëmijë dhe respekt për trupin e tyre, por për të tërhequr vëmendjen e tij për mënyrën se si trupi i gjallë dhe funksionimi.