Zhvillimi në jetën e një fëmijë të vogël


Në këtë artikull ne do të flasim për zhvillim në jetën e një fëmijë të vogël në lidhje me problemet e tij që mund të lindin në fazat e para, dhe këshillojnë se çfarë të bëjë në të vështira prindërit situata.
Foshnja tërheq çdo gjë në gojën e tij, çfarë duhet të bëjmë?
Gëzohu. Për këtë arsye, ajo është duke u zhvilluar normalisht. Aftësia për të provoni karafil ", - ndoshta gëzimi kryesor për fëmijën. Kjo është një dukuri e përkohshme, përmes të cilit kalojnë të gjithë fëmijë të shëndetshëm. Ai fillon vetëm rreth 6 muaj. E vetmja gjë që ju duhet të mbani mend, kjo është në lidhje me rregullat e sigurisë. Çfarë duhet të jetë zhvillimi normal në jetën e një fëmijë të vogël?


• Mos lejoni fëmijët objektet tuaja të lyera me bojë që përmban epërsi.
• Mos blej lodra celuloid - fëmija mund të kafshojë ato copë-copë të vogla.
• Pastroni fëmijën tuaj larg nga sende të vogla të tilla si butonat, rruaza dhe qese plastike.
• Të jetë i sigurt për të hequr tweeters me lodra huyazykah.

A ka mënyra për të parandaluar alergji në jetën e fëmijëve?
Sigurt. Sistemi imunitar i fëmijës së kësaj moshe janë jashtëzakonisht të prekshëm. Detyra e prindërve - për të reduktuar kontaktin e fëmijëve me alergeneve potencial. Nëse fëmija është ushqyer me gji, vetëm të bëjë atë. Numri më i ulët i alergeneve të mundshme në menynë tuaj - karkaleca, fruta ekzotike dhe çokollatë. Dhe të jetë i sigurt për të diversifikuar menu. I njëjti produkt, absolutisht neutral në aspektin e alergjive në sasi të mëdha mund të perceptohet si thërrimet potencialisht të rrezikshme.


Pse të mos zhytem testin Mantoux në jetën e një fëmije?
Kjo nuk është e keqe, por uji mund të ndikojnë në reagimin ndaj forcimit të saj. Lëkurës specifike vulë apo të ashtuquajturit "papules" thjesht mbeti vetëm ky: nuk ndot vendin e injektimit Zelenka, peroksid, nuk lagur me ujë dhe të tjera të lëngjeve nuk rrinë suva sipas të cilave lëkura mund prity. Të sigurojë që fëmija nuk rozchisuvav "hudzychok." Pas vlerësimit të mostrës, nëse në këtë fushë formuar hniynychok Molen saj të përpunuara si zakonisht në mëngjes.

Çfarë ndodh nëse fëmija është shumë pak (ose shumë) duke fituar peshë në një periudhë të shkurtër të jetës?
Për të filluar, le të përcaktojë konceptin e standardeve. Në shtim në peshë foshnje gjashtë mujore varion brenda 300-1000 m në muaj. Nëse mungesës peshë baby, kontrolloni se ju keni mjaft qumësht. Edhe në qoftë se shumë vlera ushqyese trimëritë e qumështit është i ulët - pastaj të fillojë për të futur ushqime të ngurta. Disa herë një problem shoqëruar me disa sëmundjeve të traktit gastrointestinal. Shumë shpesh karakterizohet puhlist për "yskusstvennykov" kur vëllimi dhe numrin e servings feedings, sidomos natën. Në këtë rast, korrigjimi është rekomanduar dietë dhe vënien enët në ushqime të frutave dhe perimeve.