Simptomet e pranisë së trupave të huaja në bronke e fëmijës


Në praktikë mjekësore goditur një objekt të huaj në bronke - fenomen nuk është i rrallë dhe ndodh në pacientë të të gjitha moshave shpesh. Natyrisht, më të prekshme për fëmijët, pasi ata shpesh janë në gojë objekte të ndryshme të vogla të huaja që mund të merrni në rrugët e frymëmarrjes. Më shpesh kjo ndodh papritmas, me një të qeshur, qaj, piskat, dhe këto gjëra mund të jenë shumë të ndryshme dhe nganjëherë mjaft të mëdha, duke filluar nga pasardhësit dhe thonjtë përfunduar. Në disa raste trupi të huaj të bllokuar në rrugët e frymëmarrjes mund të shërbejnë insektet - fluturon, Grerëzat, etj, gojën Aksident zaletevshye. Është e rëndësishme të dini simptomat e pranisë së trupave të huaja në bronke mund të vërehet në fëmijë dhe që kjo të bëhet.


Vonesa është një trup i huaj në funksion bronke kushtëzuar strukturën e tyre, strukturën e objektit, madhësia e saj. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga prania e disa defekte bronke dhe depërtimit të trupit të huaj. Kjo nuk mund të lejojë subjekt për të sjellë nga mënyrë të natyrshme, otkashlyav atë. Zakonisht simptomat e pranisë së një metali apo organit të huaj plastike në bronke e fëmijës nuk janë veçanërisht të theksuara, me inflamacion minimale. Por simptomat e pranisë së trupave të huaja në bronke e origjinë bimore ose shtazore mund të shkaktojë inflamacion të rëndë të fëmijës dhe të provokojnë bronkit. Kur bllokimi i plotë ndodh pneumoni bronkiale. Zakonisht prindërit mund të dyshojnë praninë e një objekti të huaj në bronke e fëmijës janë shenja të tilla si periudhave të shkurtra e papritur e kollitjes, ethe, etj


Kështu, prania e trupave të huaja në bronke shkakton simptomet në vijim:
1. Sulmet e kollitjes. Kollë mund të ndodhë papritmas, të zgjasë një kohë të gjatë dhe gradualisht bie me kalimin e kohës. Kjo është simptomë e parë, e cila është vetë rrallë çon në mjekun e tij ose të dyshojnë praninë e një objekti të huaj. Megjithatë, 2-3 ditë janë shenja të tjera të kësaj sëmundjeje.
2. periudhave të shkurtra të përsëritura të asfiksisë. Në varësi të madhësisë dhe vendndodhjes së udhë ajrore trupit të huaj, fëmija mund të tregojnë dështim të frymëmarrjes, nganjëherë me astmë.

3. vjella përsëritura. Fëmija periodikisht ndjen të përzier, retching ndodhin.
4. Ngjirurit e zërit. Ajo mund të jetë wheezing thatë dhe i lagësht.
5. gulçim.
6. Temperatura e lartë e trupit.

Në mënyrë që të diagnostikuar praninë e një trupi të huaj në bronke, teknikat e mëposhtme shtesë si X-ray: ajo përfshinte fluoroscopy dhe radiografi, të vendosura në gjoks.

Trupi i Jashtëm kapur në bronke mund të shkaktojë hypoventilation dhe atelectasis mushkëritë. Atelectasis zhvillim më të shpejtë, në qoftë se trupin të marrë frymë ishte në një objekt të huaj ka një raund apo formë drejtkëndësh, si ajo lehtë clogs bronke, ajri pushon të rrjedhë në mushkëri. Fotografia klinike mund të jenë shumë të ndryshme dhe kjo është e përcaktuar nga forma, vendndodhjen, dhe madhësia e gjatësisë së trupit të huaj e qëndrimit të tij.


Ndryshe nga duke marrë një trup të huaj në trake, objekti që goditi bronket, pacienti është transferuar shumë më e lehtë. Në bronke shpesh vëzhguar është depërtuar, ende objekte të huaja dhe simptomat patologjike shfaqen, zakonisht për shkak të bronke infeksionit sekondar. Një kollë e fortë, shkarkimin pështymë, dhimbje gjoksi manifestohen në fillim, më vonë fazë karakterizohet nga lirimin e Muco-purulent pështymë përzier me gjak, kollitjes bëhet e fortë në gjak mund të zbuluar ndryshimet inflamatore. Të gjitha këto shenja janë dëshmi se ka pasur një inflamacion i mesëm i indeve përreth trupit të huaj. Pëlhura me bronkiale ënjtje rreth trupit të huaj është rritje e jashtëzakonshme e indeve kokrrizimi.


Trupat e huaja në bronke mund të çojë në komplikacione që janë herët apo vonë. Komplikimet e hershme Trupi i huaj në abscesit bronke dhe mushkëri është bronkit thjeshtë për komplikime në fund përfshijnë bronhoreya kronike dhe bronkoektazise (në raste të rënda). Varësisht nga mosha e motit të fëmijëve mund të jenë të ndryshme: të vogla mosha, aq më serioze ndodh sëmundja.

Trajtimi i sëmundjes përfshin heqjen e trupit të huaj bronkial, por kjo mund të jetë për shkak të një sërë vështirësish. Jo gjithmonë hera e parë që arrin të nxjerrë këtë temë, dhe në disa raste edhe e pamundur. Veçanërisht e vështirë për të hequr nga objekti bronkial të vogla që goditi bronke vogël dhe ka një origjinë organike. Në mënyrë tipike një trup të huaj holluar përfundimisht, prishet dhe të eliminohen në mënyrë të pavarur, por ajo është mjaft komplikimet e mundshme në formën e inflamacionet e ndryshme. Për të hequr një trup të huaj nga trake dhe bronke metodën e bronchoscopy, por në disa raste ku mosha e një fëmije më pak se 3 vjet, ajo është e rekomanduar për të hequr objektin përmes traheostomu ulët.


Varësisht nga karakteristikat klinike dhe ashpërsia e fshirjes pacientit mund të jenë të ndryshme: në qoftë se ju mund të shtyjë heqjen për 24-48 orë për të korrigjuar gjendjen e përgjithshme të përdorimit të një shtyrje e afatit. Pasi trupi i huaj u hoq nga bronke, disa pacientë kanë nevojë për masa rehabilituese në rastet e komplikimeve të nevojës inflamator të drogës terapi me antibiotikë.

Në çdo organ të dyshuar të huaj në bronke, prindërit janë të rekomanduara për të parë një specialist i cili do radiografi organet vendosura në gjoks, zakonisht kjo ju mundëson për të identifikuar si subjekt dhe prania e atelectasis, ënjtje pulmonar valvul.