Çfarë moms duhet të dini në lidhje me shëndetin e fëmijëve të tyre


Të gjitha nënat duan që fëmijët e tyre të bëhen të vërteta, të plota, burra të shëndetshëm, kështu që pyetja që nëna ime duhet të dini gjithçka në lidhje me shëndetin e fëmijëve të tyre.
Para së gjithash, moms duhet të dini se shumica vuajnë sëmundje, për shkak të faktit se sëmundjet e transmetueshme gjenetikisht, të tilla si sëmundje hemofili, këto sëmundje janë të koduara në kromozome seksuale dhe një grua dy kromozome X seksi dhe një njeri një kromozom X dhe një në dhe ata ndryshojnë nga fakti se gjenet përgjegjëse për koagulimit të gjakut, janë në sup X - kromozom, dhe për këtë arsye të merrni atë, djemtë mund vetëm X - nëna kromozom.


Nëna ka dy kromozome X, në qoftë se një kromozom është i sëmurë, atëherë ajo nuk ka gjenet kodimin e koagulimit të gjakut dhe në rastin kur djali nga nëna e tij u sëmurë e X - kromozomit nga babai i tij dhe Y - kromozomin, në këtë rast djali do të dëmtojë hemofilia, nga rruga, femrat kurrë nuk do të vuajnë sëmundjen.
Shenja e parë e hemofili, është një blanë, e cila është formuar me një goditje të vogël, dhe tipar kryesor i gjakderdhjes hemofili.
Një tjetër shenjë e hemofili është gjakderdhje në organet e brendshme, dhe me trauma minimale të kokës, barkut, nyjeve dhe mund të shkaktojë gjakderdhje të madhe dhe të zgjatur, humbje e madhe e gjakut, por më keq se gjithçka që është shkatërrimi i nyjeve, dhe sëmundja quhet artrit, ndërsa rritet përbashkëta në madhësi, ajo shkaktoi gjakderdhje të brendshme.


Çdo grua mund të testohen për hemofili, dhe për të gjetur nëse ajo ka një anomali kromozomeve të dinë të gjithë në lidhje me shëndetin e fëmijëve të tyre.
Pas lindjes, ju duhet të kontrolloni djemtë si testiseve të fëmijës, deri në fund të vitit ata janë tashmë në scrotum, ndonjëherë, në qoftë se një pereoholodzhuvatymetsya të vogël, ata u larguan brenda, por pas të ngrohtë deri si një djalë, testikujt duhet përsëri të zbresë në scrotum.
Kjo do të jetë normë në zhvillimin e organeve gjenitale e djalit kur test nuk zbresin në scrotum, sëmundja zhvillohet kryptafys, ju mund të testicular ose kanalit inguinale ose në bark, dhe ndonjëherë diku tjetër, madje edhe në vende publikë në kofshën e brendshme Kjo duhet të gjithë e dimë nënën time.


Pse është e rrezikshme dhe duhet të kontrollohet të testiseve në scrotum, e cila është për shkak të faktit se temperatura duhet të jetë më e ulët se në trup, dhe në qoftë se testis nuk është gjithmonë në scrotum, temperatura nuk do të jetë më shumë se 37 gradë, mund të zhvillojnë kancer testicular. Kjo është arsyeja pse çdo nënë duhet të ndjekin vendndodhjen e testiseve djemtë dhe dinë të gjithë në lidhje me shëndetin e fëmijëve të tyre.
Mami duhet të shqyrtojë testiseve djalë në një dhomë të ngrohtë, për shkak të faktit se temperatura testicular gjithmonë kanë një, dhe kur ngrirja djalë, testikujt janë tërhequr nga muskujt që tkurret nga të ftohtit në zgavrën e barkut të të mbajtur ngrohtë. Por pastaj përsëri u kthye në vend për normalizimin e temperaturës testicular.

Që nëna duhet të dini për të parë vendndodhjen e testiseve, djali mom me një dorë duhet të prek kanal podpahovыy me anën tjetër me kujdes dhe butësisht hetim testis. Në asnjë rast nuk mund të shtyjë shumë e vështirë, për shkak të faktit se ky është një organ shumë i ndjeshëm, nëse nëna nuk menjëherë gjejnë vezë, ajo duhet të Preket fëmija me kujdes të gjitha kanalit të inguinale, dhe për të gjetur atë në rast kur ajo është ende e nuk u gjet, ajo duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.

Moms duhet të dini gjithçka në lidhje me llojin e kushtetutës, në qoftë se fëmija mashkull tipi physique, rrip sup është më e zhvilluar se sa pjesa e poshtme, kjo është e rëndësishme në zhvillimin e djalit, në të cilin rast ai normalisht në zhvillim organet hormonale dhe karakteristikat meshkuj mesme.

Megjithatë, çdo nënë duhet ta dini se shumë djem shpesh të marrë një lëndim në kokë, por është për shumë nënat që kalon pa u vënë re, megjithatë, është shumë e rrezikshme.
Fakti që nën kafkë vështirë është një nga anijet, dhe me një lëndim në kokë, kockat kafkë nuk janë të dëmtuara, të thyera, por gjakderdhje të brendshme mund të ndodhë. Ky lëndim është anije e vogël, por ajo mund të dëmtojë gjëndër ndodhet në tru dhe është përgjegjëse për funksionin e gonads.

Kjo gjëndër hipofizë, ajo qëndron në formimin e kockave të quajtur shalë turke, dhe gjëndrra e hipofizës është një dirigjent apo koordinatori sistemet endokrine veprim të trupit, duke përfshirë edhe gjëndra riprodhuese.

Gjëndra Sex prodhuar djemtë e testosteronit hormon dhe disponueshmëria e testosterone varet se si një djalë i bëhet një njeriu dhe kokë lëndime, si dhe duke përfshirë lëndimet mbyllura craniocerebral, dëmtimi mund të formohet nga Hipofiza dhe kontrollin e tij mbi prodhimin e testosterone është e gabuar që çon në ndryshime në shifra, trashje, nuk do të rritet një mustaqe dhe mjekër.

Nëse ju ende keni vënë re disa zhvillime anormale në djem, është e nevojshme për të kaluar një test të gjakut për të testosterone, dhe nëse është e nevojshme, në kohën tonë mund të shërohet lehtë. Çdo nënë duhet ta dinë se lëndimi çdo djalit kokë mund të ketë pasoja të mëdha për zhvillimin e tij mashkullor.
Çfarë moms duhet të dini në lidhje me shëndetin e fëmijëve të tyre, kur pubertetit fillon dhe ata lëshojnë testosterone dhe duket vendosur të gjinisë së kundërt që përfshin një ndryshim në psikikën e djalit, ai filloi të fshehur dëshirën e tyre seksuale dhe të angazhuar në masturbim. Nëna duhet ta dinë se ky është një proces i natyrshëm dhe nuk është e nevojshme që ajo të abuzojnë në rastin kur nëna e gjen djali bërë këtë.


Nëna duhet të dini në lidhje me natën e ndotjes, kur fara lë lëngshme gjatë gjumit, ajo është edhe normale për nëna të mos shqetësohen dhe të paraqesë formularin e kompleksuvav djalë, dhe nëse është e nevojshme të shpjegojë atij se kjo është normale me moshën dhe çdo gjë shkon.
Nëna duhet të dini se nesformyrovavshyysya në aspektin seksuale djalë më agresive, dhe ai e di atë që ai dëshiron, dhe të bëhet i pakontrollueshëm për disa kohë, kështu që nëna duhet të ushtrojë durim.