Tanatofobiya - frika nga vdekja e papritur


Tanatofobiya ky i bezdisshëm, frika e pakontrollueshme e vdekjes së papritur, e cila është një fobi shumë e zakonshme. Shumica e njerëzve kanë frikë nga vdekja, por tanatofobyy Paradoksi është se njerëzit kanë frikë nga e panjohura. Shfaqja e frikës të zakonshme të lidhur me situata të kërcënimit ndaj individit dhe ajo synon të rrezikut real ose imagjinar. Me tanatofobyey çdo gjë është e ndryshme: kjo ndodh pavarësisht nga kërcënimi ndaj njerëzve dhe të gjithë thelbin e saj (semantik) sillet rreth vdekjes.
Frika e vdekjes - Shkaqet
Tanatofobiya ndodh përtej arsyes tonë. Para se të kishin lindur, ne nuk e dimë, nuk na mbani mend për të bërë, ne kemi qenë në mosqenie. Pra, nëse ju të shkojë në fund të jetës, duket se frika e lidhur me injorancën e asaj që do të ndodhë me ne, atëherë dhe të kuptojnë se ne nuk do në asnjë para.


Ndërsa ne jemi të gjallë - nuk ka vdekje, por me ardhjen e jetës sonë është e gjatë. Askush nuk mund të them se çfarë vdekja dhe nëse ajo është e keqe për njeriun, por frika e saj.
Si të shpëtoj nga frika e vdekjes? Në këtë temë të philosophize, sa më shumë frikë nga vdekja dhe të përpiqemi sa më larg nga ajo që ajo nuk ka lënduar veten. Por vdekja ende vjen për të gjithë, kështu që unë nuk mund të distancohen dhe të lëvizin larg nga pacienti, dhe njeriu vdes, duke i dhënë jetën e tij në kohë të vështira.

Si dhe ekziston frika e vdekjes së papritur? Shpesh, butonin shkaktojë vepron humbjen tanatofobyy e një të dashur. Megjithatë, depërtimi i është imazhi mjaft të tmerrshme në mendje, e cila është e lidhur me fundin e jetës. Jo roli fundit për të luajtur media që shkaktojnë mendjen tonë ideja e vdekjes. Njeriu fillon të mendoj për vdekjen, se çfarë është dhe se si ai do të vdesë. Të gjitha këto pyetje kërkojnë përgjigje vetëdijen dhe për të filluar kërkimin e dhimbshme shpirtërore. Vetëm një personalitet i zhvilluar duke kërkuar përgjigje për pyetje ekzistenciale ndonjëherë. Shumica e tyre i lidhur me ankthin ekzistencial që është kërcënimi i harresës. Kështu tanatofobiya është një proces i natyrshëm i kuptuar idenë e ekzistencës së fundme vet.

Getting shpëtoj e tanatofobyy? Së pari, ju duhet të përpiqet për të kuptuar këtë frikë, sepse ajo është e mbushur me frikë e panjohur, dhe njerëzit kanë tendencë të dëshirojnë për të kuptuar panjohur, por kjo është e mundur vetëm pas vdekjes.
Tanatofobyy priren njerëzit kureshtarë dhe shumë të arsimuar, të motivuar nga dëshira për të kontrolluar çdo gjë në jetën time, por vdekja nuk mund të kontrollojë.
Shumica tanatofobы nga frika e vdekjes së papritur efekte të mëdha negative ekzaminimeve mjekësore të kryera për të siguruar shëndetin e tyre në dyshimin më të vogël të sëmundjes.

Frika e vdekjes është një sfidë për njerëzit në të ardhmen mund të zhvillojë ngulët-çrregullim i pandreqshëm, hypochondria, mendimet mashtrimin. Njerëzit me frikë e hapur e vdekjes së papritur është me të vërtetë frika e rrethanat që shoqërojnë aktin e vdekjes. Tanatofobы frikë të jenë të pafuqishëm, të lënduar dhe të sëmurë sëmundje serioze dhe të dinjitetit të humbur.
Shumë tanatofobov nuk i shqetësuar shumë për jetën time, por ata përjetojnë dhe ndjejnë frikën e miqve të vdekjes. Shpesh kjo ka të bëjë me prindërit e rinj dhe prindër të vetëm. Shqetësimi i tyre buron nga shqetësimet në lidhje me sigurinë financiare të familjes së tij. Frika e vdekjes tek fëmijët shpesh janë të shqetësuar prindërit. Kjo shkatërron ndjenjë brenda, prindërit dhe në masë të madhe suppresses bezdisshëm. Sa për fëmijët, ata shpesh nuk kanë njohuri për të kuptuar vdekjen, që ngatërrojnë ato plotësisht.

Tanatofyya - Simptomat
Tanatofyya diagnostikuar nëse simptomat në vijim të ndodhë brenda gjashtë muajve. Tanatofobam karakteristike e sjelljes ngulët, gjumë shqetësuese, pagjumësi, humbje e oreksit, aktiviteti i ulët seksual, merak, ankth, ankthi mendor, emocionet negative, sjelljet e papërshtatshme, rritjen e ndjeshmërisë.

Njerëzit që vuajnë nga tanatofobyy shpesh diagnostikuar dhe phobias të tjera lidhur me: frikë funeral, varreve, fantazmat, dhe simbolet e tjera të vdekjes.

Tanatofyya - trajtim
Për diagnostikimin dhe trajtimin tanatofobyy për të aplikuar për të profesionistëve të shëndetit mendor.
Frika e vdekjes së papritur trajtohet me sukses me hipnozë. Mjaft 4 seanca dhe përmirësimet e ardhshme, dhe pas 8 seancave fobi zakonisht lë një person përgjithmonë.
Në disa raste, të kapërcyer frikën e vdekjes është bërë duke përdorur terapi njohëse-sjelljes.
Frika obsesiv i vdekjes së shumë njerëzve të lidhur me besimet fetare dhe një karakter personal. Në këtë rast është e nevojshme dhe e dobishme për të kërkuar ndihmë nga një udhëheqës shpirtëror, por përjashtojnë trajtim psikoterapeutike nuk është e nevojshme.

Tejkalimi frika e vdekjes
Në momentin e vetëdijes së ekzistencës së vdekjes në botë, e cila merr jetën më të njohura, një person fillon të vlim ndjenjën e padrejtësisë dhe një ndjenjë e botës shkatërruar. Në të njëjtën kohë ndërton një opinion konstruktiv se vdekja është e pashmangshme, dhe çdo gjë që vjen vjen. Por ka edhe një perceptim shkatërruese ose neurotik e vdekjes si një tragjedi, e cila duhet të shmanget. Vdekja vetë armiqësor ndaj jetës dhe shërben shkelje katastrofale e së vërtetës dhe harmonisë në botë. Supozoni se trupi ynë është i pavdekshëm dhe jeton përgjithmonë. Por kjo është absurde. Me kalimin e kohës, jeta do të duket shumë më keq se vdekja, sepse njeriu jeton në një pore, dhe formën e saj të hedhura pafund dhe të përjetojnë të gjithë përsëri. Pra vdekja është proces i domosdoshëm dhe i dëshiruar.