Zhvillimi i mendjes së një fëmijë të vogël


Fëmija juaj për tre vjet, dhe nuk ka qenë në një nxitim për të kënaqur ju kundërsulm fjalorin tuaj? Ndoshta i mungon polynenasыschennoy acid yndyror omega-3. Kjo substancë është përdorur gjerësisht në membranat e fibrave nervore ndërtimit - myelin. Nëse ky proces është ndërprerë, impulset e sistemit nervor qendror dhe transmetohet përsëri shumë më ngadalë. Në përputhje me rrethanat, pengohet dhe të kuptuarit të folurit proceset dhe të folur. Për të korrigjuar mungesën e acideve yndyrore, duhet të përfshijë në peshk yndyror fëmijë menu, të tilla si ton ose troftë. Është në vaj peshku omega-3 përqendrimi është më i lartë. Nuk është sekret se shumë fëmijë edhe gjatë shëndetin normale mund të prishin në mënyrë të konsiderueshme nervat të prindërve acarim të pabaza. Si për të ndihmuar fëmijën tuaj në këtë rast në rrezik zhvillimin dhe mendjen e një fëmije të vogël?


Mëson atë për shëtitje të gjata, not, lojra natyrë. Masazh në pikën e "pajtimit". Ajo është e vendosur në qendër të gungë në anën e pasme të dorës. Krijoj çaj qetësues. Përdorni një përzierje e Hypericum, nenexhik, Motherwort në pjesë të barabarta. Limit shikimit të televizionit. Sport nuk rekomandohet për fëmijët nën tre vjet. Prek delikate mom ose baba janë shumë të dobishme për zhvillimin dhe mirëqenien e fëmijës. Teknologji masazh parandaluese nuk është shumë e vështirë, prindërit të mësojnë një lëvizje mjaft të thjeshta:

• gjirit fëmijë të vogël
Në këtë zonë, fëmija i zhvilluar muskujt e dobët. Pra Lëvizjet tuaja duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe delikate. Kujdes masazh zemrat tuaja nga qendra në anët pa shtypur mbi të.
• barkun
Lëvizjet masazhin stroking akrepave të sahatit. Nuk është e rekomanduar për të shtypni mëlçisë dhe kitara e majtë e sipërme. Së fundi vendosi në të fëmijën në bark fitball dhe një tronditje të vogël.

Trajton
Holding furçë, të heqë të trajtojë dhe stroking, lëvizje në drejtim të dorës në shpatulla. Pastaj shkoni në masazh duart, fshij palme, pas pure çdo fëmijë gisht.

• Këmbët e një fëmijë të vogël
Hold këmbë, ngre këmbën lart dhe butësisht masazh anën e jashtme të këmbës dhe kofshë. Fërkim fëmijët e brendshme kofshë është i kundërindikuar.
• Pjesa e pasme e një fëmijë të vogël

Kthejeni fëmijën tuaj në bark të tij dhe masazh kthehet në një lëvizje rrethore, duke lëvizur nga qafa deri mollaqe dhe mbrapa, ajo është e dobishme për mendjen. Filloni duke stroking lëvizjet, pasi kalimi në të gatuaj, përsëri stroking masazh bërë. Ju keni një udhëtim të gjatë ose të zgjatur mjekun pritjes pranim në klinikë pediatrike? Pyetni thjeshtë tuaj fëmijës dhe argëtim të dobishme. Zgjidh një turmë të një personi dhe me fëmijën konsiderojnë me kujdes atë. Pastaj largohen dhe mos harroni se çfarë ngjyre ishte veshje që qëndronte aty pranë. Fituesi është ai që më shumë detaje vizitoni në mendje. Po shikoj, le fëmija të imagjinohet cilat kafshëve si njerëzit që janë afër. Pyetni kec për të dalë me një histori të bazuar në tashmë të njohur atij tregimi. Për shembull, çfarë ndodh nëse Carlson merr në historinë e patat, mjellma. Kjo ndodh se dëshmia e fëmijës së nevojshme kirurgji duke përdorur anestezi. Refuzojnë atë, natyrisht, e pamundur, por prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm se çdo ndërhyrje e tillë mjekësor në një moshë të re mund të jetë një shkak i hyperactivity.