Puna e veshkave në një fëmijë të vogël


Veshkat e fëmijës fillojnë të punojnë në një kohë kur ajo është në barkun e nënës sime. Por, për të vlerësuar se si ata punojnë, ju mund vetëm pas lindjes. Kriteret janë të thjeshta: ngjyra, erë, dhe frekuenca e vëllimit ditor të urinimit. Le të flasim për punën e veshkave në një fëmijë të vogël.
Në mënyrë tipike, faza e parë e një fëmijë të vogël urinon pas lindjes, ndonjëherë gjatë tyre. Por në qoftë se një minutë pas lindjes fëmija është e thatë, nuk nxitojnë për panik: normë është, në qoftë se urinim i parë të zhvillohet brenda 12 orëve të jetës. Megjithatë, çdo fëmijë dhjeta kjo mund të ndodhë vetëm në e dytë dhe madje edhe të tretën ditë. Në këtë rast, fëmija zakonisht përshkruhet me ultratinguj e veshkave dhe të fshikëzës.Në 3 ditët e para të jetës në foshnje në punë të alokuara shumë pak veshkave urinë - jo më shumë se 180 ml në ditë, edhe pse sistemi urinar janë formuar mjaft mirë. Ajo luan një rol në faktin se ekzistenca autonome e fëmijës nga nëna sekreton lagur tërë sipërfaqen e e trupit, duke përfshirë të lëkurës dhe frymëmarrjes, dhe fluide merr pak kohë.

Deri në fund të javës së parë të jetës së fëmijëve të shëndetshëm vëllimi ditor i urinës në punën e veshkat arrin 200-235 ml. Zgjedhje më pak nuk janë të lidhur gjithmonë me sëmundje të veshkave, fshikëzës apo ureters. Ndoshta fëmija veshur shumë ngrohtësisht në një dhomë të nxehtë. E njëjta gjë ndodh në karrige mosmarrëveshje, i shoqëruar nga humbje të mëdha të lëngjeve. Në javët e para të jetës së një fëmijë të vogël ecën "në të vogla" 4-5 herë në ditë. Në vëllimin e përditshme muaj fëmijës urinës është 250-900 ml. Ai sporozhnyaye fshikëz janë 20-30 herë në ditë.


Porsalindur urinës kur veshkat punojnë kanë erë të butë dhe jospecifik. Ngjyra ndryshon nga drita - të verdhë të errët, në varësi të përqendrimit të urobilin pigment. Në javën e parë pothuajse të gjithë fëmijët e urinës papritmas bëhet e verdhë-tulla, baltë dhe lë pëlhurë me lajle pelyushtsi ose njollë e errët. Ky shtet tranzicion quhet "sulm urate zemër" është normë. Deri në ditën e 7-të urinës jetës zakonisht bëhet e lehtë dhe transparente.

Urinës - kërkohet studim, i cili është caktuar për të gjithë fëmijët në krye të vizituar një pediatër në klinikën e fëmijëve. Por të marrë testi nuk është kaq e thjeshtë. Get Biomaterial për analiza - një problem të vogël nuk është e lehtë, sepse porsalindur nuk është ende në gjendje për të kontrolluar urinim. Adresuar vullneti mochesbornyk veçantë - qese transparente e bazës ngjitet, e cila është e bashkangjitur të lëkurës në zonën e perineum. Blej një "enë" mund të jetë në çdo farmaci. Pajisja pakomplikuar kursen kohën nënës sime, zgjidhni momentin e duhur për shkak se ajo nuk është e nevojshme. Para mbledhjes së fëmijës urinë pidmyty duhet të jetë tërësisht me ujë të ngrohtë dhe sapun. Përshpejtuar stroking butë apo shtypur një dorë të ngrohtë mbi bark tuaj më të ulët. Për të njëjtën arsye që ju mund të jepni fëmijën tuaj të pi pak ujë të ngrohtë ose të kthehet në rubinet, simulon babbling përrua.