Grindjet çift me një fëmijë


Shfaqja e fëmijës në familje shpesh bëhet një test serioz për marrëdhënien e prindërve të rinj. Jeta, që pas lindjes së një fëmijë, në teori, do të ishte absolutisht e bukur, papritur kthehet në një lëmsh ​​të dendur të lëshimeve reciproke, fyerjeve dhe pretendimet. Pse janë njerëz të dashur njëri-tjetrin papritmas humbin aftësinë e tyre për të negociuar? Grindjet çift me një fëmijë - tema e artikullit.
Për më tepër, nën goditje bien edhe ato familje në të cilat fëmija u pritura dhe të planifikuara me kujdes. Në mënyrë tipike, kriza nuk lindin në një vakum: ajo është me të vërtetë e vështirë për të sapo moms dhe baballarët kohë noton në sipërfaqe problemet që ishin më parë pa u vënë re. Arsyeja për konfliktin mund të jetë edhe më i parrezikshëm në gjërat e para shikim. Për shembull, në qoftë se njerëzit nuk janë mësuar të bëjnë rregullisht ndonjë punë shtëpie, nevojën për të zgjidhur këmisha e tyre, të blerë ushqime ose të paguajnë qiranë mund të shkaktojë të vërtetë "pas lindjes" e depresionit.Ëndrrat, të cilat janë dhënë për nënat e ardhshme dhe baballarët në pritje të rritjes, në përgjithësi të vijë në konflikt i papajtueshëm me realitetin e ashpër. Netë pa gjumë, një mungesë totale e përpjekjeve dhe mungesa e vazhdueshme e kohës - e gjithë kjo nuk është disi përshtaten në konceptin e "një familje të vërtetë të lumtur." Foshnja sigurisht që është e bukur, por këtu ajo merr shumë më shumë përpjekje se parashikuar. Jeta e re gjithmonë ju sjell surpriza - dhe jo të gjitha prej tyre, për fat të keq, janë të këndshme. Marrëdhënia Detune pas lindjes së një fëmijë është me të vërtetë shumë e lehtë: nga prindërit është e nevojshme jo vetëm takt dhe mençuri, por edhe "trajnim të veçantë". Sigurisht, e konsiderojnë të gjitha vështirësitë që mund të lindin në familje gjatë kësaj periudhe, është e pamundur, por disa nga iluzionet më të zakonshme "atësisë ri" - më mirë që të përpiqen për të korrigjuar paraprakisht.


Jetojnë do të bëhet më mirë, jeta bëhet tubimeve më shumë argëtim për "monopol", çiklizëm, udhëtime në kinema dhe një parti fun për miqtë - kjo është si duke planifikuar qëndrimit tuaj, disa prindër të sapo riformuar. Mirë, e drejtë? Problemi është se fëmija në familje ky model nuk i përshtatet të përkryer. Në film, për shembull, një fëmijë çmendurisht ulëritës. Dhe një vizitë të përbashkët me miqtë, për fat të keq, disa trishtuar nga: në vend që të bisedojnë me të ftuar të tjerë, mami dhe babi kanë lulled fëmijën, të ndryshuar pelena, natyrisht, ushqim. Kjo është e gjitha argëtim! Pas publikimit të bashkëshortit të tillë kthehet në shtëpi jo vetëm vdekjeprurëse lodhur, por tmerrësisht të pakënaqur me njëri-tjetrin. Përpara - një shpjegim të gjatë të marrëdhënieve dhe të kërkimit tërësisht e pakuptimtë për fajtor


Ndarja e punës - një kusht i nevojshëm për të kryer çdo rast kompleks. Sidoqoftë, shpërndarja e përgjegjësive të secilit bashkëshort vendos ndryshe. Vkalыvayuschyy Mashkull nga mëngjesi deri në mbrëmje dhe siguron të gjithë familjen e nevojshme beson se në shtëpi ai do të mund të llogarisin në një darkë të nxehtë dhe të shtrirë të qetë në frontin e TV. Por mezi kaloi pragun e banesave, ai menjëherë merr duart e tij sliders lagësht shishe bosh dhe një listë pazar, e cila duhet të shkoni tani! Kërkesa nuk do të pranohet, sepse, nga perspektiva e një gruaje në sjelljen e saj nuk ka absolutisht asgjë të paligjshme. Gjithë ditën ajo pankalasya vetëm me fëmijën ("as të ulen as të hani"), njerëzit edhe në pikëpamjen e tij, e gjithë kjo kohë me sukses shmangur detyrat e tyre. Pra, ai duhet menjëherë të bëjë biznes.


Lindja e fëmijës rrit statusin social të çifteve: nga disa mendjelehtë sapomartuar janë shndërruar në prindër serioze dhe përgjegjëse. Por euforia e përshëndetje të dhunshme e miqve nuk zgjati shumë, dhe në frontin e baba dhe nëna duke pritur rutinë monoton dhe madje edhe të grinden. Gradualisht prindërit e kuptojnë se "bota e madhe", në parim, krejtësisht indiferent ndaj problemeve dhe arritjet e tyre, dhe si rezultat të kthehet duket e tyre duke kërkuar në njëri-tjetrin. Gruaja pret një njeri i përkushtuar mirënjohjen për feat saj, dhe njeriu nga ana tjetër, pyet veten pse të gjithë dafinat duhet të marrë gruan e tij. Përbashkët forcuar gjeneratat emocionale lidhje e fëmijës me babain e tij. Në të vërtetë prania në lindjen e fëmijës e ndihmon një njeri të ndjehen unitetin e familjes dhe për t'u kujdesur për fëmijën neyyazytsirno ndjenjat e thella. Mashkull sigurt se të paturit e një fëmijë do të përfundojë paraburgimin e gjatë, por pas paraqitja e fëmijës rezulton se në të vërtetë ky "urisë" është vetëm fillimi. Nëna e re injoron të gjitha përpjekjet për të diskutuar tema intime burrit: ajo "nuk dëshiron të, nuk mund dhe nuk do të" - kjo është, në fakt, e tërë biseda.


Divorci në grindje me iluzione është gjithmonë e dhimbshme, por sa më shpejt prindërit do të humbasin, aq më shpejt ajo do të shkojë në rrugën e duhur normale të jetës. Në mënyrë që ky proces ishte më pak traumatike, çiftet duhet të përcaktojë qartë kufijtë e roleve të tyre. Sigurisht, nënat e reja dhe baballarët e vështirë zzhytysya çast me imazhe të reja, kështu që nganjëherë ata janë tepër të admirojnë dhe sërish, ose, në të kundërt, duket mjaft bindëse. Le të analizojmë argumentin tipike për këtë periudhë të situatës së krizës. "Kush është më i lodhur?" Në vitin e parë të jetës të dy prindërit të kenë një jetë të vështirë. Por në vend se të kërkoni ndihmë apo të pranuar në lodhje e tyre, bashkëshortët hyjnë në një lloj të konkurrencës.