Problemet në shkollë në një fëmijë të vogël


Psikologët dallojmë katër periudha kryesore, kur fëmija është veçanërisht e kohë të vështira. Periudha e parë - "Herë të parë në klasën e parë". Ajo është me të vërtetë e lehtë: fëmija ka për të kaluar nga loja për të studiuar, për të marrë të përdoret për kërkesat dhe përgjegjësitë e reja, përpiqet të mos zhgënjej" prindërit notat e këqija. Periudha e dytë - kalimi nga klasa e katërt në të pestën.
Ajo duket vetëm vetëm mësuar në shkollë, dhe - përsëri! - Mësuesit e reja, subjektet e reja. Çfarë mund të kenë probleme në shkollë në një fëmijë të vogël? Problemet e tretë Periudha - klasa e nëntë, shumë të rinj në këtë kohë duhet të jetë i vendosur për të vazhduar shkollimin ose shkoni merrni një institucion të specializuar profesion. Së fundi, në fazën e katërt - në klasën e njëmbëdhjetë (testet përfundimtare, zgjedhja e profesionit të ardhshëm). Nervor dhe fizike rrit aktivitetin, pa marrë parasysh nëse janë apo humbesit të shkëlqyera, dhe kështu yyazytsirnist konfliktet shumë - nën stres çdo detaj duket problemi universal. Data apo të heshtur?Por kjo është për të babbling, stresi njohur zyrtarisht trajnimit dhe probleme. Megjithatë, një fëmijë të vogël në shkollë "mikrokosmë" kostum solemn dhe të tjera: si në botën e të rriturve, ajo ka vet "Udhëheqësit" dhe "Humbësit", Grupet e tyre të interesit dhe ballafaqimi i tyre. Ajo është konsideruar se përleshjet me shokët e klasës e mëkatit kryesisht të rinj me hormonet e tyre të trazuar dhe të paqëndrueshme mentalitet. Megjithatë, studentët e rinj nuk do të mbetet me të dënuarit tyre. Studimet tregojnë se fëmijët dje 9 herë më shumë gjasa për të shkuar për konfliktin sesa nxënësit e shkollave të mesme, dhe 84% e parë-klasën besojnë se bashkëmoshatarët e tyre të lënduar vazhdimisht. Kjo nuk është befasuese: fëmijët e vegjël vetëm të mësuarit për të komunikuar, për shkak se arsyeja për argumentin mund të jetë çdo gjë nga "Ivanov mori stilolaps tim!" në "Pse Sidorov shtyrë!".


Por në përgjithësi, studiuesit janë katër shkaqet dhe problemet që çojnë në konflikte të shkollave kryesore. Nuk është sekret se shumë njerëz nga fëmijëria rritur në një sëmurë komplekse. Ata mendojnë se e tërë bota kundër tyre, përreth dhe të përpiqen për të ofendosh, ta shash, fyejnë. Njerëz të tillë gjithmonë imagjinoni mashtrim, për shkak se ata janë të kujdesshëm të të tjerëve, çdo armiku parë afron. Me daljen e një kompleksi të tillë në fëmijët janë zakonisht prindërit përgjegjës - shumë shpesh kritikuar ose dënohet. Si rezultat zatyukanyy agresioni i vogël fëmija pret të njëjtën gjë nga të tjerët subconsciously dhe shpesh provokon atë vetë.


Nëse një fëmijë i vogël gjithmonë të përpiqet të jetë i pari, nëse konkurrenca shkolla, krediti ose pastrimin fizikës në klasë, ajo në mënyrë të pashmangshme shkakton iritim dhe zemërimi kolegët - upstarts janë të njohura për të pëlqejnë. Lidershipi mund të jetë një shenjë minus, për shembull fëmijë para se të fillon pirjen e duhanit, pirja dhe sharje e betimit. Hulumtuesit amerikanë kryer një eksperiment duke pjesëtuar 22 të huaj për secilin djemve të tjerë në dy grupe dhe oselyvshy tyre në kampet e ndryshme Boy Scout. . Fëmijët brenda secilit kamp jetuar në mënyrë paqësore - u hiking, not dhe kështu me radhë D. Por sapo u takua me një grup tjetër, tensionet u ngrit menjëherë: të rinj nga kampet e ndryshme djegur flamujt e njëri-tjetrit, hedhur obzyvalysya mbeturinave. Ndarja në miq dhe armiq ka krijuar konkurrencë e cila provokoi agresionin dhe konfliktin.


Nga shkolla konfliktet vuajnë më e seksit më të drejtë. Studiuesit zbuluan se në qoftë se vajza ka pasur probleme në shkollë me mësuesit, shokët e klasës apo administratën në jetën e të rriturve, ajo është më e prirur për depresion. Në djem, kjo varësi nuk është shpallur. Dhe kjo nuk është se djemtë janë aq të trashë-skinned që nuk mbijetojnë për shkak të grindjeve dhe mosmarrëveshjeve, dhe se treni i parë shokët e tyre me instalimin që vajzat duhet të sillen mirë, nuk ka ankesa dhe komente nga ana e të rriturve. Dhe në qoftë se komente ende lindin, për shembull, në shkollë të mesme vajza u përleshën me shokët e klasës apo bisedë të pakëndshme me drejtorin e shkollës, rreth nehatyvnishe vlerësojmë atë, se ju do të në një situatë të ngjashme ka qenë një djalë.