Mixes për ushqimin e fëmijëve


Sidomos për fëmijët me reagimet ndaj proteinave të qumështit të lopës dhe të vegjël janë të prirur për të zhvilluar alergji në përgjithësi krijuar produkte hypoallergenic ndarë në bazë (hidrolizuara) proteina qumështi. Fortë shkalla e ndarjes dhe proteina të vogla grimcave, të ulët rreziku i reagim. Në përzierje pjesërisht hydrolyzed (me prefiksin "GA"), një allergenicity reduktuar 300-1.000 herë, dhe të plotë të hidrolizës (të thellë) - deri 10.000-100.000 herë: në këtë rast proteinat në qumështin e lopës janë thyer pothuajse të padukshme në pjesën e sistemit imunitar. Një tjetër opsion i të ushqyerit e foshnjave të ushqyerit "antipati" për produktet e qumështit - përzierje soje. Ata plotësisht komponentët e qumështit zhdukur, dhe kështu lactose. Për prodhimin e këtyre produkteve nuk përdoren soje gjenetikisht të modifikuar. Ky artikull do të flasim për përzierje për ushqimin e fëmijëve.


Ndonjëherë këto produkte për të ushqyerit e paaftë për të zgjidhur problemin edhe pa mjekim. Nevoja për përzierjet medicinale ndodh sepse kur organizmi sëmundja ka nevojë në komponente të caktuara të ushqimit zëvendësuar, për shembull, për shkak të prodhimit të enzimave abuzojnë ose tolerancë të dobët të substancave të caktuara. Në varësi të problemit, e gjithë kjo kërkon ndryshime në produkt përbëhet nga proteina, yndyra apo karbohidratet. Vështirësia është se, pavarësisht nga të gjitha përmirësimet për të sjellë përzierje të qumështit të gjirit. Për shkak se ajo nuk zëvendëson asnjë "formulë" mjekësore - jo rastësisht foshnjave transferuar të ushqyerit artificial vetëm në rastet më ekstreme (me forma komplekse në mangësi lactase fëmijëve, sëmundje të rralla gjenetike në nënat - phenylketonuria, sëmundje urinës shurup panje, etj). Nevojë për kujdes të fëmijëve përzierje dhe se ai mund të zgjidhë një mjek. Kjo do të ju tregojnë se si për të hyrë në produkt të ri në dietën e fëmijës; lokacioni mund të ndryshojnë në varësi të shëndetit të fëmijës.


Me dispepsi vogla, dhimbje barku lidhur me papjekuri të sistemit të tretjes, e rekomanduar për përzierje fëmijët të ushqyerit me një "Comfort". Këto produkte janë asimiluar më lehtë blends konvencionale, dhe duke shtuar pro - ose prebiotics (Lacto - ose bifidobacteria, Oligosakaridet, etj), ata normalizuar përbërjen e microflora zorrëve, të ndihmojë për të parandaluar apo zvogëluar dhimbje barku. Fëmijët të cilët janë të shqetësuar regurgitation krijuar antireflux përzierje. "Përbërës aktiv" e produkteve të tilla - çamçakëz carob apo niseshte që bymehet në stomak dhe nuk japin ushqim prapa në ezofag. Pastrimi ushqyerit përmban çamçakëz, dhe për të ndihmuar me kapsllëk, sepse ajo nxit nxitje të butë të zorrëve. Një tjetër variant ndihma nga "vështirësitë" - një përzierje e lactulose. Ajo rrit rritjen e baktereve të dobishme në zorrët, përmirëson aktivitetin motor, duke lehtësuar lëvizjen e zorrëve. Reverse situatë - diarre shpeshtë - mund të jetë i lidhur me çrregullimet e pankreasit. Në këtë rast, fëmija do të duhet një përzierje e përbërësve të "lehtë" e yndyrave dhe karbohidratet (duke përfshirë lactose), "fikse" komponent (p.sh. pektin) dhe minerale për të plotësuar bilancin e ujit dhe kripës (natriumi). Kategoria e parë e produkteve të rekomanduara për fëmijët me manifestimet e vogla e alergjive ose një predispozitë ndaj saj, e dyta - për fëmijët me sëmundje të rënda. Produktet janë të bazuara në hidrolizate proteina, shpesh kanë një shije të hidhur dhe erë. Në emërimin e tyre trajtim herët karrige të jetë e mundur dhe të përshpejtohet rrallë e gjelbër.


Dështimi Laktazna
Për të ushqyerit e foshnjave me mungesën e këtij enzimë qëllim përzierje lactose. Ata numrin lactose (karbohidrate kryesor të qumështit), afër zeros. Kur të ushqyerit artificial duhet të jenë të zgjedhur përzierje me shumën maksimale të laktozës, e cila mbart një fëmijë, për shkak se ajo është shumë e rëndësishme për shëndetin e zorrëve.