Vaksinat dhe vaksina për një fëmijë të vogël


Brenda 12 orë pas lindjes së fëmijës duhet të vaksinohen kundër hepatitit B dhe para lëshimit nga spitali - nga tuberkulozi. Në këtë dhe në një rast tjetër mjekët vendosin për mundësinë e vaksinimit pas një rishikim të plotë.
Dhe në qoftë se vëreni shenjat paralajmëruese, vaksinimi shtyhet. Të Kundërindikimet më të zakonshme për vaksinat është pesha e parë më pak se 2 kg dhe sëmundje hemolitik të porsalindur, e cila ndodh për shkak të papajtueshmërisë së gjakut të nënës dhe fëmijës të vogël faktorit Rh. Le të flasim për tema të tilla si vaksinimit dhe vaksinat për një fëmijë të vogël!Kur fëmija është 1 muaj, është koha Rivaksinimi i Artit hepatitit. Ky vaksinimi fëmijë i vogël nuk ka efekte anësore, sepse procedura e lejon edhe në temperaturën e trupit në 375 ° C dhe encefalopati perinatale (PEP). Nga 3 muaj njëri pas tjetrit (345 dhe 6 muaj) pas vaksinimit kundër difterisë, kollës, tetanozit (DPT) dhe polio. Aktivizuesit e këtyre sëmundjeve janë aq të forta që kur një vaksinë në trupin e fëmijës nuk është prodhuar antitrupa të mjaftueshme, të gatshëm për t'i rezistuar atyre. Rivaksinimi Fundit kryer kur një fëmijë i ri fillon të zvarritje dhe rreziku i infeksionit është shumë e lartë. Në listën e contraindications të procedurës - sëmundjet infektive në formë akute, PEP dhe rëndim i dermatit atopic.


Në 12 muaj për herë të parë të futur vaksinën kundër fruthit, rubeolës dhe shytave, përbërja e të cilit ka disa karakteristika. Ajo përmban një substancë që redukton numrin e trombocitet në gjak dhe proteinave pule. Prandaj, ju duhet të merrni para se të procedurës së numërimit të plotë të gjakut, e cila tregon nivelin e trombocitet. Në qoftë se kjo është nën normale, pas marrjes së vaksinës do farmaceutike që mbushin deficitin e tyre. Dhe me alergji ndaj proteinave pule gjurmë mjekun që fëmija hyrë vaksinën në bazë të vezëve trembem.


Universale drejton për të transferuar ndonjë vaksinimet vetëm dy: një sëmundje infektive që ndodh në formën akute, dhe reaksione alergjike në fazën akute. Gjatë një të ftohtë apo grip është sistemi imunitar i fëmijës luftuar agjent shkaktar të sëmundjes dhe nuk mund të i kushtoj vëmendje të mikroorganizmave të rrezikshme që përmbahen në vaksinë. Për këtë arsye vaksina nuk do të jetë efektive, sepse trupi nuk mund të prodhojë antitrupat e nevojshme. Dhe me alergji sistemi imunitar sheh foshnjës të gjitha trupat e huaja si alergeneve të reja dhe rrit konfrontim. Si rezultat, rënduar jo vetëm reaksione alergjike të mëparshme, por zakonisht shfaqen.