Homofobia, lufta kundër homofobisë


Homofobia është një përkufizim kolektiv tregon qëndrimet negative ndaj homoseksualitetit, por edhe vepron si një frikë e homoseksualizmit. Homofobia ka një vend së bashku me koncepte të tilla si racizmi, ksenofobia, seksizmin dhe anti-semitizmit. Për herë të parë termi është shprehur nga psikiatër George Weinberg në vitin 1972. Koncepti semantik i përdorimit të këtij termi janë: emocione të pakontrolluara negative, duke përfshirë frikë, zemërim, neveri njerëzit me orientim homoseksual dhe të njëjtit seks marrëdhënie. Nga vetë, homofobia termi nuk është duke vepruar caktimin e çrregullimit mendor dhe jo një sëmundje.


Shkencëtarët kanë tendencë të mendojnë se homofobisë - është e shmangies dhe të lidhura me paragjykime, frikë, ngacmim, diskriminim, aktet e dhunës kundër biseksualëve, gay, personat transeksualë.
Në mesin e grave, homofobike shumë më pak se në mesin e popullatës mashkullore. Termi përfshin frikën e homofobisë dhe frikës, manifestohet si frikë nga detyrimi për t'u angazhuar në kontakt homoseksuale seksual si një detyrim. Por nuk janë përdorur termat më neutrale - homonehatyvyst.

Shkaqet Homofobisë


Psikologët nuk mund të mbajë kufij të qartë mes negativizëm lidhje me homoseksualitetin dhe vetë homofobisë. Ata besojnë se homofobia është e lidhur direkt me emocionet negative dhe luftën aktive me simptomat e homoseksualizmit.
Shkaqet Homofobia shërben ndikimin e fesë, të komunitetit dhe të familjes traditën dhe injoranca e njerëzve dhe homoseksualitetit latent.
Ynternalyzyrovannaya (internal'nym) homofobia është bërë objekt i vëmendjes nga psikologët studimi. Thelbi i saj është që homoseksualët dhe biseksualët ndihen frikë dhe neveri ndaj vetë homoseksualitetit, që do të thotë frikën e tyre homoseksual dhe frikën e sjelljes së tyre për t'u bërë homoseksual. Por një nga homoseksualët, lezbiket dhe biseksualët janë në gjendje për të shtypur dëshirën e tij homoseksuale, por të tjerët nuk mund të bëjë dhe të ndjehen emocione të ndryshme plan negativ, duke përfshirë një kompleks i fajit, keqardhje dhe ankth.

Disa studiues besojnë se këta njerëz atribuohet homoseksualëve fshehur pasakta, sepse njeriu është ajo që ai është, dhe që i përkasin dhe të jetë homoseksuale, ai nuk dëshiron.
Ynternalyzyrovannaya homofobia mbart shumë pasoja negative në aspektin psikologjik. Një rënie në vetë-respekt, zhvillimin komplekset psikologjike, neurozë, depresion me përpjekjet për vetëvrasje. Homoseksualët dhe biseksualët të cilët jetojnë në fshehtësi, pa reklama orientimin e tyre dhe vuajnë nga homofobisë ynternalyzyrovannoy mund të bien në humor paranojake të dyshimit frikshëm dhe dyshimi. Në këtë humor duket të jetë vënë re, tallje vazhdojnë ulichat orientimit, e ndjekur nga shkarkimi. Frika shpesh janë të pa baza në realitet.

Çka e shkakton homofobinë? Nga dhuna me imazhe, homofobisë institucionalizuar, që është institucioneve sociale diskriminimit ndaj lezbike, biseksual, homoseksualëve.

Luftimi homofobia


Dita kundër homofobisë - 17 maj. Sipas historisë, 17 maj 1990 u përjashtua nga Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve - homoseksualitetin.

Korrik 2003 në provincën Kanadeze të Quebec u shënua nga Ditës Popullore kundër Homofobisë. Në gusht të vitit 2004, lektor francez Louis-Georges Dhjetë dhe aktiviste për të drejtat e lezbikeve, zezaket, homoseksualëve, biseksualëve dhe transsexuals u ftuan për të festuar këtë ditë të shkallë globale. Qëllimi kryesor ka vepruar për të tërhequr vëmendjen e publikut për lesbike, homoseksualë, biseksualë dhe transeksualë. Kjo veçanërisht vlen për ato vende të cilat kanë të vendosura tabu çështje seksualitetin dhe manifestimet e njerëzve LGBT nënshtrohen diskriminimit. Louis-Georges Dhjetë vënë shpresën se kjo ditë do të ndryshojë për jetë më të mirë të njerëzve të përfshirë në komunitetit LGBT, dhe lufta kundër homofobisë bëhet një çështje e pushtetit dhe do të flasin të gjithë shoqërinë.

Si rezultat i përhapjes së homofobisë shërbejnë shkeljeve të të drejtave të minoriteteve seksuale. Këto shkelje janë shprehur në parandalimin homoseksualët dhe lezbiket mbajnë pozita të caktuara, mbajnë mitingje dhe varganin.
Që nga viti 2003, Rusia hequr kufizimet mbi shërbimin ushtarak homoseksualëve ndalim.
Shumica kundërshtarët e marrëdhënieve të të njëjtit seks pretendojnë se paragjykimet e tyre kundër homoseksualizmit varet nga perceptimet e tyre të normës. Prandaj, sipas mendimit të tyre, qëndrimi i tyre ndaj parregullt ata i përkasin. Dhe shumë besojnë se përdorimi i termit homofobisë - është ideologjikisht e dobishme për nocionin dhe sugjeroi që të ndryshohet në një homonehatyvyzm afat neutral. Besohet se homofobia është një formë e ksenofobisë dhe frikës të lidhur me ata që qëndron jashtë nga turma.

Kundër Homofobisë


Veprim "Javën kundër homofobisë" është një ngjarje vjetore, të mbajtur nën titullin "Të gjithë të ndryshëm të gjithë të barabartë". Qëllimi i tij - për të tërhequr vëmendjen për problemin e homofobisë dhe rreziqet që paraqet për shoqërinë. Kjo është një mundësi e mirë për të ndaluar diskriminimin dhe urrejtjen e njerëzve.
Veprimi është e mbushur me ngjarje të ndryshme edukative dhe informative, promovime, konkurs foto, flash mob, shfaqje filmash, diskutime, seminare, prezantime të projekteve të të drejtave të njeriut dhe tryezave të rrumbullakëta. Mbështetje për këtë veprim të marrë nga LGBT Rrjeti rus.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
• • Myzofobyya Antropofobyya