Prindërit e përbashkëta fle me një fëmijë


Prindërit e përbashkëta fle me një fëmijë për shumë vite në fjalë psikologët dhe pediatër. Kjo nuk ka rëndësi, fëmija fle me të dy prindërit ose vetëm me nënën e saj, gjëja kryesore për të vendosur se ku për të fjetur fëmijë të mirë - prindërit apo vetëm në grazhd e tij.
Avantazhet e fëmijëve bashkë-gjumi me prindërit e tij.
1. Fëmija është në një gjendje të sigurisë, në sajë të afërsisë së babait të tij.
2. Një fëmijë duke fjetur në shtratin e prindërve, bie në gjumë të lehtë, jo frikë nga errësira.
3. gjumë përbashkët me prindërit e kompensuar mungesën e vëmendjes fëmijën gjatë ditës.


4. Nuk ka nevojë për të marrë deri në natën kur fëmija zgjohet.
5. Afërsia dhe fëmija ushqyerit në kohë të natës të kontribuojë në zhvillimin e qumështit të gjirit, e cila lejon një kohë të gjatë, për të ushqyerjes me gji.
6. fle përbashkët me fëmijën ndihmon për të mbajtur prindërit emocionale kontaktit dhe fëmijën gjatë natës.
7. Fëmija duhet të jetë duke fjetur së bashku me prindërit për të krijuar një ndjenjë e besimit dhe sigurisë në botë rreth nesh.

Avantazhet fle fëmija në një shtrat të veçantë.
1. Përveç intimitetin prindërore, ngrohtësi dhe ndjenjën e sigurisë, të kërkojë mundësi zhvillimi e fëmijës për të cilin ju vetë hapësirë, qoshe e vet në botë të pafund, që është - krevat tyre. Hapësirë ​​personale të nevojshme për zhvillimin e autonomisë dhe individualitetin e fëmijës.

2. Disa prindër besojnë se ankthi dhe frika e zhvillimit të fëmijës në atë që ai fle vetëm - por ajo është jo më shumë se mashtrim. Arsyeja e vërtetë është jostabilitet familjare, konfliktet dhe mungesa e vëmendjes.
3. Zhvillimi i fëmijës nuk përmirësohet, në qoftë se të vënë atë në gjumë me prindërit e tyre. Ju nuk mund të kompensojë për mungesën e vëmendjes dhe të komunikimit të përditshëm me fëmijën.
4. Një fëmijë duke fjetur së bashku me prindërit, procesi i gjumit bëhet e cekët, duke rezultuar në më pak se ai qëndron.
5. Psikologët në rrjedhën e hulumtimit të tyre gjenden paaftësia për të bjerë në gjumë mbi fëmijët e tyre duke fjetur me prindërit e tyre. Dhe kjo aftësi është e nevojshme për një fëmijë në të ardhmen për të rritur.

6. Nëna ime nuk mund plotësisht të relaksoheni dhe të fle, si gjithmonë shqetësohet ajo nuk do të jetë e shtyrë nga aksidenti, ndërsa bashkë-fjetur fëmijëve.
7. intimiteti i përhershëm i nënës mund të zhvillojnë nevojën për ushqyerjen me gji gjatë natës.
8. Nëse fëmija të vazhdojë duke fjetur së bashku me prindërit e më shumë se një viti, një zakon i tillë mund të rezultojë në qëndrueshmërinë. Dhe, tashmë një i rritur, ai në herë tensionit nervor dhe stresi, do të marrin deri në frigorifer gjatë natës bridou gjithë ankthin e tyre.
9. Flini, së bashku me prindërit e tyre, mund të parandaluar pavarësinë fëmijë fitimit, duke krijuar varësinë nuk është e natyrshme për fëmijët e vegjël. Që psikologjikisht fëmija duhet të jetë i ndarë nga nëna para 3 vjeç.

10. Besimi në botën e jashtme, duke formuar një ndjenjë të sigurisë dhe të fëmijës stabilitetit nuk duhet të marrë ndihmën e bashkë-fjetur me prindërit e tyre, por për shkak të nënës së dashur dhe besimit dashur, i ka ato në çdo situatë.
11. Një fëmijë nuk duhet të ushqejnë mendjen e tyre ndjenjën se nëna ime do të të drejtohet në çdo situatë. Ndjenja e besimit dhe sigurisë do të jetë fëmija nëse ajo gjen mundësinë për të përmbahen kufizimeve dhe rregullave të arsyeshme.

12. Vështirësitë lindin kur fëmija merr përdorur për të fjetur në shtratin e prindërve, duke besuar saj. Fëmija do të jetë e vështirë që të largoj sepse ndarja e fëmijës të jetë stresi i tij. Dhe më vonë kjo ndodh, fëmija do të jetë më e vështirë për të duruar ndarjen.
13. Gjëja më e rëndësishme për t'u marrë parasysh - krevat matrimoniale është hapësira e tyre personale, dhe harmoni e natyrshme në të, nuk duhet të shkelin askujt, madje edhe një fëmijë. Në qoftë se një grua preferon më të madhe të kësaj hapësire nuk ndajnë me bashkëshortin e saj dhe fëmijën, kjo tregon problemet ekzistuese në marrëdhëniet mund të mos kuptuar ende.

Kjo i jep terren për të menduar në atë që në fakt mund të përfitojnë fëmijën dhe familjen në tërësi. Në fund të fundit, interesat e vetëm një anëtar të familjes nuk duhet të jenë interesat më të mira të familjes si një e tërë, edhe në qoftë se ajo është një fëmijë. Për më tepër, ne nuk duhet të rrezikojë lumturinë personale të grave për shkak të amësisë.

Ju mund të bëni vetëm një përfundim. Çështja nëse duhet të lidhë fjetur fëmijë në shtratin e prindërve apo jo, në çdo familje duhet të zgjidhen në mënyrë të pavarur. Gjëja kryesore është që të mësojnë për të ndjekur intuitën dhe të jenë të sigurt në favor të vendimit të tij. Për ta bërë këtë, ata vetë e gjykojnë të arsyeshme, dhe të pranojnë pasojat e vendimeve. Përgjegjësia për rezultatet e veprimeve të tyre i mëson prindërit shmangin gabimet vazhdojnë edukimin e fëmijëve dhe të bëjnë vendime të drejta.