Shkaqet e dermatit pelenë në foshnjat


Pelenë Termi pezmatim i quajtur ndryshimet inflamatore në lëkurë e një fëmijë të rinj në pelena. Shumica e fëmijëve janë të prirur për vitin pezmatim i lëkurës, edhe pse sëmundja mund të ndodhë në të gjithë fëmijët, ndërsa ata janë në pelena. Në fëmijët më të vjetër ndonjëherë mund të zhvillohet dermatit pelenë në sfondin e diarre të vazhdueshme. Gjithashtu, të moshuarit të cilët janë të detyruar të veshin pelena të rritur, për shkak të paaftësisë ose moshës, mund të merren me këtë lloj të dermatit.
Lëkura porsalindur është shumë delikat dhe i hollë, në krahasim me të rriturit. Më shumë se gjysma e sapolindur është pezmatim i lëkurës, dhe duket vajzat më shpesh se djemtë.
Pezmatim Diaper në foshnjat: Shkaqet


- Mekanike dëmtimit të lëkurës pelena. Kjo mund të ndodhë kur të shumta në vend se vetëm përdorim pëlhurë me lajle në qoftë leckë përafërt ose folds pakëndshme formuar. Pëlhurë me lajle e disponueshme nuk është i përshtatshëm në madhësi, mund të provokojë dermatit.
- Mjedisi i lagësht dhe i ngrohtë nën pelenë. Në rrethana të tilla, lëkura humbet vajosje saj natyrore, më të prirur për të stimujve të ndryshme. Lëkurës inatosur dhe të dëmtuara mund të kryejnë më funksionin e tij mbrojtës dhe është një terren i përsosur mbarështimit për mikroorganizmave të dëmshme.

- Elementet kimike të pranishme në feces dhe urinës, të tilla si amoniak, enzime të ndryshme, kripë kontribuojë për të mëtejshëm acarim të lëkurës të dëmtuara. Nëse ju jeni një fëmijë pezmatim i lëkurës ekzistues higjiena gjithashtu mund të dëmtojë, sepse ata nuk e lejojnë lëkurën të marrë frymë.
- Organizmave biologjike, të tilla si maja, mund të shkaktojë dëme edhe më shumë në acarim. Dermatitis komplikuar nga mikroorganizmave të tilla transferohen më e vështirë dhe kërkon një trajtim më të gjatë.
Shumica pezmatim pelenë ndodh në fëmijët yskusstvennykov, ata janë rritur aciditetin stol, fëmijët me një predispozicion për reaksionet alergjike, fëmijët shëndoshet dhe ata që vuajnë nga sëmundjet e sistemit endokrin.

Rregulli më i rëndësishëm se të gjitha nënat duhet të mbahet mend, është një lëkurë të përmbajtjes fëmijë thatë dhe të pastër. Diaper ndryshojnë shpesh, madje edhe gjatë natës, që nuk ka të lëkurës përsëri përballen me stimuj. Ajo është e mirë për të përdorur pelena e disponueshme, ato janë krijuar me karakteristika anatomike dhe të ketë një shkallë të lartë thithjen lagështi. Shumë të dobishme nga koha në kohë për të lejuar lëkurën e foshnjës për të marrë frymë. Kozmetike përdorimi i fëmijëve është e nevojshme, por të bëjë atë në moderim.