Zhvillim i sistemit imunitar e fëmijës


Imuniteti i quajtur imunitetin e trupit të njeriut të faktorëve të ndryshëm të mjedisit, sidomos infeksionet. Sistemi imunitar është mekanizëm i fortë multifunksionale që otlazhyvalsya kohë të gjatë. Njësitë kryesore janë konsideruar qelizat e bardha të gjakut imune - qelizat e imunitetit janë të ndarë në grupe, secila prej tyre ka funksionin e vet. Bashkëveprim midis grupeve të ndryshme të qelizave të bardha të gjakut ndihmon të prodhojë antitrupa - proteina mbrojtëse që mund të shkatërrojë armiqtë që kanë depërtuar në trup.
Formimi i imunitetit të ardhmen e njeriut


Zhvillimi i sistemit imunitar të fëmijës është ende në shtatzëni shumë të hershme dhe vazhdon pas lindjes. Bookmark qelizat imune në palcën e eshtrave fillon fetusin dhe Thymus saj. Duke qenë në barkun e nënes sime, fëmija pothuajse nuk është në kontakt me mikroorganizmave, kështu mekanizmat e tij mbrojtës të fillojnë punën vetëm pas lindjes. Me këtë moment fëmija mbrojnë kundër infeksioneve të ndryshme Antitruptha nënës. Nëse nëna shtatzënë nënshtruar faktorëve negative, duke përfshirë sëmundjet infektive, zhvillimi i fëmijës mund të prishin sistemin imunitar, si rezultat ai shpesh do të merrni të sëmurë pas lindjes. Megjithatë, në disa raste, fëmija, nëna e të cilit ka pësuar sëmundje infektive është formimi i qëndrueshëm anomalitë e sistemit imunitar si cytomegalovirus, rubeolës dhe virusi herpes.


Pas lindjes, trupi i fëmijës është i ekspozuar ndaj sulmeve të fuqishme microbial, të cilat nuk mund gjithmonë të përballen sistemin imunitar. Kështu, në vitet e para të jetës është një lloj i trajnimit të fëmijëve imunitetit, e cila ndihmon trupin të njohin dhe shkatërrojnë agjentët e huaj. Sepse çdo ditë ne jemi ballafaquar me llojet e reja të mikroorganizmave patologjike, trajnim i tillë vazhdon gjatë gjithë jetës.
Në lindje, sistemi imun një fëmijë është aq e dobët se ajo kishte nevojë për ndihmë imunoglobulinat nënave marra gjatë zhvillimit të fetusit. Këto proteina mbrojtëse të mbetet në gjakun e porsalindur edhe për 4 muaj, e ndjekur nga shkatërrimin e tyre gradual. Në këtë periudhë kritike të trupit të fëmijës është shumë e ndjeshme, kështu që ajo duhet të jetë i mbrojtur nga kontakt të ngushtë me botën e jashtme.


Zhvillimi i sistemit imunitar të fëmijës merr rreth 7 vjet, gjatë së cilës fëmija mëson në mënyrë aktive, kur përballen me mikroorganizmave të reja që sistemi i tij imunitar është i përgatitur për jetën e të rriturve. Me rëndësi të madhe në këtë proces duhet të thymus - gjëndër thymus, e cila është zgjedhja e qelizave të bardha të gjakut, mund të njohë agjentët e huaj, ndërsa qelizat e tjera janë shkatërruar. Para pubertetit thymus fillon të rrudh, pas së cilës ajo undetectable.

Disa fëmijë kanë zhvillim të papjekur e sistemit imunitar, për shkak të shtatzënisë negative proceduar, parakohshmeve, braktisja rrezikuar e ushqyerjes me gji, sëmundje të rënda infektive apo faktorët gjenetik. Këta fëmijë duhet të respektohen immunologist, i cili do të përcaktojë rendin individuale e vaksinimeve parandaluese. Shumica e fëmijëve të sëmurë të cilët shkojnë në shkollë dhe Daycare kështu prindërit inkurajohen për të monitoruar nga afër shëndetin e pasardhësve të tyre për të shmangur komplikime të rënda. Në disa raste ajo mund edhe të jetë e nevojshme për të kufizuar një fëmijë vizituar ekipin e fëmijëve, sidomos pas pësimit të bronkit, pneumoni, sinuzit dhe SARS.


Metodat forcuar sistemin imunitar
Për sistemin imunitar të fëmijës duhet të marrë kujdes para konceptimit. Para së gjithash grua shtatzënë duhet të forcuar sistemin tuaj imunitar, i cili do të mbrojë atë gjatë shtatzënisë nga infeksionet dhe stresi, dhe fëmija të kalojë faktorët më mbrojtëse. Është shumë e rëndësishme për të ngrënë dhe veprimtari të ndryshme, fizike, dhe për të marrë minerale dhe vitamina të veçanta. Përveç kësaj, një grua që është duke planifikuar një shtatzëni, është e rekomandueshme që të marrë të gjitha masat mbrojtëse gjatë epidemisë së SARS-it dhe gripit.


Për një fëmijë në vitin e parë faktori kryesor që forcon sistemin imunitar, është qumështi i gjirit me të cilin fëmija merr antitrupa të vlefshme që mbrojnë trupin dhe të ndihmojë atë për të kapërcyer bakteret e ndryshme të dëmshme dhe viruset. Studime të shumta kanë treguar se fëmijët të cilët marrin qumështit të gjirit gjatë gjashtë muajve të parë, shumë më pak i sëmurë dhe më e lehtë për të tolerojë ftohjet. Qumështi i gjirit është veçanërisht e rëndësishme për foshnjat premature me reagimet e papjekur imune. Këta fëmijë janë të rekomanduara për të ngrënë qumështit të gjirit për aq kohë sa të jetë e mundur, sepse ky produkt natyral është aq e pasur me substanca mbrojtëse, ajo është përdorur shpesh për të parandaluar gripin te fëmijët nga instilling hundëz disa pika.


Mjaft efektive tren sistemin imunitar të gjimnastikës fëmijëve dhe dhoma masazh të ajrosura, të kundërta Dush, not dhe dielli dhe banjot e ajrit. Këto procedura mund të përshpejtojë maturimin e qelizave të imunitetit, kështu që ata duhet të kryejnë bazë të rregullt. Përveç kësaj, vaksina është një lloj ushtrimi që aktivizojnë përgjigje imune, të stimulojë prodhimin e antitrupave dhe të nxisin formimin e kujtesës imunologjike ndaj një material të vaksinës.

Për të aktivizuar dhe stimulojnë përgjigjet imune, ekziston një grup i immunostimulants - përgatitjet e veçanta që janë caktuar kryesisht shpesh dhe fëmijë të sëmurë rëndë, dhe gjatë epidemisë së SARS-it dhe gripit. Përshkruajnë barna të tilla mund vetëm mjeku, në mënyrë rreptësisht e ndaluar për të dhënë fëmijën e tyre të vetëm.