Ksenofobisë, shembuj, ksenofobisë


Ksenofobisë reflektohet në frikën e të huajve dhe të frikës dhe urrejtjes e të gjithë të çuditshme, të panjohura, të pazakontë, e pakuptueshme, perceptuar si të rrezikshme dhe për këtë arsye një armik. Në rast se ksenofobia ngritur në rangun e ideologjisë, ajo shërben shkaku i urrejtjes kombëtare për ndarje fetare ose sociale të njerëzve.
Ksenofobisë shpesh e gjejnë shumë arsyetime në fjalimin e tij dhe kështu të japin shpjegim se ata janë të sëmurë me sëmundje. Njerëzit që përjetojnë frikë dhe antipati e të huajve të thotë frikë irracionale dhe urrejtje Ndonjëherë njerëzit edhe e vërtetë.
Ksenofobi


Në ksenofobë nuk ka tolerancë për të huajt dhe njerëzit razhovaryvayuschym gjuhë të panjohur. Ndonjëherë ksenofobisë nuk është gjithmonë i mirë-përcaktuar, në mënyrë të qartë se nuk është e mirëpritur rreth pushtetit dhe shpesh trajtojnë negativisht këtë fobi. Ksenofob nuk pranon njerëz të rinj, dhe zhvillimet e reja vlen për rrezik të dukshëm, ose armiqësi. Shpesh ajo është horizontet e tyre personale. Ksenofobisë subjekt shumëdimensional dhe aktet e psikologëve diskutueshme që besojnë se çdo njeri për veten e tij gjen aspekt e tij të kuptueshme e këtij fenomeni.Ksenofobisë - shembuj


Organizatë të veçantë në Amerikë shpërndarë pamjet, që përmban informacion në lidhje me qëndrimin negativ ndaj atyre që ndjehen të, dhe predikojnë urrejtjen e njerëzve të kombeve të tjera, feve të ndryshme, kombësive të ndryshme dhe orientimeve seksuale.
Besohet se ksenofobia është në gjendje të rritet në kushte kur njerëzit nuk janë të gatshëm për të ndërmarrë hapa për të zgjidhur atë. Urrejtja ksenofob është agresioni lakuriq për njerëzit dhe rregulla të qarta nepryvetstvye e mirësjelljes.
Grupe të caktuara të njerëzve të maskuar ksenofobisë dhe kështu shpjegojnë urrejtjen e tyre, duke e bërë trazira të vazhdueshme në shoqëri. Ksenofobisë nuk mund të fshehin emocionet e tyre me paraqitjen e të huajve nga të ndryshme etnike dhe të përpiqen demonstrativisht lënë këtë vend. Në këtë rast, ata plaçkitën humor, i trullosur, ka nervozizmi, agresioni, rrit djersitje dhe dobësi.Shkaqet e ksenofobisë


Ksenofobisë Origjina si njerëzit frikësohen më e vështirë për t'u shpjeguar. Faktorët dhe mekanizmat që i japin rritje të ksenofobisë me paragjykim politik dhe natyrës sociale të origjinës. Por ajo mund të jetë e vërtetë se origjina e popullit të fshehur nga frika e kujtimet e fëmijërisë që kanë mbijetuar për një jetë, dhe ata kanë ndikuar në opinionin e mëtejshëm. Ajo duhet të kihet parasysh se imitimi prindërit myyazytsilne gjithashtu ndikon në qëndrimin ndaj njerëzve të tjerë. Nëse babai tregoi një qëndrim negativ për njerëzit e një kombësie tjetër apo të huaj, është e padiskutueshme se një sjellje e tillë do të kopjoni dhe fëmijë të përsëritur modelin në të ardhmen. Një faktor i rëndësishëm nxitje të ksenofobisë në adoleshencës duket Filma, shtypit të verdhë, histori moshatarët. Psikikë ndjeshëm i fëmijës punon në një mënyrë të tillë që kalon nëpër të gjitha informatat dhe e merr atë si standard.

Stereotipet adoleshente ksenofobisë must bazuar në dallimet fetare, racore dhe etnike. Këto stereotipe veprojnë justifikim dhe bazën për krimin dhe shfaqjen e urrejtjes në mesin e të rinjve. Psikologët rekomandojnë që të mësojnë të kontrollojnë emocionet e tyre i ri të jetë e mundur. Si ksenofobisë pacientit refuzimi për të kontrolluar sjelljen sjelljen e tyre të aftë të papërshtatshme.
Byosotsyolohyya beson se ksenofobia është një instrument i përshtatjes në evolucionin, i cili promovon mbijetesën dhe transmetimin e gjeneve pasardhësve. Për shembull, frika nga të huajt mund të bazohet në mundësinë e patogjenëve infeksionit.Luftimi Ksenofobisë


Shumë prej tyre janë të interesuar në çështje të tilla si trajtim ksenofobia. Është e mundur, por dëshira e nevojshme personale të pacientit për të hequr qafe fobi sociale, ngulët si frika irracionale dhe urrejtjes së njerëzve në mënyrë të konsiderueshme të prishin jetën dhe të çojnë në konflikte të shpeshta me të tjerët. Nëse ju nuk e heqin qafe e ksenofobisë, ajo e di se ku mund të çojë personin. Frika, urrejtja, agresioni dhe ekstremizmit do të rritet. Dhe duke e quajtur terapist mund të shmangur këto probleme.

Lufta kundër ksenofobisë përfshin trajtim të veçantë, trajnime, hypnoterapyyu, teknikat psikoterapeutike.Ksenofobisë dhe ekstremizmit


Gjatë ekstremizmit angazhim i referohet disa pikëpamjet ekstreme dhe aktivitete karakteristika. Baza e ekstremizmit moderne dhe ksenofobisë qëndron në zhvillimin e komunikimit, por për të gjithë se nuk ka mungesë të unitetit njerëzor. Më parë ai ishte penguar kontaktin e tillë në mes të kulturave të ndryshme. Ai është aktualisht intensive, të shpejtë dhe të shtrënguar. Mundësitë e udhëtimit ajror moderne që lejojnë njerëzit të kapërcyer distancën konsiderueshme në një kohë të shkurtër dhe të jetë në një vend tjetër dhe të mjedisit, për shembull, në mënyrë që të ardhurat. Të jetosh në një person tjetër mban lidhje me kulturën e tyre amtare dhe ksenofobë praninë e të huajve perceptuar negativisht, ndërsa duke komentuar mbi këtë: të vijnë në numër të madh, nga ata që jeta nuk është.

Të jetosh në një mjedis kulturor, të huajt ndihen si në shtëpi, duke marrë pjesë në mënyrë aktive në shoqëri, dhe standardet e tyre kulturore nuk janë mohuar. Kjo situatë vlen edhe për evropianët civilizuar, që mbrojnë pronarët dhe të huaj janë arabët, turqit, kineze.
Nuk është një problem i anasjelltë që filloi të gjithë. Europianët depërtuar në të gjitha qoshet e globit, duke jetuar me të në një evropian, duke e bërë një ndikim të madh në jetën e kulturave të tjera. Ksenofobisë dhe ekstremizmi janë në thelb jo vetëm një konflikt të civilizimeve, por edhe rënia e qytetërimit. Përhapja, ksenofobisë qëndron shenjë e dobësimit frymën kombëtare.

Njerëz të shëndetshëm dhe të sigurt që jetojnë në territorin e lindjes amtare për të huajt dhe ksenofobinë ndjehet kjo ndodh vetëm pas një kërcënim për ekzistencën e këtij kombi.


Ksenofobisë në Rusi


Ekstremizmi dhe ksenofobisë është kryesisht një arsye shpirtërore nën pasi një krizë shpirtërore të qytetërimit evropian provokon të gjitha këto manifestime. Unë do të doja të përmend veçanërisht që ksenofobisë në Rusi përpara të gjithë planetin.
Kriza shpirtërore në Rusi është kundër rilindjen shpirtërore. Për shembull, disa muslimanë kanë një antipati për rusët, duke shpjeguar se ata nuk mund ta kuptojnë sjelljen e tyre, mungesën e besimit në Zot, shpifje, vtaptыvanye në mëmësisë poshtër, jeta morale. Njeriu me tradita të caktuara respekt pranojnë faktin se dikush ka besim themelet e tjerë të familjes, dhe anasjelltas, mungesa e besimit dhe parimet e shkakton urrejtje dhe përbuzje.

Kjo ringjallja e traditave të bazave ruse do t'i japë jetën një shans për të fituar ksenofobia dhe ekstremiste manifestime. Kjo është kryesisht ringjallja e kulturës morale dhe fetare të popullit rus. Relevante janë baza e jetës së përjetshme, respekt të ndërsjellë, besim, kujtesës historike dhe ndërgjegjes.