Helmintet parandalimit në fëmijëri


Nematodeve - Sëmundjet parazitare të kafshëve dhe njerëzve. Helminthiases Infeksioni ndodh nëpërmjet kontaktit dhe duke ngrënë ushqim të kontaminuar dhe ujë. Përhapja e infektimi - të helminthiases përhapura infektuar shumica e popullsisë së botës. Sipas sëmundjet më të prirur për fëmijët, sepse parandalimi i helmintiasis në fëmijëri luan një rol të rëndësishëm.
Në Rusi zgjatet rreth 70 lloje të nematodikeve hasen më shpesh: tapeworms - alveococcus, ehinokokky, hijet; Nematodat - Trichinella, roundworm, toxocara, krimb zorrësh, Ancylostoma, volosoholovets, stronhiloyidy; flatworm - fastsyola, opystorhys, parahonymus. Në vitet e fundit, është bërë e rrallë për të diagnostikuar infeksion, atipike për vendet krimbat, kjo është për shkak të rritjen e kontakteve me zona të ndryshme klimatike.Foto klinik i smыtaya helmintiasis, simptomat nonspecific, infestations rra zakonisht të shoqëruara me sëmundje të ndryshme infektive dhe jo infektive, kështu diagnozën e këtyre sëmundjeve është e vështirë. Nematodeve në krye të fëmijërisë në një rëndim të sëmundjeve ekzistuese. Kur infektimi parazitare shënuar inflamacion në zorrë, të cilat pastaj çojnë në çrregullime të tretjes akute dhe kronike, shënoi anemi dhe reaksione alergjike. Në rastin e migrimit të larvave të ndodhë në inflamacion trupit të duodenum, stomakut, mëlçisë, pankreasit, traktit biliar. Me gjithë këtë shënoi reagimin polyorhannыe e organizmit të tilla si Angioedema, skuqje të lëkurës alergjik, sindromi bronhoobstruktyvnыy, eritemë polimorfike dhe të tjerët.

Helmintet e parandalimit në fëmijëri përbëhet nga parandalimin primar, sekondar dhe terciar.

Parandalimi Primar
Është për të parandaluar helminthiases infeksionit duke hequr shkaqet që kontribuojnë për të infeksionit. Baza e parandalimit - mënyrë jetese të shëndetshme (i cili përfshin mirëqenien e familjes, shëndetit të prindërve, të sigurisë materiale, dhe kështu me radhë).
Në fëmijëri, baza për parandalimin e helmintiasis është ushqim. Një balancuar, me cilësi të lartë e ushqimit - jo vetëm parandalimin e sëmundjeve të sistemit të tretjes, por edhe në përgjithësi. Çrregullime të hahet - sasiore dhe cilësore, si dhe shkelje të vakt të çon në shëndetin e dobët të fëmijës.


Një rol të rëndësishëm në parandalimin e helmintiasis luan përpunimin kuzhinës e produkteve ushqimore. Kur ngrohjes trajtohen produkteve helminthiases rreziku i infektimit është reduktuar në masë të madhe. Perime, herbs, fruta dhe manaferrat duhet të lahen tërësisht përpara se të hahet. Është e nevojshme për të monitoruar cilësinë e ujit të pijshëm.
Në parandalimin primar përfshin edhe sigurimin e peshqir të fëmijës vet, në shtrat, veshje, dhe sende personale higjienës dhe gjëra të tjera të përdorimit të përditshëm. Mësimi fëmijët higjienë të mirë personale.

Nëse ju keni një manar shtëpi helminthiases fëmijë rrezikun e infeksionit rritet në mënyrë të konsiderueshme, kafshët janë bartës të sëmundjeve. Për të minimizuar rrezikun e infektimit nga kafshët duhet të organizoni kujdesin e duhur për ta, dhe të kryejë ato deworming rregullt parandaluese dhe vaksinimin.
Ajo gjithashtu përfshin respektimin e rregullave higjienike në sferat - duhet të mbani mend se ju mund të merrni helminthiases infektuar përmes tokës, ujit dhe vegjetacionit. Rreziku i kontraktimit krimbat rritje, ndërsa në rajone të tjera klymatoheohrafycheskymy karakteristika.


Parandalimi sekondar
Qëndron në deworming e fëmijëve të infektuar. Ai shqyrtoi të gjithë anëtarët e familjes dhe njerëzit në kontakt me një fëmijë të sëmurë (në rastin e parazitëve të larta kontahyoznosty). Gjithashtu zhvilloi një anketë mostër të kafshëve. Në identifikimin burimi i infektimi mbajti dispozicion të saj dhe po i shkel rrugët e helmintiasis transmetimit.

Me përkeqësimin e situatës epidemiologjike në helmintiasis kryer një studim mostër të rritur dhe popullatës fëmijëve. Fëmijët Niveli lejueshme ndotja është 6.7%, 5% në të rriturit. Nëse norma e zbuluar e infeksionit sesa përshkruar - duhet të kryhet studim masiv të gjitha grupet e popullsisë.

Personat të cilët në rrjedhën e inspektimeve u zbuluan infestations rra - janë deworming, i cili nga ana e tij është edhe një masë parandaluese, pasi nuk është një shkelje e mekanizmit të transmetimit dhe parandalon ndotjen e mjedisit me vezë e krimba (pacienti nuk merr pjesë në infektimin e fëmijëve - vezë krimbat janë gjetur në mjedis deri në maturim).

Prandaj, parandalimi i helmintiasis rolin e rëndësishëm të luajtur nga mjedisi nga ndotja nga parazitët, kjo është arritur me dezinfektimin mbeturinave, feces, ujërave të zeza, pastrimin e tokës në vende ku fëmijët dhe kështu me radhë. Për këtë qëllim, përdorni natyrore (toka) dhe metodave biologjike dhe artificiale.

Në rast të byohelmyntozov mbajtur deworming masive epidemiologjike grupe të rrezikshme, si dhe shkatërrimin e apo kontroll mbi ushtrive të tjera dhe të ndërmjetme të nematodikeve.
Në këtë lloj të parandalimit përfshin edhe kontrollin e ushqimeve me origjinë shtazore.

Parandalimi terciar
Ai përfshin një sërë masash që synojnë të përjashtojnë ndërlikimet e sëmundjes pas zbulimit të saj, sidomos në rastin e nematodikeve, e cila karakterizohet nga kronike (fëmijët mund të jetë i sëmurë për vite me rradhë, të rriturit - për dekada të tëra). Kjo përkon me masat parandaluese terapeutike në shumë mënyra, por ajo përfshin parimet themelore të parandalimit fillor dhe të mesëm (dietë, mënyrën e jetesës, vaksinimit, etj).