Lindja e zakonshme dhe një fëmijë


Punës të përbashkët - një mundësi e madhe për të përjetojnë procesin e një fëmijë të lindur në kushtet më të rehatshme psikologjike. Ju mund të shkoni në spital me burrin e saj, nëna apo edhe një të dashurën. Gjëja kryesore - për të kuptuar se çfarë ndihme prisni ju nga të dashurit tuaj. Lindja e zakonshme dhe një fëmijë - tema e artikullit.
Përvoja e partneritetit lindjes me burrin e saj të vështirë për të krahasuar me ndonjë përvojat e tjera familjare, sipas psikologëve, asgjë nuk sjell prindërit mbi pjesëmarrjen e përbashkët në foshnje në botë. Përveç kësaj, njerëzit me të vërtetë mund të ofrojnë ndihmë serioze për gruan e tij: të bëjë masazh analgjezik, për të shpjeguar pse mjekët janë duke bërë nga ajo (fjalë të thëna nga një njeri amtare arritur qëllimin shumë më të shpejtë), të inkurajojë dhe të vjen keq në momente veçanërisht të vështira. Sigurisht, në mënyrë që të gjithë shkuan mirë dhe pa incidente, "njerëzit duhet të kenë humor duhur. Sipas mjekëve, për të lindur "si një familje" e mundshme dhe e nevojshme vetëm nëse babai i ardhshëm në të gjithë shtatzënisë së gruas së tij me zell duke u përgatitur për ngjarjet e ardhshme mori pjesë në klasa, të lexojnë libra, mori pjesë në ultratinguj, etjPor edhe një pozicion të tillë aktive, kur një fëmijë nuk garanton rezultat - pritet të sillen si persona tuaja specifike në një situatë të tillë ekstreme, pothuajse e pamundur. Ndonjëherë shumë dredhur në njerëz të jetës reale mbledh në një grusht dhe nerva, për habinë e gruas së tij, është një asistent i mrekullueshëm. Një djalë i ri i guximshëm "nordike" mund të bien në sexhde në vajtimin e para të nënave dhe të qëndrojnë atje një ditë tjetër, pasi një fëmijë do të lindë. Kjo ndodh gjithashtu se babai ishte "zjarri, uji dhe tuba bakri" (lexoni - kontraktimet pushtet dhe lindjen aktuale) ndikon propozimin tradicionale trashëgimtarit të prerë kordonin e kërthizës. Gjithsesi, njeriu më i mirë lënë në shtëpi në qoftë se ai do të bëhet "e punës shefi" dhe ka dorë nga udhëzimet e mjekëve; i përket një lloj vazhdimisht dyshim veten dhe njerëzit nuk mund të bëjnë vendime të drejta në situata të vështira; jo si një emocionale dhe një ndjenja shumë të forta mund të përplas në një agoni; shkon në punë jo për ju, dhe për të ekstreme të reja - përshtypjet; nuk ishte iniciatori i lindjes së përbashkët, por thjesht "prohnuvsya" nën presion tuaj të fuqishëm.


Kjo ndodh gjithashtu se gratë me një fëmijë të vërtetë të detyruar njerëzit e tij në rodzal praninë. Disa, për këtë arsye, dua të ndëshkuar burrin e saj për seksualitetin "tepruar" - thonë, shikoni, unë jam këtu për shkak të ju vuaj tmerrësisht! Të tjerë besojnë se në qoftë se një njeri refuzon praninë, atëherë ndjenjat e tij të thellë të mjaftueshme. Dhe disa zonja dhe ka gjetur përgjithshmë zakonshme mënyrë e madhe për të ndërtuar marrëdhënie që tronditur familjen: "Ju do të shihni, unë lënduar dhe të vjen keq përsëri të bëhet e bardhë dhe me gëzof». Të gjitha këto manipulime për asgjë të mirë nuk do të: lindja partneritet ndjenjë të vërtetë shumë i ftohtë forcojë martesën, por vetëm nëse dhe në këtë moment historik ndërmjet tyre dashuri dominuar dhe të kuptuarit.


Zakonisht gjatë lindjes gratë nuk duken shumë e mirë - Unë jam shumë frikë se njerëzit do të pushojë për të besuar më tërheqës. Njeriu do ty, jo vetëm për sy të bukur dhe figurë hollë, në kohën e shëndetit tuaj do të shqetësojë atë shumë më tepër. Është thënë se disa njerëz janë të dhënat në mënyrë vpechatlyayutsya proces fiziologjik që nuk ndihen gratë e tyre për dëshirën seksuale, është ajo? Në fakt, nuk është kështu, por në qoftë se frika e tillë do të pengojë që ju të plotësisht të përqëndrohet në shtëpi, ju mund të kërkoni një njeri që të qëndrojë në krye ose të shmangur pak para përfundimit të punës, në mënyrë më "imazhi i keq", ai thjesht nuk e shohin. Ndoshta jo si porsalindur njeri? Teorikisht, kjo sigurisht që është e mundur, por vetëm në qoftë se bashkëshorti juaj nuk shihet ndonjë film apo TV programe shfaqur fëmijën e sapo lindur. Megjithatë, ekspertët këshillojnë që të mendojnë dhjetë herë para se të ftuar nënën e tij në lindje.


Fakti që prindërit mbetemi fëmijët e përgjithmonë të rinj dhe për të ndryshuar perceptimin e tyre përtej pushtetit edhe rodblok frikshme dekorim. Obstetër shumë herë shikuar mama si mjaft të shëndetshme dhe të gëzuar, ndihmë e madhe vajzat e tyre në procesin e shkuar nga dera, shtrëngon zemrën e tij dhe ngadalë rrëshqet poshtë murin. Në vend që të marrë nënën e tij bashkë me të, të ndjehen siklet nën vështrim të pakrehur nën tekave të ndryshme dhe ndonjëherë krejtësisht të pakuptueshme dhe "vzbrыky" nën të ndryshme fiziologjike "aksident". Dhe, natyrisht, nëna ime mjaft të aftë për të bërë të njëjtën gjë që njerëzit, të përpiqet për të bërë analiza më objektive të karakterit të saj. Si zakonisht përgjigjet të theksoj? Si funksionon në situata kritike? Nëse nëna juaj - një strall të vërtetë dhe në këtë mënyrë mjaft të qetë, fleksibël dhe të aftë për dialog njeri me guxim jep maskë dhe të këpucëve të saj mbulon. Por panykersh dhe komandyrsh mirë lënë në pragun e spitalit, ose në vend të përkrahjes e dëshiruar që ju të merrni një dhimbje koke shtesë.


Shtatzënia quajtur me të drejtë një nga periudhat më të rëndësishme dhe të vështira në jetën e një gruaje - sepse përveç fiziologjike (trupore dhe hormonal) ndryshon në këtë kohë është një rivlerësim i plotë i vlerave. Bota kurrë nuk do të jetë e njëjtë. Nuk ka asgjë befasuese në faktin se ndonjëherë mom thjesht nuk mund vetëm të përballen me të gjitha navalyvshymysya emocionet e saj, dhe shkatërron familjare lotët e pafund dhe dëshirat. Në këtë rast, ndihma vjen psikolog perinatale që me kërkesë të pacientit nuk mund ta shoqëronte atë vetëm shtatzëninë, por edhe gjatë lindjes.