Arsyet për rrahjen e një fëmijë të vogël


Teoria është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë - për të rrahur një fëmijë është e papranueshme, e turpshme dhe e rrezikshme, por në praktikë çështja e ndëshkimit fizik nuk është zgjidhur gjithmonë në mënyrë të qartë. Për fat të keq, disa prindër e pranojnë se ata nuk e dinë se një metodë më të efektshme e ndikimit mbi një fëmijë se sa banal "Gjyshi" flip-flops. Kjo mund të jetë e rëndësishme kur ju keni një fëmijë të vogël rrahje shkaqet?
Sot situata ka ndryshuar: Konventa Ndërkombëtare mbi të Drejtat e fëmijë të vogël të miratuar nga të gjitha vendet e qytetëruara, imponuar një ndalim të rreptë në çdo akte të dhunshme ndaj fëmijëve. Megjithatë, pyetja "mundi apo jo të mundë" dhe se, në fakt, konsiderohet si një dënim të rëndë trupor, dhe se mu padëmshme - ende e hapur. Disa psikologë thonë se edhe dora e lightest pambuku mund të shkaktojë fëmijëve vogël dëmtim të pariparueshëm, ndërsa të tjerë besojnë se "metoda e pushtetit" nganjëherë të tilla mund të jenë të detyroj të dobishme pak. Por të gjithë ekspertët bien dakord në një gjë - edhe një dhunë pak "nuk duhet bërë normë marrëdhëniet fëmijë-prind.Prindërit të cilët e konsiderojnë efektet fizike dhe shkaqet e rrahjes fëmijën një metodë normale e arsimit, nuk është aq shumë, por ata janë. Shpesh kjo praktikë është e trashëguar: një i rritur, fëmijë nëna ose babai i të cilit u rrahën, me yyazytsirnosti të lartë do të zbatohen strategjitë e njëjta të mësimdhënies dhe për fëmijët e tyre. Stop tradita vicioz familja nuk është aq e lehtë, sepse përvoja të tjera "thyer" nuk ekziston - ata nuk janë të trajnuar për të zgjidhur problemet në mënyra të tjera! Frikësuar fëmija rrip zakonisht rritet njeri i pasigurt në vetvete: të bëhet një baba, ai, si të afërmit e tij, preferon për të kërkuar bindje dhe respekt fuqi. Vidluptsyuvav foshnjë - frikësuar atë - themeluar në aftësinë e tyre - se, në fakt, të gjithë algorithm. Ngritja dorën e tij mbi fëmijën në arsye rrahje, ne jemi kthyer në një fëmijë të vogël i cili është i detyruar të jetë agresive nga dobësisë, sepse përndryshe nuk mund të sjellë qëndrimin e saj për të tjerët. Prandaj dënimi kryesor rreziku fizik nuk është në bruises dhe lëndimeve (mizoritë natyrisht ne nuk po flasim). Shkelma rregullta off njeriu për të shkatërruar besimin e botës dhe të njerëzve të tjerë.


Në qoftë se ju mundi prindërit e fëmijës, dhe ju jeni të frikësuar për të përsëritur këtë përvojë me fëmijët e tyre (apo është ndodhur tashmë), pastaj të bëjë pa ndihmë profesionale psikologjike nuk ka gjasa. Ju mund të punoni me një ekspert në shkaqet rrahjen në mënyrë individuale ose të marrë pjesë në kurset e veçanta - që do të thotë trajtim të mbetet e njëjtë: ju keni për të rinovuar përvojat e fëmijëve të tyre në mënyrë që të ndërtojnë me fëmijën e saj marrëdhënie cilësisht të ndryshme. Nëse partneri juaj (burri, gruaja) u rrah si një fëmijë, dhe ju e kuptoni se ai nuk është i vetëdijshëm, ka vendosur për të vazhduar "traditën e lavdishme", përpiqet për të diskutuar me qetësi problemin. Ndoshta njerëzit thjesht nuk mund të kontrollojë veten e tyre - në këtë rast të përpiqemi doyazykatysya atij në lidhje me "fjalën e kontrollit". Pasi ajo është dorëzuar, iniciativa arsimore për të kapur ju, por "përdhunues potencial" do të largohet nga rregulloj nervat e tyre. Nëse ju hasni një përkrahëse e fortë e ndëshkimit fizik "të bëjë që ju doni të rritet me zhele tonë djalë, dhe unë - njeri", ai duhet menjëherë të çojë në një psikologu: pa ndihmën profesionale të bindë agresorin të më shumë gjasa të ketë sukses!


Ka edhe të ashtuquajturat krime paqëllimta: për shembull, ju goditi fuqishëm nga fëmijën Papa, sepse pavarësisht nga paralajmërimi tuaj, ai kërceu në rrugë (ngjitur në dritareje / shoved një pirun në një gropë, etj). Stop kultivuar një ndjenjë e fajit mbi veprimtari të tilla si vetë-viktimizimi, jo konstruktive. A nuk merrni kapur në rrjetit vetë-Fshikullimi rozyazyka shumë e dobishme për prindërit e tjerë, duke diskutuar ato ndodhin, ju ndoshta e kupton se nuk vetëm në përvojat e tyre. Përveç kësaj, shkëmbimi i përvojave do të ju ndihmojë të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm për të luftuar stimulim tyre: njëra ndihmon epërsinë në dhjetë, të tjera - frymë thellë, të tretë - kontakt i prekshëm me fëmijën, dhe e katërta dhe e bëri të mjaftueshme për të shikoni në pasqyrë.