Shkaqet e dhimbje gjoksi në një fëmijë


Nëse fëmija juaj ankohet për dhimbje gjoksi, i kushtoj vëmendje për këtë. Është e rëndësishme për të përcaktuar vendndodhjen e saktë të vendit të dhimbjes. Për të përcaktuar shkakun e dhimbje gjoksi në një fëmijë të shikojnë atë dhe për të gjetur jashtë ndikimin e lëvizjes në natyrën e dhimbjes, dhimbje manifestuar gjatë gjumit apo pas një vakt, ndoshta një fëmijë ka simptomat e astmës.
Ka disa lloje të dhimbje gjoksi të cilat mund të shkaktohen nga arsye të ndryshme.
1. Dhimbje Sharp thikat në gjoks.
Kjo dhimbje zakonisht ndodh pas një vakt apo pas aktivitetit fizik. Kjo shënoi fundin e gjirit, zakonisht vetëm në njërën anë. Dhimbja duket për shkak të lidhjes barkut tensionit lidhur me diafragmë.


Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Së pari, fëmija i qetë dhe le të pushoni. Pas një pushimi të shkurtër dhimbja do të kalojë vetvetiu.

2. Ndonjëherë dhimbje gjoksi mund të ketë karakter psikogjenike.
Fëmija mund të imitojë dhimbje gjoksi, nëse dikush nga të rriturit vazhdimisht ankohet për këtë simptomë. Por kjo dhimbje mund të ndodhë gjatë gjumit apo lojra. Shpesh shkaku i dhimbjes mund të zgjatet ekspozimit ndaj stresit. Në këtë rast, fëmija nuk është në gjendje për të përcaktuar vendin e saktë të vendndodhjes së dhimbjes, pasi kufijtë janë të paqartë vend shumë të lënduar.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Që nga shkaku i dhimbjes është në psikikën e fëmijës dhe ka shkaqe psikologjike, vetëm duhet ta shkëpusin atë nga biseda dhimbje apo lojë.

3. shkaku dhimbje gjoksi mund të jetë një sëmundje lëkurë, të tilla si herpes zoster.
Simptomat: skuqje si gunga të kuqe ose blisters ënjtur nyjet limfatike, ethe.
Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Mos vetë-mjekoj! Sjellë në shtëpi me mjekun tuaj. Ky infeksion, kështu që nuk e le kontaktin e fëmijës me fëmijët e tjerë, dhe nuk shkojnë në klinikë.


4. Dhimbje kraharori mund të jetë për shkak të shokut ose inflamacion në muskuj (virusi mialgjia).
Identifikimi dhimbje fireplace mjaft e lehtë që nga dhimbja ka një lokalizimin qartë dhe vetë fëmija mund të tregojë zonën e prekur. Dhimbje ndodh vetëm me ndjenjën e zonës së prekur.
Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Vendos mbi lënduar pad ngrohje vend ose leshi, është e rëndësishme të ngrohtë muskujt e prekura. Hiq dhimbje të forta duke përdorur Panadol.

5. Dhimbje kraharori mund të ndodhë në qoftë se goditi shtyllën kurrizore.

Kjo mund të jetë për shkak të traumave, tuberkulozi ose artrit reumatoid. Prania e këtyre faktorëve rezulton në goditjen dhe dhimbje nervore në gjoks.
Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Për të eliminuar dhimbje gjoksi duhet të trajtojnë sëmundje themelor, që është bërë shkaku i tyre.

6. Dhimbje kraharori mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të mushkërive.
Nëse pneumoni komplikuar nga inflamacion i pleurë, fëmija do të përjetojë një dhimbje akute të rënda, e cila do të rrisë në frymëmarrje dhe të japë një shpatull. Në mënyrë për të zbuluar sëmundje të mushkërive, duhet të i kushtoj vëmendje të simptome të tjera të pneumonisë, kollë, ethe.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Menjëherë të konsultoheni me mjekun! Nëse pezmatimi i dyshuar për pleurë janë konfirmuar, fëmija do të ketë nevojë në spital.

7. Sëmundje kardiovaskulare gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje gjoksi.
Zhvillimi i disa sëmundjeve të tilla si reumatizma, tuberkulozi, ose infeksionet respiratore akute mund të ndodhë perikardit ose miokardit. Këto procese inflamatore dhe duke shkaktuar një dhimbje të shurdhër dhemb në zemër, por pa një lokalizim të qartë. Ndonjëherë dhimbja mund të japin në supe ose qafë. Fëmija mund të ankohet për dhimbje në rritje kur gëlltitjes ose të frymëmarrjes energjik.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Shko në pritje të kardiolog. Nëse mjeku zbulon murmurs zemrës dhe të konfirmuar diagnozën, fëmija është në spital.

8. Dhimbja në kafaz i kraharorit shpesh ndodhin në lezionet e ezofagut.
Kjo mund të jetë një proces inflamator, nëse substanca është marrë ezofag, irrituese Mukoza, apo prania e një trupi të huaj në ezofag (hernie, ulçerë). Simptomat e çrregullimit të ezofagut mund të jenë të vjella të përgjakshme, feces zezë, vështirësi gëlltitjes, jargëzim tepruar, fëmija e vështirë për të përkulem përpara ose shtrihem.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Menjëherë të konsultoheni me mjekun! Fëmija duhet të bëjë një hetim endoskopik. Në rast të përkeqësimit simptomat thirrur një ambulancë.

9. Dhimbje kraharori shpesh shkakton lëndim.
Ndonjëherë nuk ka manifestime të jashtme të traumave, por ndjenja ka një pikë urgjente dhimbje ndikimit. Dhimbja është më e dukshme në lëvizjet e të mprehta, kollitjes, frymëmarrje të thellë. Dhimbja ka një lokalizimin qartë. Bruising merr një ndjeshmëri të veçantë. Mund të dyshuar frakturë brinjë, në qoftë se ju klikoni mbi mavijosur ka dhimbje në zonën e brinjë projektimit.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Thyerje brinjë të shëruar të tyre brenda disa javësh, por ajo duhet të tregojë fëmijës mjekun që të ketë atë të përjashtuara dëmtim të mushkërive rezulton në thyerje brinjë.

10. Inflamacioni i trake, që rezulton nga një dhimbje të ftohtë apo të lënduar, mund të shkaktojë dhimbje gjoksi.
Simptomat tracheitis: kollë e thatë, ethe.
Si për të ndihmuar fëmijën tuaj? Kjo sëmundje do të marrë disa ditë. Le paracetamol fëmijën tuaj për të lehtësuar sëmundjen.
11. Kostohondrit (inflamacion i indeve të gjirit) mund të shkaktojë dhimbje gjoksi.

Kjo sëmundje është tipike e adoleshentëve dhe shkon vetë.

Trego fëmijën tuaj te mjeku nëse:
- fëmija shpesh ankohet për dhimbje gjoksi;
- dhimbje në kollës kraharorit është shtuar dhe temperature;
- pas dhimbje të vogla trauma vazhdon më shumë se një ditë dhe pengon aktivitetin normal të fëmijës.

Kontaktoni menjëherë mjekun tuaj nëse:
- shortness fëmijë frymë nga dhimbja;
- Fëmija është ankuar për dhimbje të forta në gjoks, temperatura u rrit në 385 ° C;
- fëmija nuk mund të marrë frymë thellë përmes dhimbjes;

- pas një traume apo goditje ndaj fëmijës ankohet për dhimbje gjoksi, por mund të lëvizin në mënyrë të pavarur;
- frymëmarrje të shpejtë fëmijës, mungesa e temperaturës së ajrit është rritur në këtë mënyrë.