Përzierje artificiale për një fëmijë të vogël


Komponenti kryesor dhe baza e këtyre produkteve - lopë (të paktën - dhi) qumësht me cilësi të lartë. Të gjitha komponentët e përzierje: proteina, yndyrna, karbohidrate, ushqyesve - është i rregulluar në mënyrë strikte nga ekspertët e ushqimit të fëmijës. Përzierjet Faza e parë (fillestar) përshtaten vogël - crumbs nga toka deri në 5-6 muaj. Hapi i dytë është për fëmijët deri në 1 vit. Dhe i vogël që ka festuar ditëlindjen e saj të parë, nuk është një formulë e tretë. Kjo mund të japë një fëmijë të vogël të 10-12 muaj dhe deri në 2-3 vjet.


Ushqimi më i mirë për fëmijën - kjo është padyshim një qumështi nënës. Për fat të keq, ka situata kur gji nuk është e mundur. Pastaj vijnë në ndihmë të përzierjeve artificiale. Ky "arritja e njerëzimit" shpëtoi shumë nënat dhe foshnjat e tyre për të bërë një dietë të madh. Cilat janë tiparet e "formulave" për ato pak dhe cilat pikat e vëmendjes duhet të paguhet? Le të flasim në artikullin në përzierje artificiale për një fëmijë të vogël.

Kompozime për artificiale ushqyerit në gjendje të ofrojnë një fëmijë të vogël ushqyesve më thelbësore. Pyetja është që të zgjidhni më të "saktë": vetëm pediatër do të marrë parasysh shëndetin e fëmijë të rinj dhe sidomos zhvillimin e tij. Ajo duhet të diskutohet me mjekun tuaj jo vetëm atë përzierje për të dhënë fëmijën, por kur dhe si për të futur më mirë: Mjeku shpjeguar se si për të futur një produkt të ri dhe se si të gatuaj atë. Gjëja kryesore - mos harroni se "njohje" duhet të marrë të paktën 5 ditë. Blej formulë foshnjore më të arsyeshme në dyqane të specializuara dhe departamentet ushqim për fëmijë.

Përzierjet janë sa më afër në përbërje me qumështin e nënës, i quajtur përshtatur: fëmijë tret trupit dhe asimilon ato më të mirë.

Mixes artificiale janë katër lloje: të thatë (dhe pastaj ata duhet të jetë i holluar me ujë), të lëngshme (ata janë të gatshëm për të ngrënë), dhe qumësht të freskët. Ndryshme fundit është prodhuar nga fermentues qumësht duke shtuar bakteret e acidit laktik. Këto mixes thatë sidomos me kujdes, duke rezultuar në baktereve të dobishme mbetet e pronave praktike dhe të dobishme. Nëse ju ushqyer qumështit të gjirit fëmijë, përzierje artificiale për të hyrë në dietën e tij gradualisht dhe me kujdes, përndryshe lehtë të shkaktojë një reaksion alergjik. Mjekët janë të këshilluar që të fillojnë në ditën e 1 me lugë 1 matjes. Kjo është në lidhje me '30 gjysma e parë zëvendësohet çdo ushqyerit, atëherë ushqehet mirë dhe kështu me radhë. Nëse fëmija juaj papritmas përzierje nuk ka kontaktuar apo sasia e rekomanduar është tejkaluar rastësisht, problemet janë njoftuar ose të vjella të shpeshta, dhimbje, skuqje të lëkurës, karrige shkelje. Në këtë rast, nuk nxitojnë veten ose shfuqizimin përzierje urgjentisht të kërkojnë një zëvendësim. Bisedoni me një specialist. Dhe mos harroni se një përzierje në të cilën fëmija është përdorur tashmë, nuk do të anulojë pa arsye të mirë, por vetëm "për një ndryshim." Në bazë janë përzierjet e një shumëllojshmëri të komponentëve, por për siguri time ndaj prindërve nuk lënduar për të mësuar se si të "interpretuar" etiketë.


Hirrë Demineralized
Kjo ndihmon për të sjellë cilësinë dhe sasinë e proteinave në përzierje me një vlerë të qenësishme në qumështin e njeriut. Qëllimi - të shkarkoj sistemet enzimë dhe veshkat e foshnjave për të parandaluar çrregullime metabolike, edhe në të ardhmen e largët (ne po flasim për obeziteti dhe diabetit). Këto amino acidet që përmban qumështi i njeriut. Ata kanë nevojë për një fëmijë për të formuar trurin e parë, absorbimin më të mirë të yndyrë. Trupi Adult formon taurine dhe vetë cystine, dhe në fëmijët për shkak të papjekurisë së disa enzimave jo, kështu që ata duhet të vijnë nga ushqimi.


Nukleotide
Këto janë substanca që ndikojnë në proceset e ndarjes qelizore, gjendjen e zorrëve, sistemin imunitar, etj Edhe pse ata mund të prodhohen nga aminoacidet, fëmijët, ky proces ende nuk është themeluar.

Vajra perimesh
Për të përshtatur komponentin yndyrë e formulave qumështit për nevojat e foshnjave, përbërja e këtyre produkteve shtuar përzierje e vajrave bimore. Ky hap shton rëndësinë për fëmijët e acideve yndyrore esenciale, duke përfshirë - linoleik dhe linolenic (omega-3 dhe omega-6).


Emulsiues, L-karnitine
Për pjesën yndyrë e përzierje, zasvoyuvavsya mirë, prodhuesit e shtuar emulsifier (zakonisht lecithin, e cila në vetvete të dobishme për fëmijët). Ajo i ndihmon yndyrë "shpërndarë". Vitamina kompleks - L-carnitine - rrit këtë efekt.

Lactose, maltodextrin (sheqer prej malti-dekstrin)
Këto substanca përkasin karbohidratet. Komponent karbohidrat ndikon shpejtësinë e përzierjes në traktin gastrointestinal.