Rreziqet e pirjes së duhanit për shëndetin e fëmijëve


Sigurisht, që çdo prind shqetësime në lidhje me shëndetin e mirë për fëmijët e tyre, por shumë prej tyre nuk janë të vetëdijshëm për rreziqet e fshehura e tymit të duhanit që mund të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore dhe sëmundjeve në fëmijët e vegjël. Rreziqet e duhanit për shëndetin e fëmijëve është i madh, sepse tymi i duhanit përmban mbi 4.000 kimikate, shumë prej të cilave 250 ishin të konsiderohen toksike, dhe më shumë se 70 - kancerogjene. Ndikimi i tymit të duhanit mund të ketë nivel të sigurt. Tymi i duhanit përbëhet kryesisht nga nikotina. Ajo nikotina është shumë problematike dhe duhanpirësit të lënë duhanin është shumë e vështirë, sepse ka Addictive. Nikotina është përgatitja jashtëzakonisht të shpejtë. Ajo arrin trurin brenda 15 sekonda e mbytje. Nëse një fëmijë është pirja e duhanit, atëherë ai me siguri do të ndikojë në trurin e tij.


Fëmijët e vegjël janë më në rrezik të problemeve shëndetësore për shkak se ata kanë shpenzuar shumë kohë me prindërit duhanpirësit. Tymi i duhanit është e rrezikshme për shkak se mushkëritë e tyre dhe trupi i të fituar peshë dhe vendet në zhvillim. Nëse ajri është prishur tymi i cigareve, për shëndetin e mushkërive fëmijëve rinjve në zhvillim të merrni një përqendrim më të lartë të toksinave thithur se mushkëritë rritur si mushkëritë e fëmijës janë më të shpejtë. Në të rriturit, thith dhe nxjerr frymë për 14 deri në 18 herë në minutë, dhe foshnja mund të marr frymë 60 herë në minutë.


Foshnjat nënat e të cilëve pinë duhan gjatë shtatzënisë shpesh peshojnë më pak në lindje sesa ata që kanë lindur për nënat jo-pirja e duhanit. Pesha e ulët e fëmijës në lindje është shkaktari kryesor i vdekjes së fëmijës. Foshnjat nënat e të cilëve pinë duhan gjatë shtatzënisë janë në rrezik në rritje e aftësisë së kufizuar dhe paralizë cerebrale. Fëmijët të cilët janë të ekspozuar ndaj tymit të dorës së dytë pas lindjes për 2 herë më shumë gjasa të vdesin nga vdekja e papritur në fëmijë nga një muaj deri në një vit. Në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e infeksioneve respiratore, pneumoni dhe bronkit, sëmundjet e veshit, hundë dhe fyt. Rreziqet e duhanit gjatë shtatzënisë shkakton defekte të lindjes siç dysh cik apo shije. Fëmijët e nënave të cilët kanë pirë gjatë shtatzënisë janë më shumë të ngjarë të vuajnë probleme të sjelljes të tilla si hyperactivity sesa fëmijët e nënave jo-pirja e duhanit. Dëmtimi pirja e duhanit zvogëlon suksesin e fëmijës në shkollë dhe aftësitë mendore të reduktuara.

Inhalimi i tymit të duhanit irriton veshin dhe ënjtje tej shkakton infeksione janë shkaku më i zakonshëm i humbjen e dëgjimit tek fëmijët. Fëmijët lehtë që rregullisht frymë tymi i duhanit të zhvilluar më ngadalë. Pirja pasive e duhanit mund të jetë një shkak i leukimi fëmijërisë, Limfoma dhe trurit tumoreve.

Nëse pini duhan, sigurohuni që ju të bëni çdo gjë që ju mund të që do të mbrojë shëndetin e fëmijës nga pirja pasive e duhanit.
Në mënyrë që fëmijët nuk vijnë në kontakt me tymit të duhanit:

• Mos pini duhan në një makinë dhe një pallati.
• Nëse pini duhan dhe duan të lënë duhanin, bëni atë jashtë shtëpisë;
• Pyetni ftuar për të pirë duhan jashtë, dhe rregullisht hedh në dhomë;
• Krijimi i hapësirës për pirjen e duhanit jashtë shtëpisë apo apartament dhe të sigurohemi se të gjitha take janë jashtë të arrijnë të fëmijëve.

Shëndetin e fëmijëve vuan nga pirja e duhanit e fëmijëve, për fat të keq. Ky është një problem i vërtetë sot, si fëmijët fillojnë duhanin në moshën 11-12 vjeç. Është vlerësuar se mbi 60% e fëmijëve kanë provuar duhanin apo pirja e duhanit para se të mbarojnë shkollën. Si të rriturit sot janë shumë më të vetëdijshëm për rreziqet e pirjes së duhanit, shumë prindër u ndal Shumica e duhanpirësve të rinj nën moshën 18 vjeç. Fëmijët më parë të bëhet duhanpirësit, të yyazytsirnist më të madhe, se ata do të bëhen të varur nga zakonin. 90% e të rriturve të cilët kanë pirë cigaren e parë para moshës 18 vjeç vuajnë nga sëmundjet kronike.


Too pirja e duhanit i keq është konfirmuar nga fakti se ky është shkaku kryesor i vdekjes në botë. 90% e njerëzve të cilët zhvilluar kancer të mushkërive, pirjen e duhanit. Kanceri i mushkërive është një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes nga kanceri në botë. Duhanpirësit gjithashtu kanë një rrezik më të lartë të këtyre sëmundjeve:
• Kanceri i fshikëzës;
• Kanceri i veshkave;
• Kanceri i fytit;
• kancerit të ezofagut;
• kanceri pankreatik;
• kanceri në stomak;
• Kanceri i hundës dhe sinuseve paranazale;
• Kanceri i qafës;
• kancer zorrë;
• Kanceri i Ovarian.

Ka një numër arsyesh pse fëmijët fillojnë duhanin. Këtu janë ato kryesore:
• presioni i kolegëve;
• nevoja për të qenë të rriturit dhe dëshira për të eksperimentuar;
• Anëtarët e tjerë të familjes të pirë duhan.

Nëse jeni të shqetësuar se nuk është një rrezik për shëndetin dhe fëmijët e fëmijëve nuk pi duhan, ajo është e mirë për të paraqitur ato shembull të mirë, dhe nëse pini duhan, hedh duhan veten. Përndryshe, do të përpiqen për të biseduar me ta, por nuk angazhohen në konfrontim. Sigurohuni që ata e dinë dëmin e duhanit mbi shëndetin e fëmijëve. Pirja e duhanit dëme në trupin e fëmijës është i madh, për shkak se zakon parandalimin, shumë më të mirë se sa në luftën kundër zakon të dëmshme. Mos harroni se ju ishit një adoleshent. Ju nuk do të dëgjojnë prindërit e tyre, dhe ka shumë të ngjarë, bëri të kundërtën e asaj që ju tha për të bërë. Nëse ju jeni shumë të vështira dhe gjithmonë do të ndalojë pirjen e duhanit, atëherë rezultati do të jetë. Nevojë për të gjetur qasjen e duhur. Diskutoni temën e duhanit me to, të ndërtuar një bisedë në mënyrë që faktet do të lejojë që ata të shohin pasojat dhe rreziqet e pirjes së duhanit.

Lëvizja e rregullt për fëmijët e moshës është një mënyrë e mirë për të parandaluar ato fillojnë pirjen e duhanit. Kur rraskapitës fëmijët tendosje në qoftë se ata tashmë duhan mushkëritë e tyre shpejt ochystyatsya pak iyazytsirno se ata do të ndizen edhe në të ardhmen.

Mundohuni të tregojnë interesim më të madh në jetën e fëmijëve të tyre, për të inkurajuar ata për të zhvilluar talentet dhe aftësitë e tyre që ata donin. Ndihmuar ata të ndjehen më mirë dhe pastaj ju mund të njohin dhe të ndaluar zakone që janë të dëmshme për shëndetin e fëmijëve, të tilla si pirja e duhanit, së pari.