Çështjet kujdeset për një fëmijë të vogël


Ka disa situata të cilat në kujdesin e porsalindur përballet çdo nënë. Konsideroni problemet më të zakonshme. Ushqyer fëmijën swallows disa ajër. Për fëmijë akumuluar ajrit shqetësuar, do ta mbajë atë kolonë të drejtë. Për shkak të ndryshimeve në trupin e ajrit me një sasi të vogël të përzierjes. Për regurgitation u pozicionohet në mënyrë efektive fëmijën në mënyrë që ai bark presion në shpatullat tuaja. Ne duhet të rrisë fëmijën pas të ushqyerit gjatë natës? Nëse fëmija ra në gjumë gjatë të ushqyerit, atëherë ju nuk mund ta shqetësojë atë, vetëm për të përfunduar në bateri të vogla. Si për të eliminuar të gjitha problemet që lindin në kujdesin e një fëmije?


Në spital çdo gjë shkoi mirë, pa probleme në kujdesin: fëmija gjiri gjoksin, dhe pas fjetur pa merak. Çfarë ndodhi dy ose tre javë pas lindjes? Foshnja është gjirit lakmi, duke bërë disa gllënjka dhe pastaj hedh atë. Rreth tre javë të jetës mund të shqetësojnë rinj dhimbje barku të fëmijës - dhimbje që vjen nga shtrihen sythe të gazit zorrëve dhe vrull e tyre të mëvonshëm. Gjatë sulmit të mbajë fëmijën në këmbë, të shtyjë barkun e tij në gjoksin e tij. "Jepni" e tepërt e ajrit mund të fëmijën dhe gjatë të ushqyerit. Pasi fëmija vidryhnuv ri-bashkëngjitni atë në gjoks. Për të reduktuar vanitet, të shikojnë saktësinë e aplikimit: goja fëmijë në të gjithë areola duhet të jetë! A nuk nxitojnë për të propozuar një gji të dytë: le babe pak merr në qumësht "e pasme".


Nëse fëmija nuk do të ketë mjaft qumësht përveç të gjitha problemet e mësipërme në kujdesin? Kjo është ndoshta më e zakonshme frika nënë e re. Laktacionit juaj do të zhvillojë gradualisht, dhe çdo ditë fëmija do të thith më shumë qumësht. Rreth javën e tretë ose të katërt të jetës në të nënës mund të vijë e të ashtuquajturit menaxhim parë laktacionit. Bit mitur më të vjetër, më të fortë dhe kërkon më shumë qumësht. Breast mom në qoftë se nuk ka kohë për oreksin e tij. Kriza do të zgjasë jo më shumë se dy apo tre ditë, atëherë gjithçka do të përmirësohet. Zakonisht Fëmijë muajt e parë të jetës, e cila është gji dhe pa shenja të dukshme të problemeve në kujdesin, shërohet pothuajse pas çdo ushqimi. Si për t'iu përgjigjur nëse ditën e kaluar, dhe nuk ka fëmijë në karrige?


Disa ekspertë besojnë se fëmija është ushqyer me gji nuk mund të nisen për shtatëdhjetë ditë, ky fakt tregon asimilimin e plotë të qumështit. Kushtoj vëmendje të gjendjes së përgjithshme të fëmijës të vogël, pasi ajo është aktive dhe të qetë si sucks. Ndër arsyet e vonesës mund të dallohen kequshqyerja e fëmijëve karrige dhe rrjedhën e ulët të disa ujë. Nëse fëmija është qartazi i shqetësuar për këtë vonesë, mos prisni 10 ditë - të ndihmojë atë! Gjëja kryesore - Cilësia e përsosur dhe nëna e dashur dhe dashuria e nënës dhe dashuri për fëmijën - dhe me të vërtetë ndjehet e madhe!