Reagimi i prindërve të gabimeve të fëmijës


Fëmijët shpesh bëni diçka të gabuar, si prindër do të donte. Prandaj, reagimi i prindërve për gabimin e fëmijës mund të jetë shumë i përafërt. Si për të mësuar për të reaguar dhe më e rëndësishmja të mos dëmtojë fëmijët? Kjo do të diskutohet në këtë artikull.
Disa mund të kundërshtohet, se si të jenë të qetë apo të relaksuar nëse fëmija ka diçka të gabuar si duhet. Si të mos marrë inatosur? Fëmijët shpesh bëjnë gabime, dhe prindërit janë duke parë këto gabime menjëherë duan për të rregulluar dhe në këtë mënyrë të ndihmojë. Por pas një numër i komenteve nga prindërit mërzitur fëmijë dhe ajo zhduket dëshirën për të vazhduar punën e filluar.



Prindërit duan që fëmijët e tyre të bëjnë komente për raste të ndryshme. Dhe, natyrisht, fëmijët janë të ndryshëm dhe gjithashtu reagimi i tyre është i ndryshëm. Në disa prishur disponimin, të tjerët zemërim, vepër të tretë, të katërt krejtësisht të humbur. Reagimi në të gjithë të ndryshëm, por një përfundim mund të nxirret fëmijët nuk më pëlqen mënyra që ata janë të trajtohen. Për të kuptuar ato, ju kujtohet veten si një fëmijë. Shpesh prindërit nuk e mbani mend ose nuk duan të mbani mend se si ata sillen veten, kur ata ishin të rinj, por këto kujtimet e së kaluarës do të ndihmojë për të gjetur një gjuhë të përbashkët me fëmijën tuaj. Në të vërtetë, ajo është pikërisht në të njëjtën moshë mendon dhe ndjen është se si ju si një fëmijë.

Shpejt keni ardhur për të shkruar letrën? Kujdes fshij kat? Cilësore çekiç një gozhdë? Sigurisht, tani duket e lehtë, dhe të bëjnë të gjitha nuk është e vështirë. Por ajo duhet të mbahet mend se në këtë moment ju vetëm të bëjë atë, dhe kur ju ishit pak, si keni punuar?

Këtu qëndron gabimi i prindërve, ata përpiqen për të imponuar fëmijën e saj thjeshtësi në këto raste, edhe pse në realitet fëmija është dhënë me vështirësi të mëdha. Kërkojnë fëmijën kjo është e padrejtë dhe e gabuar. Nuk është çudi, ka keqkuptime dhe konflikte. Në qoftë se ju them të drejtën, fëmija ka të drejtë të marrë vepër në ju.

Le të imagjinojmë fëmijë të vogël që bën hapat e tij të parë. Është e vështirë për të mbajtur ekuilibrin, ai pohytuyetsya nga njëra anë në tjetrën dhe stresi lëviz duart e tij. Ai është shumë i lumtur dhe krenar që ai ka për të dalë. Në këto momente, prindërve dhe kurrë nuk do të mësojnë një fëmijë dhe të thonë: "Kush shkon kështu? Mos ritëm nga njëra anë në tjetrën shumë herë po ju them: mos u tundë duart e tua Le të ecin përsëri, vetëm këtë herë të drejtë. " Foshnja kënaqur nga fakti se ajo është diçka jashtë, le të fortë dhe nuk është e pasigurt, por ai shkon.


Sigurisht, çdo person i arsyeshëm thonë se kështu fëmija juaj nuk do të. Por kjo ilustrim ndihmon për të kuptuar se nga këndvështrimi psikologjik kritika të ndryshme në adresë të fëmijës, dhe duken qesharake. Fëmija kishte për të mësuar për të bërë diçka, le atë derisa ajo del shumë, por me kalimin e kohës do të jetë më mirë. Dhe kjo duhet të jetë prindër kuptuar.
Kur një fëmijë bën diçka vetë, atëherë ai mund të nxjerrë disa mësime të rëndësishme. Së pari, ai do të marrë njohuri, aftësi të veçanta dhe përvojë. Së dyti, trajnon aftësia për të mësuar. Së treti, nga klasa e tij, ai do të marrë emocione, ajo mund të jetë emocione pozitive, kënaqësi, besim dhe mbështetja apo negative - frustrim dhe pasiguri. Të gjitha këto pika janë të rëndësishme për përvojën e tij të jetës dhe formimit të personalitetit.


Nëse fëmija juaj bën diçka që ata nuk mund të nuk duhet të kritikojnë dhe të saktë. Prindërit duhet të i kushtoj vëmendje kryesisht për faktin se fëmija tashmë vjen, jo në atë që nuk funksionon, sidomos nëse fëmija është sinqerisht duke u përpjekur për të bërë mirë, por deri më tani nuk ka ndodhur.
Ndoshta disa prindër mund të pyesin, se si mund të mësojë fëmijën tuaj nëse ju nuk tregojnë për gabimet e tij? Sigurisht, fëmija duhet të dini gabimet e tyre, por ata theksojnë të jenë shumë të kujdesshëm. Mos injoroni gabim çdo fëmijë. Nëse fëmija bëri një gabim dhe pastaj të tregojnë për atë nuk duhet në të njëjtën minutë, dhe pas disa kohe në një atmosferë të relaksuar. Përveç kësaj, të gjitha vëzhgimet duhet të bëhet në sfondin e miratimit. Për fëmijën kuptuar korrigjuar atë, sepse ata e duan dhe duan vetëm të mira për të.


Shumica e prindërve duan që fëmijët e tyre për të arritur rezultate të shpejta dhe më të mirë, dhe shpesh shkon krejt e kundërta. Shumë fëmijë pas kritikave të prindërve dhe nuk duan të marrin në diçka të re, ata zhvilluar idenë e vetë që me të vërtetë rëndësi asgjë nuk ndodh. Dhe kush duhet fajësuar? Sigurisht, prindërit, si komentet dhe kritikat e vazhdueshme e tyre ata mund të dekurajojnë fëmijët për të mësuar, për të mësuar dhe të bëjë diçka të re. Dhe ky është një problem i ri, për më tepër, shumë serioze, është e mundur për të parandaluar - kjo është e drejtë që të reagojë në gabime fëmijën.

Prandaj, prindërit duhet të zbatohen në jetën e sundimit të rëndësishëm - kur një fëmijë është çështje e zënë, nuk do të ndërhyjë, për aq kohë sa kjo nuk pyet veten një fëmijë. Prandaj, prindërit japin fëmijën për të kuptuar që besojnë në të dhe se ai do të ketë sukses.

Çfarë duhet të bëni? Këtu janë disa rekomandime. Ju duhet të zgjidhni një nga disa probleme që fëmija juaj merr, por jo mjaft. Kur një fëmijë do të kryejnë këtë detyrë nuk duhet të ndërhyjë, e lëre më të bëjë atë. Në fund të punës së kryer duhet lëvdojeni, pavarësisht nga rezultatet. Me gabimet që lejohet fëmija duhet të zgjedhë 2-3 dhe në një atmosferë të relaksuar për të diskutuar ato. Kyç për këtë të ketë një ton të duhur të zërit.

Sigurisht, prindërit nuk do të vijnë të gjitha përnjëherë, por me kalimin e kohës ju mund të reagojë për gabimet e bëra nga fëmija. Kjo është shumë më e rëndësishme për të ruajtur marrëdhënie të ngrohtë dhe të ngushtë me djalin apo vajzën e tij se për të arritur përsosmërinë në rastin e disa dhuruar më e rëndësishme.