Trupi i Jashtëm mori në fëmijën zgavrën e hundës


Fëmija në familje - kjo është lumturi, gëzim për prindërit. Me emocion ata vëzhgojnë se si ai fle si luajnë. Buzëqeshje e parë, fjala e parë, hapi i parë - e gjithë kjo gëzim është e pakufishme. Por sapo fëmija ka filluar të ecin, prindërit përfshirë probleme. Në mënyrë të qartë, nevoja për të pastruar larg të gjitha sendet e rrezikshme, duke përfshirë lodra, janë të përgatitur në copa shumë të vogla. Por fëmijët janë shumë kurioz, pothuajse çdo gjë që vjen në të gjithë rrugën e tyre, duke shkaktuar interesim të madh. Lojrat e tyre janë të fun dhe nganjëherë në mënyrë të papritur që në dukje të rritur ajo kurrë nuk do të kishte ndodhur. Siç thonë ata, dhe, kur gjithçka përfundon mirë, por nganjëherë kjo është me vlerë një moment për të shpëtuar, probleme ndodh. Sot ne flasim për një situatë në të cilën një trup i huaj mori në fëmijën zgavrën e hundës.


Kjo mund të ndodhë në rrethana të ndryshme, për shembull, në qoftë se fëmija hëngri dhe ia zunë frymën papritmas, atëherë një pjesë e ushqimit bie nga nasopharynx në hundë ose në lojë ishte pa qëllim një objekt në zgavrën e hundës. Ka raste kur vetë pse ata e shtyu-në hundë fëmijët disa topa, rruaza, etj
Nëse ju nuk ishin të pranishëm në që kur kjo ka ndodhur, dhe kjo nuk është gjithmonë e mundur për të kuptuar menjëherë se diçka e fëmijëve të gabuar. Ndonjëherë fëmija është shumë i vogël, dhe nuk mund të shpjegojë në mënyrë të qartë situatën.

Shenjat duke marrë një trup të huaj në hundë e fëmijës.

Ka disa shenja që tregojnë depërtimin e një trupi të huaj në zgavrën e hundës, dhe ato ndodhin pothuajse menjëherë.
Së pari, kalimi hundës, i cili mbërthyer objekt, duket shkarkimin mucous që nuk ndalet për një kohë të gjatë, madje edhe gjakderdhje vendore mund të fillojnë.
Së dyti, frymëmarrja e fëmijës bëhet e vështirë (për shkak të faktit se kalimi një hundës keqe breathable) dhe fëmija do të ankohen për dhimbje në hundë.

Ndihma e parë për fëmijën.
Nëse fëmija juaj ka ndodhur një situatë të tillë, ju duhet së pari të shikojmë me kujdes në vrimat e hundës për të përpiqen dhe të shohin një trup të huaj në zgavrën e hundës, dhe pastaj të japin ndihmën e parë.

Së pari zakapayte një viktimë pasazh hundës vasoconstrictor pika, dhe bie, dhe në çdo rast jo llak ose aerosol, pasi presioni nën të cilat ata lirimin e drogës mund të shtyjë objekt jammed më tej në thellësitë e zgavrën e hundës.
Pastaj fillojnë pastrimin çurg veprimi.

1. Në qoftë se kjo ka ndodhur me fëmijën, shumë të vogla dhe nuk mund të përmbushë disa nga kërkesat tuaja, të vazhdojë sa - saktësisht të përcaktuar se cila nga pasazhet e hundës mori një trup të huaj (për këtë ju duhet të shikoni me kujdes, si çdo frymëmarrje vrimë hunde, e cila e cila ajri kalon lehtë, dhe e cila mezi), mbyllni flegër me gishtin tuaj të shëndetshëm dhe të bëjë një fëmijë të mprehtë frymë në gojën e saj. A këtë disa herë, dhe subjekti ka për të marrë jashtë.


2. Nëse fëmija juaj është mjaft i zgjuar, i rritur:
- pyesni atë nuk frymë hundën dhe gojën;
- një flegër që merr frymë si duhet të mbajë gishtin tuaj (për shkak se ajo nuk ishte në gjendje për të kaluar ajër), kërkoni që fëmija juaj të marrë frymë nëpërmjet gojës tuaj dhe nxjerr ashpër me forcë nëpër hundë, ose më mirë përmes hunda, të cilat mbërthyer objekt. Fëmijë duhet të ndjehen të, duke lëvizur me trup të huaj me kalimin hundës ose ka mbetur në të njëjtin vend. Nëse manipulimi sjell sukses, që është objekt lëviz përpara lëshimit, pastaj të përsëritur këto hapa disa herë, për aq kohë sa ajo nuk lirimin flegër.


3. Lehtësimin zgavrën e hundës e një trupi të huaj mund të provoni në mënyrë të natyrshme, me teshtimë. Të shkaktojë teshtitjes, japin erë fëmijës tuaj, merrni frymë një piper i vogël i zi.
Këto metoda të kontribuojë në lirimin e hundëz, por nëse ju provoni këto metoda, rezultatet pozitive nuk janë dhënë, dhe trupi i huaj është ende e vendosur në hundë, menjëherë kontaktoni ndihmë mjekësore.

Tani lexoni atë që është rreptësisht e ndaluar për të bërë në rast të gjetjes së fëmijës në objekte të huaja zgavrën e hundës:

- në çdo rast nuk mund të përpiqet për të hequr një trup të huaj nga hunda duke përdorur një shtupë pambuku, piskatore, gisht, etj, si këto veprime ju protolknete objekt mbërthyer edhe më thellë në kalimin hundës;
- nuk duhet të lahet me ujë hundëz, shtypni poshtë flegër me gishtin tuaj për të subjektit për të njëjtat arsye si në paragrafin e mëparshëm;

Apel për ndihmë mjekësore.
Nëse veprimet tuaja nuk sjellin ndonjë ndihmë për lirimin zgavrën e hundës fëmijë, të thirrur një ambulancë dhe ardhjen e mjekëve nuk e le fëmijën tuaj për të pirë dhe nuk ka ushqim.

Nëse ju gjeni shenja të një fëmije që bie në trup të huaj zgavrën e hundës, por jo me sy të dukshme në asnjë rast nuk do të bëni asnjë veprim, vetëm kontaktoni me dyshimet e tyre te mjeku.
Gjithashtu, kur goditi në hundë e subjektit dhe pas veprimit të shpëtimit keni arritur të kalimin hundës lirë, por filloi gjakderdhje harlisur që nuk mund të ndalet në asnjë mënyrë, të thirrur një ambulancë.
Kërkoni ndihmë mjekësore duhet të jetë në rastin kur pas largimit të suksesshëm objekt të huaj nga hunda, frymëmarrje të kthehet në normale brenda disa ditësh, me kalimin e viktimave zgjat përzgjedhje të bollshme e lëngjeve, fëmija ankohet për dhimbje në hundë.


Raste të ngjashme ka ndodhur dhe me siguri do të përsëri, por ende të përpiqet për të lënë sa më pak fëmijë, kujdes shikojnë artikuj, lodra që janë në dhomë me të, në mënyrë që fëmija juaj ishte i lumtur dhe të shëndetshme, dhe të ju dorëzuar më pak sherr, fl origjinën me shëndetin e tij.