Trupi i Jashtëm mori një fëmijë në sy


Situata në të cilën trupi i huaj ka marrë një fëmijë në sy ndodh mjaft shpesh. Çdo ditë ne kemi marrë pluhur në sytë tuaj, qerpikëve, duke shkaktuar parehati. Ka dallime në mes asaj që trupi i zakonshëm i huaj hyn në sipërfaqen e shikimet situata nuk është kritike, si të sigurt kur trupi është në brendësi të rimel. Kur ju të merrni në këtë temë në situatën e syrit indeve bëhet shumë më e rrezikshme. Trupat e huaja kapur në sy që të nxirren me ndihmën e një mjeku. Nëse situata nuk është e rrezikshme, subjekti mund të merret në mënyrë të pavarur.


Shenjat duke marrë një trup të huaj në sy.
1) Kur prekje trupin të huaj në sy vazhdimisht të jenë të shqetësuar siklet, objekti që goditi syrin do të shkaktojë parehati kur keq.
2) marramendës dhe skuqje e syrit.
3) Shfaqja e fotofobi fëmijëve, që do të thotë se në dritën e ndritshme ndjenjat e pakëndshme të bëhet më akute.
4) Me shqyrtimin e mirë mund të shihet një trup të huaj që merr në sy.

Ndihma e parë për fëmijën.
Në shikim të parë duket se për të hequr trupin e huaj nga syri punë e lehtë, ju mund të merrni gishtin e tij. Por mjekët nuk e këshillojnë për të bërë atë. Ekspertët sugjerojnë veprimet e tjera të ndihmës së parë.

1) Lahen subjektin e ujit, në qoftë se ajo është në sy. Për ta bërë këtë, të marrë fashë, të përfundojë gishtat e tyre. Uji është këshilluar për të marrë në një shishe, duke krijuar një kokë të vogël, shishe, shiringë (pa gjilpërë), gome dardhë mjekësore, trokitje e lehtë ose dush (nuk krijojnë një presion të fortë). Kur larë sytë lëvizin nga e brendshme në qoshe e jashtme.
2) Kjo ndodh se pas një sy të plota Flushing trupi të huaj ende mbetet. Në këtë rast, ri-shikoni sytë e fëmijës. Nëse subjekti nuk është e dukshme, por nuk është - të përpiqen për të prisni një kohë (ndoshta kjo është vetëm një ndjenjë posledstvennoe). Përndryshe, në qoftë se objekti është i dukshëm, të marrë një shami të pastër, lagur vendin e tij me ujë (mundësisht duke përdorur ujë në vend të syrit antiseptik) dhe të përpiqen për të hequr shami qoshe objekt të huaj.

3) Pas heqjes një trup të huaj nga syri, është e nevojshme për të dalë zgjidhje antiseptik për syrin.

Disa veprime janë kundërindikuar kur prekje objekte të huaja në sy. Ju nuk mund të fshij sytë me duart e tij, duke u përpjekur për të hequr trupin e huaj vetë mbërthyer në kokërdhok dhe thyer indeve të syve. Njeriu duke qëndruar mbërthyer vështirë për të dalluar trupin e subjektit që është në sipërfaqe. Por ka disa mënyra. Dispozitat e trupit jammed nuk ndryshon edhe pas zgjatur keq. Në asnjë rast nuk mund të përpiqet të tërheqë objektin duke përdorur objekte të mprehta (piskatore, gjilpërë, etj).

Shpesh duket se situata është e njohur dhe me sa duket nuk ka nevojë të veçantë për të treguar mjekun e fëmijës. Ne provoni veten për të hequr objektin e huaj, por ndonjëherë këto përpjekje të dështojnë. Fillon siklet lot syrit bëhet dhimbje të padurueshme akute. Fëmija nuk e kupton: trupi i huaj është ende në spektaklin ose janë hequr. Nëse fëmija juaj nuk pranon të hapë sytë për të parë përsëri nëse ka një objekt i huaj, të jetë i sigurt për të hapur atë vyazykaty sy.


Apel për ndihmë mjekësore.
Konsideroni një situatë ku ju duhet për të treguar fëmijën te mjeku, aq më shpejt - më të mirë.
1) objekt të huaj thellë mbërthyer në sy, ndërprerë indeve.
2) Kur përpjekje të pavarura për të hequr një trup të huaj, ajo kishte mbetur e turpit.
3) Fëmija është shumë i vogël dhe nuk tërësisht të larë sy.
4) Një orë pas heqjes së një objekti të huaj në ankesat e fëmijës ishin ende në pikën e dëmtuar.
Mjekët rekomandojnë të përdorin disa rregulla të transportojnë fëmijë me një sy të dëmtuar. Para se të marrë atë, ju keni nevojë për të mbuluar një fashë lënduar sy. Fashë mund të përbëhet nga garzë ose një shami ngjyhet syrit antiseptik. Vini re se fashë mund të ushtrojë presion mbi sy, vendosni një shami në një filxhan të vogël plastike, fashë të lartë të sigurt.


Kur ankesat për sy duhet menjëherë të inspektojë pikë në qoftë se nuk ka kontroll - konsultoheni me një specialist. Ajo mund të jetë se objekti ishte shumë i vogël dhe në indet e syrit. Vizioni është një nga shqisat më të rëndësishme, sytë duhet të jetë shumë i saktë. Një fëmijë mëson botën kryesisht nëpërmjet tyre. Vizion të paqartë pas ndonjë lëndim mund të çojë në pasoja të trishtuar. Pra, më mirë të ndërtuar me trauma syrit fëmijën te mjeku dhe sigurohuni që çdo gjë është në rregull. Pajtohem, është më mirë se mundo veten me dyshime.