Shkaqet e histeri fëmijë të vogël


Tantrums zakonisht organizoni fëmijë të moshës 2-4 vjet. Psikologët besojnë se sulme të tilla mjaft normale, një pjesë integrale e zhvillimit të fëmijës. Cilat janë shkaqet e histerisë fëmijë të vogël?
Pse është kjo?
Shpesh shkaku i tantrums fëmijëve janë uria, lodhja, mërzia apo overstimulation. Prandaj, para se një udhëtim apo fluturim fëmijën duhet të ketë një pushim të mirë. Mos injoroni rutinën e përditshme të fëmijës, duke shpresuar se ai ishte "krejtësisht vyspytsya rrugën." Në fakt, më shumë një fëmijë është i lodhur, yyazytsirnist më e lartë se ajo do të "telashe" në një vend publik. Të argëtojë (dhe heq mendjen) fëmijën gjatë një udhëtimi, të sjellë një lodër dhe diçka të shijshme. Për dyqanet dhe vende të tjera publike me fëmijë të vegjël shëtitje të gjatë më të mirë, ajo është shumë e lodhshme. Nëse fëmija ende rozkapryzuvavsya, të përpiqet për të kuptuar se pse kjo ka ndodhur. Ndoshta ai është vetëm i lodhur dhe ndjehet keq? Mos betohem, dhe siguroi atë, dhe largohu pryholubte. Apo është thjesht një mënyrë për të marrë nënën time për të bërë gjithçka në mënyrën që ai dëshiron? Atëherë është e nevojshme për të treguar peshën. Në arsenalin e çdo nënë të jetë dhe arsyet janë disa mënyra për të siguruar razoshedshehosya foshnjë.• Përdorni faktin se foshnjat nuk janë në gjendje të përqëndrohet në të gjatë se pse ajo nuk ishte, dhe lehtësisht të kaloni në një tjetër valë. Mënyra më e mirë për të zbutur dhe të shkaktojë pak atmosferë poterexhi do të ndryshojë dhe diçka për të shkëputur fëmijën. Për shembull, nëse ju jeni në dyqan, të shkojnë jashtë dhe të kërkoni në një diçka të vogël fëmijë interesante, qen funny, makinë e madhe, lule e bukur. Në qoftë se një tren apo në kabinën - të marrë fëmijën në krahë dhe të ecin me pak, tregojnë disa revista me ngjyra, të ngritur figurën e letrës letër, të japë rrugën për të marrë në kuletë tuaj.


• Qëndro i qetë dhe qetësi, cilido qoftë çmimi. Asgjë nuk ushqen emocionet fëmijë si prindërit pakënaqësi, sidomos në një vend publik. Pra, mos pyet, mos bindur, mos qaj. Mos u mundoni për të ndaluar përdorimin e fuqishëm zemërim i çastit fëmijë dhe simbol. Creek dhe vetëm ndëshkuar atë forcuar.

• Nëse situata e lejon, të sjellë nga fëmijë në një vend të shkretë dhe të japin shumë mundësi nakrychatsya. Kështu, ajo mund të shpëtoj nga emocionet negative dhe shpejt humbasin interes në "tregojnë një njeri", sepse për tantrums të gjatë ai kishte nevojë për publik. Kjo është arsyeja pse sulmet e tilla ndodhin më shpesh në rrugë, ose duke vizituar një dyqan. Pas një fëmijë të vogël për të qetësuar, të përpiqemi për të shpjeguar atë që sillen shëmtuar, dhe më e rëndësishmja - ajo ende nuk të çojnë në rezultatin e dëshiruar.


• Mos u shqetësoni për atë që ju mendoni se e të tjerëve, dhe mos hezitoni dëshmitarët myyazytsilnyh. Në fund të fundit, siç ndodh në çdo familje. Nëse ju ndjeni siklet apo siklet, fëmijë shumë shpejt "namatsaye" pika juaj e dobët dhe nuk do të ngurrojë të përdorin atë kundër jush.