Sindromi Hyperactivity në një fëmijë të vogël


A do të thotë se çdo gjë është fëmijë shumë i shqetësuar - bartës të mundshëm të sindromës, shkurtuar quajtur ADHD? Vështirësia përqëndruar - një komponent kyç i ADHD - me të vërtetë e dukshme kur fëmijët fillojnë, megjithëse në një formë të një lojë, diçka për të mësuar. Dhe ata janë bërë më të fokusuara. Pasi nevoja për tendosje, për të dëgjuar dhe për të bërë diçka jo aq emocionuese, të themi, të mësojnë shkronjat dhe numrat - ata kategorikisht refuzojnë ta bëjnë këtë. Përveç paaftësia për t'u përqëndruar, fëmijët impulsiv dhe të lehtë për të negociuar me ta.


Në përgjigje të bëjë diçka ose nuk - bërtas, qaj, dhe nganjëherë shfaqin agresivitet, duke u përpjekur për të goditur një të rrituri humbet durimin. Me kolegët, ata gjithashtu nuk qëndrojnë në ceremoni, apo konflikt mbi prioritare Skating Blades me sllajde të vogla nxitësit shpesh vendosin forcë. Vazhdimisht në lëvizje, ata nuk e kontrollojnë veten e tyre, dhe pafund rënie nxirë mbushur dhe gunga. Bisedoni me sindromin hyperactivity në një fëmijë të vogël.
Për herë të parë ballafaqohen me një diagnozë e një fëmije të vogël, prindërit janë në një humbje (nga rruga, djemtë, ky sindrom është më se e zakonshme në vajzat, në raportin 8: 1). Ata kanë kërkuar shumë pyetje: nëse ai mund të mësojnë me sukses, të fitojë miq dhe si do të ndikojë e tij u rritur?


Zbulimin probleme në fillim, moshës parashkollore - kjo është gjysma e betejës. Në bashkëpunim me një ekspert mund, pa humbur kohë, të zhvilluar taktikat e trajtimin dhe rehabilitimin e një fëmijë të vogël. Me qasje të drejtë dhe të kuptuarit e të gjitha tiparet e këtij fëmijës kusht afërm do të zhvillohet si sukses si kolegët e tij. Dhe të gjithë anëtarët e familjes është e rëndësishme që të kuptojnë se nuk ka është faji juaj. Në të vërtetë, prindërit më të këqinj gjë mund të bëni - është për të fajësuar veten apo të njëri-tjetrit. Papa akuzuar nënat në trillet e tepruar kënaqin, nënën time, nga ana tjetër, mungesa e durimit dhe të dënimit të panevojshme. Në fakt, kjo është konsideruar si një sindrom kongjenitale shkaktuar nga faktorë neyrobyolohycheskymy, megjithëse mekanizmi i saktë i origjinës së saj është ende kuptohet dobët. Një arsye e mundshme - trauma e lindjes dhe sëmundje infektive kryer një fëmijë në muajt e parë të jetës.


Fëmijët me ADHD vuajnë nga një mur i keqkuptimeve që rritet mes tyre dhe në botë. Pas të gjitha, ata vetë do të reagojnë me qetësi dhe jo për të hyrë në luftë me prindërit e tyre, vëllezërit, motrat dhe miqtë, ndjenja në kohë të humburit plotë. Fëmijë ndjehet ai kritikuar vazhdimisht, dhe atë që ai e bëri, ai thjesht gjitha trishtuar. Dhe në qoftë se ndërsa ai sheh shokët e tij apo lavdërimi syblynhov dhe për të inkurajuar, dhe ata pikturuar një pamje të shkëlqyer, puzzles dhe të mbledhë nga raca baba, dhe në mëngjes ata të gjithë rrahur - nuk ka shtuar besimin. Fëmija është i shqetësuar, i zemëruar, prindërit humbasin mbetjet e durimit, dhe situata bëhet një rreth vicioz. Nën asnjë rrethanë, fëmijët nuk duhet të humbasin besimin se ata janë të dashur. Sa më shpesh të jetë e mundur pa ndonjë arsye mban fëmijën dhe tregoni se si ai do të rrugëve. Sa më shumë fëmija dëgjon nga ju këto fjalë dhe prek butë merr, aq më lehtë është për të përballuar me ta. Kur ju mendoni se fëmija juaj fillon të marrë nervor - dhe ofron atij një përqafim të ulen ngritur së bashku. Me kalimin e kohës, kjo mund të qetësojë atë në një kohë kur ka pasur vetëm konflikti, por ende nuk rozpalylosya.


Edhe në qoftë se suksesi i tij në vizatim apo shkrim numrat që profesion që kërkon përqendrim në hyperactivity, ju duket modeste, me siguri lavdëruar dhe për të inkurajuar. Për fëmijë parashkollor nuk është aq e rëndësishme, se çfarë do të jetë detyrë. Kur të merrni më të mirë se sa të besojnë - është kjo dhe të përqëndrohen. Gjëja kryesore këtu - për të mësuar përqendrimin dhe aftësinë për të kapërcyer dëshirën e tyre impulsive për të kaluar në diçka më interesante.

Të gjithë fëmijët kanë nevojë për një agjendë rutinë dhe të parashikueshme, por kjo është veçanërisht e varur nga fëmijët me hyperactivity. Ata do të mbajnë ecën, lojra dhe gjumit nuk ndihmon ngacmuar dhe kaloni kohë. Është gjithashtu e rëndësishme që këta fëmijë kanë natyrën e një sistemi lundrues nervor, zbutës ditë. Sa më gjatë që keni arritur të mbani naps fëmijës, fëmija do të jetë i qetë. Sigurisht, gjumë nuk ndërtojnë të fillojë të luftojë për të - ajo vetëm lënduar. Nëse fëmija nuk mund të fle - i pyet ata në këtë kohë, për të ndryshuar në pizhame (një ritual vendos fëmijët në një mënyrë më të qetë) dhe të qëndrojnë në heshtje në shtrat, duke dëgjuar të librit, i cili lexoi.

Mbrojtjen e fëmijës nga lodhja, sepse ajo redukton rritjen e vetë-kontrollit dhe hyperactivity.

Ngjarje emocionale (udhëtime në teatër, festivalit për fëmijë), është e rëndësishme që të alternativ me periudhë më të parashikueshme dhe rutinë. Dhe nëse sot ai është i ftuar të partisë të fëmijëve me clowns dhe lojra, ju nuk duhet të planifikojnë një udhëtim në cirk në ditët e ardhshme, por të mbajtur më tepër në një mjedis të relaksuar në shtëpi. Duhet të shmanget sverhneposedlyvыmy komunikimin me miqtë. Nëse ju ftoni dikë në shtëpi për lojëra të zakonshme - le të jetë kjo një mysafir.