Arytmofobyya - frika e numrave


Arytmofobyya - një frikë të numrave, frikë e qartë në kombinime të tilla si 666 ose 13. Arytmofobyya bazuar në një të fuqishëm dhe të nevojshme për individual instinkt vetë-ruajtjen dhe vepron si një mekanizëm mbrojtës. Frika dhe numrat të rënda e 13.666 inkurajon njerëzit të kenë frikë dhe të mbrojë kundër tyre. Arytmofobyya është jonormale, frika e paarsyeshme të numrave 13.666 ose kombinime të tjera. Pse po ndodh kjo? Ka njerëz subjektive të opinionit që të sigurojë një numër të caktuar të efekteve negative mbi ngjarjet e fatit të rëndësishme, marrëdhëniet ndërpersonale. Në rast se këto momente janë mbështetur rastësisht, frika populluar arytmofobov shpirtit. Arytmofobyya tjetër thith emocione pozitive dhe kjo rezulton në një shifra të varur, duke humbur jetën të plotë. Qeshura, buzëqesh, gaz ulet, dhe zëvendësimin e pakënaqësi emocionale dhe vlerësimin pesimist për të ardhmen.
Arytmofobyya - Shkaqet


Arytmofobyya zbuluar në një numër të caktuar të frikës ngulët dhe fobi që shkakton neurozë dhe shtetit ngulët. Arsyet arytmofobyy është bestytni, fetare dhe paragjykimet historike.
Fluksi i emocioneve frikë e numrit të njerëzve të ndryshëm mund të jenë të ndryshme.
Frikësohen numra gjendje të shfaqet, në formën e ngacmuar dhe depresion.
Le të shqyrtojmë paragjykimet fetare lidhur me numrin 13. Një teori sugjeron se numri i 13 "i keq", sepse numri më i shenjtë 12. traditën biblike, Fundit Darka Apostulli Juda Iskarioti, i cili tradhtoi Jezusin për të vazhduar, është e ulur në një tavolinë e trembëdhjetë . Me këtë Lidhje shenjë se në qoftë tryezë darkë trapezuye 13 njerëz, njëri me siguri do të vdesin brenda një viti. Më vonë në Krishterim përhapur bindjen intime në lidhje me faktin që Satani Angel 13.

Një tjetër version thotë se frika e numrit 13 për shkak të faktit se kalendari hebraik në disa vjet, duke përfshirë edhe 13 muaj.
Një fakt interesant është se kartë kuvertë tarot në numrin 13 tregon vdekjen. Dëshmitarët e Jehovait besojnë se numri 7 paraqet plotësi dhe plotësinë, dhe gjashtë trefishtë sugjeron cen shprehur.
Disa ndërtesa, kate, dhoma hoteli pas numrit 12 janë të numëruara për qetësi si qytetarë, 12A, 12B ose vetëm 14. Disa kompani ajrore të shmangur që numëron 13 dhe vendin e 13 në numrin e avionëve të pasagjerëve, por ka shembuj të kundërt. Shahut Garry Kasparov lojtar e konsideron numrin 13 numrin e tij me fat, dhe M.Ballak futbollist gjerman luajtur në numrin 13. Italia dhe Kina mendon se numri 13 është tradicionalisht e lumtur.

Patologjik frikë tre sixes dhe të shpjegojë ndikimin e krishterimit, i cili ndikoi në formimin e kulturës. Ky numër 666 është përdorur për hije Satanizmi, dhe në kulturat e tjera numri 666 është perceptuar shumë ndryshe. Islami, konkretisht asgjë në lidhje me numrin 666 nuk e përmend. Vendet aziatike konsiderojnë se numri 6 i lumtur. Kjo dëshmohet nga numri i madh i martesave në Singapor 6 qershor 2006.
Të njëjtat negative qëndrim dhe trembë njerëzit në 13 premten. Nëse ne gërmoj më thellë në histori, kemi gjetur se ajo është frika qesharake, por pavarësisht kësaj frike moderne të shoqërisë së premte 13 kthehet në problem të prekshme ekonomike. Në ato ditë, njerëzit sillen me kujdes, të reduktojë aktivitetin produktiv në profesion nuk do të rrezikojnë marrëveshjet hedhur raste të reja përmbysur negociatat, dhe si rezultat - po vuan ekonomia.
Arytmofobyya - Simptomat


Frika dhe frikë numrin 13.666 fjalë për fjalë mund të paralizojë njeriun dhe heq atij të një mendimit të matur, racional. Njeriu që mbulon ankthi, nervozizëm, humor të keq.
Arytmofobyya në gjendje për të zbuluar në nivelin e mendjes dhe në nivelin e fiziologjisë, rritjen e tensionit të gjakut, djersitje, quickens impuls, frymëmarrje, duket gojën të thatë.


Arytmofobyya - trajtim


Ndihma efektive në trajtimin e arytmofobyy për të ofruar psikologët dhe psikoterapi. Psikologët rekomandojnë arytmofobam kurajo prodhuar, duke rezultuar në aftësinë për të kapërcej rrethanat e tmerrshme dhe të bëhen të sigurt, i vendosur, i guximshëm. Frika në këtë rast nuk është dobësi, por ajo është një reagim i natyrshëm për të stimujve dixhitale. Nëse jetën e përditshme ndjenja frikë numrat nuk lënë messes dhe ndërveprimin me të tjerët, më shumë gjasa të zhvillohet arytmofobyya patologjike. Në këtë rast, pa një asistencë të kualifikuar dhe të përshtatshëm për specialistët e duhura nuk mund të bëjë, por më keq nëse nuk trajtohet e mundur.

Trajtimi për qëllim arytmofobyy ndërtimin elasticitetit të numrave dhe aftësinë për të zotëruar metodën e tyre emocionet e menaxhimin e zemërimit. Numrat Frika referohen frikën ekzistenciale dhe të lidhura me mungesën e njohurive në këtë fushë. Ekspertët mësojnë monitorojë reagimin njerëzor ndaj frika e numrave përmes arsyes dhe logjikës.
Kështu arytmofobyey vuajnë frikësuar të krishterët të cilët nuk duan të dinë për historinë e këtyre besimeve dhe të përpiqen për të hequr qafe të kësaj frike, por vetëm mund të rritur dhe ushqyer vetë çdo ditë tuaj, duke kaluar atë një trashëgimi për pasardhësit e tyre.