Filofobiya - frika e dashurisë


Filofobiya kjo frikë e dashuri apo frika e ndjenjë njerëzore dashuri të vërtetë të madhe. Dhe çfarë është dashuria? Kur dashuria do të thotë ndjenjat intime dhe të sinqerta të drejtuara në një person tjetër. Dashuria përfshin lirinë për qëndrueshmëri dhe besnikëri. Ka një ndjenjë në mënyrë spontane, në vetvete, si një të lirë dhe të paparashikueshme. Ndjenja e dashurisë nuk mund të detyrohet të thërrasë, dhe për të kapërcyer. Ndoshta dikush që përjetuar këtë ndjenjë ende shumë të frikësuar për të përjetojnë të gjitha mundimet e dashurisë përsëri. Dashuria kthehet brenda dhe jashtë të gjitha tiparet e personalitetit themelor, dhe vetëm të mira, duke i dhënë veten nëse kjo sigurisht nuk është një varësisë dashuri.


Edhe Ernest Hemingway vënë re se mbush njeriun pavlefshëm kur njeriu përfundon jetën në të mira dhe të këqija. Çfarë ndodh për të dashuruar, kur dashuria shkon? Zbrazëti që mbush depresionin pas ndarjes. Një dhimbje pas ikje dashuri dhe zbrazëti mund të mbyten dhe plotësoni vetëm e gjeti diçka edhe më të mirë.
Njerëzit priren të duan, por frika dhe tmerri do të bierë në dashuri mbizotëron mbi njeriun. Kjo filofobiya. Për të kuptuar dhe për të ndihmuar në këtë rast do të vetmit ekspertë - psikologët.


Arsyet fylofobyyShkaqet e fylofobyy fshehur në të kaluarën dështuar marrëdhëniet dhe situatat nga fëmijëria.
Filofobiya shpesh ndodh në njerëz të interesuar në të. Në ëndrrat e tyre ata i shoqërojnë me dashuri të gjithë ekzistencën time të lumtur. Në zemër fylofobы shumë të etur për dashuri, por pa vetëdije të shtypur atë në veten e tyre. Për shkak të kësaj shtypjen ndodh filofobiya. Pasi nastradavshys shpirti zahorazhyvaetsya gjithë "mburojë" dhe nuk do të duan më shumë dashuri dashuri. Ka shumë arsye. Ndjenja e parë e ndritshme imponon një gjurmë të fortë mbi personin ndikueshëm dhe të gjithë të ardhmen e zgjedhur nuk qëndrojnë krahasim me të njëjtën dashuri. Devijimi më i vogël nga përsosmëri kompromisi i fundit nuk pranohet dhe bëhet e parëndësishme. Kështu, një person shkon nga zhgënjim, duke u përpjekur për të eliminuar menjëherë kontakt të gjatë me të seksit të kundërt. Pra filofobiya mund të lënë njerëz të pakënaqur për jetën.

Një tjetër arsye fylofobyy avokatët kanë frikë duke humbur në partner dhe për të marrë imunitetin e tij.
Nganjëherë frika e dashurisë qenësishme në fëmijëri, kur prindërit kanë shtypur personalitetin në zhvillim të fëmijës dhe të sjellë një qëndrim negativ ndaj seksit të kundërt. Në adoleshencë del imazhi ideal për një të dashur, por kulmin e shpikur kurrë të arrihet. Fëmija nuk e kupton, sepse ideali kalldrëm së bashku nga librat, poezi, filma. Precast image ruhet në një nivel nënndërgjegjeshëm dhe kjo është mbrojtja koha ideale nga jeta. Një fëmijë në rritje deri kurrë nuk hyn në jetën e jo-ideale e njeriut. Kjo mungesë e besimit, drojë, ankthi, vështirësi gjatë kontakteve.

Edhe një nga arsyet fylofobyy mund të veprojë shqetësimet defektet fizike (dysmorfofobiya). Kjo frikë është infused pas tradhti të lartë apo shkëputje tjetër e papritur.
Faktorë të rëndësishëm fylofobyy veprojnë tani duke ndryshuar vlerat në jetë. Dashuria i dha rrugën për një karrierë, interesat profesionale, lirisë personale. Si fylofob beson se parandalon dashuri, ngadalëson të menduarit dhe të lidhet në njeri.

Në përgjithësi, arsyet kryesore fylofobyy frikë vepron në të ardhmen të humbasë një liri të dashur një apo personale. Çfarë duhet të bëni me këtë fylofobyey? Kjo frikë lind në nevojë për dashuri, dhe nevoja për dashuri demonstron nevojën-përmbushjen. Dashuria e parë kohë parandalon arsye matur dhe kjo është në rregull, por shpërthim emocional ndryshon perceptimin e realitetit dhe lejon një person për të bërë më të sayazykarazytysya.Filofobiya - Simptomat


Fylofoba mund të përcaktojë shenjat dhe simptomat e mëposhtme: e mbyllur nga bota e jashtme, duke iu shmangur kontaktit me seksin e kundërt, kujdes të pyetjeve të hapura, bezdi, ndërsa flirtim dhe skuqje, mosbesimin, pavendosmëri, ankthi, stuttering, frazat sbyvchyvost.
Njeriu nga natyra, duke qenë nevoja sociale dashuri. Përvoja e dashurisë është e ndryshme, por normalisht duhet të marrë. Në çdo dashuri rast qëndron progresi i brendshëm ndihmon të shikojmë në botën dhe veten ndryshe. Dashur, frika recedes, dhe personi pushon të jetë frikë, ajo vepron sidomos mos hezitoni, është e lehtë për ta kthyer në kërkimin dhe diçka që e druante më parë. Dhe njerëzit që duan të duan, pavarësisht nga pengesat, të kuptojnë se më shumë fitore se humbasin. Sa për kuptimin e dashurisë është një mënyrë ideale për të zhvilluar në drejtime të ndryshme. Dashuria është një instrument i heq clamps brendshme dhe sfida të rëndësishme. Megjithatë, kjo është bërë, ju duhet të marrë personin për të ndaluar frikën dhe besoni atij, por mos harrojmë për veten tuaj.

Hapja me një njeri të ri në dashuri, ne e dimë veten më mirë dhe të përmirësuar veten. Duke përjetuar dashurinë e njëanshme ne psikologjikisht pjekur, dhe kështu janë në gjendje për të ecur përpara pa frikë, sepse dashuria frikë nuk është i pranishëm.